'

Jul 3
ZUIDWOLDE - Houdt u van cultuur en bent u ook sportief? Dan is dit zeker wat voor u! Museum De Wemme in Zuidwolde organiseert samen met Onderduikersmuseum De Duikelaar in Nieuwlande en het Kinder- en Poppenwagenmuseum in Echten twee Culturele Fietsrondjes. Iedere donderdag in juli en augustus kunt u op de fiets vertrekken vanuit De Wemme aan de Burgemeester Tonckensstraat.
Ga door met lezen van "Sport en Cultuur bij Museum De Wemme"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 3
DE WOLDEN - De afgelopen periode hebben de JOGG-studenten Tim Mulder en Jorn Stolhof alle scholen in De Wolden bezocht om de kinderen te laten kennis maken met Oudhollandse spelletjes. Op een paar scholen zijn ze zelfs twee keer geweest. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen de spelletjes nog een keer spelen hebben zij een instructieboekje overhandigd aan JOGG wethouder Mirjam Pauwels. Alle klassen in De Wolden ontvangen dit boekje.

Ga door met lezen van "Kinderen genieten van Oudhollandse spelletjes "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 3
REGIO - Op de Bremerbergweg in Nijeveen is dinsdagavond een camper in brand geraakt. Het vuur ontstond in het motorisch deel. De bestuurder kon de brand zelf blussen. De brandweer deed de nacontrole. De camper moest gezien de motorsschade worden afgesleept. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting geweest.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 3
ZUIDWOLDE - Drie projecten kunnen rekenen op subsidie uit Initiatiefrijk De Wolden. Het gaat om de stichting Reco voor het theaterstuk ‘Moord bij het zwarte gat’, de stichting Al-Ke (Alteveer–Kerkenveld) voor de kwaliteitsverbetering van het dorpshuis en speeltuinvereniging De Woldklimmers voor het ontwikkelen van een speel- en ontmoetingsplaats bij de nieuwbouw in Ruinerwold-Zuid. Het gaat in totaal om 47.000 euro.

Ga door met lezen van "Drie projecten kunnen rekenen op subsidie uit Initiatiefrijk De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 3
MEPPEL - Er zat dinsdagmiddag een man en vrouw vast in een lift op het station in Meppel en dat is niet eerste keer. Herhaaldelijk ligt de lift in storing en moet de brandweer zoals ook dinsdagmiddag in actie komen om de mensen uit de lift te bevrijden.


Foto Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Man en vrouw vast in lift op station in Meppel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 3
RUINEN - Op donderdagavond 4 juli organiseren de provincie Drenthe en gemeente De Wolden een inloopavond over de reconstructies op de N375 tussen Meppel en Pesse. De N375 is een (gebiedsontsluitings)weg, die belangrijk is voor een goede bereikbaarheid van het omliggende gebied en voor een veilige en betrouwbare verbinding met de snelwegen.

Ga door met lezen van "Inloopavond N375"

Geplaatst door B S

Tweet This!