'

Jul 31
REGIO - Consumentengoederen en -diensten waren in april 2,9 procent duurder dan een jaar eerder, meldt het CBS. In maart betaalde de consument 2,8 procent meer dan vorig jaar. De consumentenprijsindex (CPI) is een belangrijke indicator voor het verschijnsel inflatie, maar is niet hetzelfde. De index geeft het prijsverloop weer van een pakket goederen en diensten zoals dagelijkse boodschappen, kleding, benzine, huur en verzekeringspremies. Inflatie is breder dan de prijsontwikkeling van consumentengoederen en –diensten, want bijvoorbeeld ook koopwoningen, industriële producten, aandelen en goud veranderen van prijs.

Ga door met lezen van "Consumentenprijzen in april 2,9 procent hoger"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
Pure nostalgie van de jaren ’50 en ’60

DRENTHE - In de zomermaanden juli en augustus draait in het Drents Archief de gratis themafilm ‘De Gouden Jaren’. De film is een compilatie van de mooiste beelden uit de Drentse dorpsfilms. De filmfragmenten, geschoten in de jaren ‘50 en ‘60, zijn een feest van herkenning.

Ga door met lezen van "Gratis themafilm ‘De Gouden Jaren’ in het Drents Archief"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
ZUIDWOLDE - Houdt u van cultuur en bent u ook sportief? Dan is dit zeker wat voor u! Museum De Wemme in Zuidwolde organiseert samen met Onderduikersmuseum De Duikelaar in Nieuwlande en het Kinder- en Poppenwagenmuseum in Echten twee Culturele Fietsrondjes. Iedere donderdag in juli en augustus kunt u op de fiets vertrekken vanuit De Wemme aan de Burgemeester Tonckensstraat.


Ga door met lezen van "Sport en Cultuur bij Museum De Wemme"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
DE WOLDEN - In de zomervakantie van 2019 wordt van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 16 augustus weer het sport- en cultuurkamp georganiseerd. Het kamp wordt dit jaar gezamenlijk georganiseerd door de sportfunctionarissen van de gemeenten Hoogeveen en De Wolden en de jongerenwerkers van Welzijn de Wolden. Een week lang worden gezellige, sportieve en culturele activiteiten georganiseerd voor basisschoolkinderen uit de twee gemeenten. Dit jaar vindt het kamp plaats in De Wijk.

Ga door met lezen van "Meld je aan voor het sport- en cultuurkamp 2019"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
DE WIJK - Na het overweldigende succes in 2018 wordt dit populaire Beachvolleybal toernooi dit jaar opnieuw georganiseerd rondom Café De Wiekslag midden op de Dorpsstraat in De Wijk! Buiten de unieke sfeer en de gezelligheid doneert de organisatie de deelnemersbijdrage aan een goed doel: een openbare AED! Het spektakel gaat plaatsvinden op: Zondag 18 augustus 2019 van 10.00 tot 17.00 uur (wedstrijden starten 11.00 uur)

Ga door met lezen van "Beachvolleybal op de Dorpsstraat"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
DE WIJK - Ben jij ook enthousiast over onze mooie omgeving? En lijkt het je leuk om in een gezellig team te werken, klanten te woord te staan over de regio, mee te helpen bij de organisatie van activiteiten of achter de schermen het Reestdal te promoten? Wij zijn op zoek naar mensen die ons daarbij willen helpen.

Ga door met lezen van "Tourist Info Het Reestdal zoekt vrijwilligers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
DE WIJK - Na een erg succesvolle rit in 2018 heeft het bestuur besloten om wederom een Cabriorit te organiseren. Deze gaat zondag 18 augustus voor de dertiende keer de plaats vinden. De start is dit jaar bij restaurant /grand café Mulino. Vanaf 10.30 uur kunnen deelnemers zich daar melden om het routeboekje in ontvangst te kunnen nemen. Er kan tussen 11.00 uur en 12.30 uur gestart worden.


De organisatie v.l.n.r.: Jan Timmerman, Noes Kam, Arjan Berends en Wichard Alberts. Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Cabriorit zit al bijna vol"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
DRENTHE - Van alle sporten is paardensport het populairst onder Drentenaren. Dit blijkt uit bureauonderzoek van online warenhuis beslist.nl, dat naging in hoeverre sportprestaties van Nederlandse profsporters invloed hebben op lidmaatschappen bij sportverenigingen. Ook de populariteit van verschillende sporten op provinciaal niveau werden onder de loep genomen.

CH De Wijk 2014 (25)A
Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Paardensport is de populairste sport in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 26
REGIO - Kunstenares Carolien Adriaansche en Grensloos Kunst Verkennen nodigen u van harte uit voor een workshop op vrijdag 16 augustus. Uitgangspunt van de workshop is plastic afval te zien als inspirerend materiaal om iets nieuws van te maken.

Ga door met lezen van "De Afvaljuf geeft Workshop"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 26
ZUIDWOLDE - De 'Boerderijenfietstocht maar dan anders' zal dit jaar plaatsvinden op woensdag 31 juli 2019 vanuit Zuidwolde. Na een aantal jaren een mooie opkomst hoopt de organisatie ook dit jaar een kleine 1500 deelnemers te mogen verwelkomen. De start van de tocht is tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf zalencentrum Den Kaat in Zuidwolde, de dag kan hier begonnen worden met een kop koffie, thee of ranja.

Ga door met lezen van "Boerderijenfietstocht maar dan anders"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 25
REGIO - Nederlanders zijn erg tevreden over hun tandarts. Die krijgt van zijn patiënten gemiddeld een 8,8 voor de vakkundigheid. Ook de persoonlijke aandacht van de tandarts tijdens de behandeling en de behandeling zelf worden met datzelfde cijfer hoog gewaardeerd. Dat blijkt uit gegevens van klanttevredenheidstool Patiëntenvertellen.

Ga door met lezen van "Tandarts krijgt dikke 8 van patiënt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
RUINEN - Young de Wolden organiseert deze zomer een aantal sportieve en leuke activiteiten bij het zwembad in Ruinen. Samen met een enthousiaste groep jongeren hebben de jongerenwerkers een leuk programma bedacht. Zo staat er vrijdag 26 juli water kickball op het programma.

Ga door met lezen van "Water kickball zwembad Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
RUINERWOLD - Altijd al eens willen zien hoe vroeger de rogge werd geoogst? Kom dan donderdag 25 juli naar De Karstenhoeve. Vanaf 11.00 uur zal door onze vrijwilligers de rogge op traditionele wijze worden gemaaid en in schoven gezet om te drogen. En zoals in die tijd gebruikelijk werd er tussen de middag gezamenlijk spekpannenkoeken gegeten. U bent van harte welkom om deze werkzaamheden van dichtbij te komen bekijken. Museumboerderij De Karstenhoeve, Dokter Larijweg 21, Ruinerwold. Voor info: Telefoon 0522-481447, of info@karstenhoeve.nl

Foto: Petra Hessels.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
REGIO - Eén, twee, drie of vier dagen fietsen, vermaak onderweg en lekkere kleine hapjes om te proeven: dat is waar het bij Trappen, Happen en Stappen om draait. Op 20, 21, 22 en 23 augustus vindt de vierde editie van het fietsevenement plaats en dit jaar wordt er gestart bij paviljoen Nijstad.

Foto: Kim Stellingwerf.

Ga door met lezen van "Nijstad startplaats Trappen, Happen en Stappen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
RUINEN - Elke woensdag in de zomervakantie vanaf 10 juli tot 14 aug augustus is er volop gezelligheid op de Brink in Ruinen. Naast een grote braderie, is er live muziek, hapjes en drankjes, activiteiten voor kinderen en vanaf 18.30 u een theater uitvoering. Bovendien kun je op de foto in boerenklederdracht! Beleef de Heerlyckheid Ruinen tijdens Brinkfestijn.

Bekijk alle foto's Jans Schulting

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
REGIO - Nederlanders die slechts af en toe kamperen, slapen tijdens een kampeervakantie slechter dan Nederlanders die ieder jaar kamperen. De slaapomstandigheden tijdens kampeervakanties blijken bovendien voor een behoorlijk risico op fysieke klachten te zorgen. Dit blijkt uit onderzoek van Luchtbed.nl, waarbij 857 Nederlanders werden ondervraagd over hun slaapgewoonten tijdens kampeervakanties.

Ga door met lezen van "Onervaren kampeerders slapen slecht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
ECHTEN - Onze stichting is op zoek naar extra vrijwilligers voor het Kraaienbosch in Echten. Het gaat om diverse hand en span diensten. Af en toe opknapwerkzaamheden in en om het speelbos/Roekpad, bosmaaier werkzaamheden, paden opschonen, af en toe een hout klus, banken knutselen etc.

Ga door met lezen van "Het Kraaienbosch zoekt vrijwilligers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 21
RUINERWOLD - Mark Brinkman heeft in totaal 10 jaar in het eerste van Ruinerwold gespeeld, maar kwam ook uit in het eerste van Wacker, Hoogeveen en Alcides.

Ga door met lezen van "Mark Brinkman verlaat eerste selectie Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 21
DRENTHE - Wandelliefhebber Bart van der Schagt -ook bekend als WandelBart- heeft een nieuwe wandelgids over Drenthe uitgebracht. De gids bevat 22 leuke wandelroutes verspreid over de gehele provincie Drenthe. De wandelingen -van kort tot lang- in stad, buitengebied en natuur zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Ga door met lezen van "Nieuwe wandelgids Drenthe verschenen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 21
REGIO - Op woensdag 24 en woensdag 31 juli organiseert kindercircus Okidoki een “circus en luchtacrobatiek dag”. Van 10.00 uur tot 16.00 uur gaan we eenwieleren, in de doeken hangen, ballopen, jongleren, koordlopen, trapeze, spelletjes doen en nog veel meer.

Ga door met lezen van "Circus spelen in de vakantie"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 6, totaal 115 artikelen)