'

Jul 17
REGIO - In 2018 werden bijna 17 miljoen vakanties van Nederlanders in eigen land gevierd, bijna de helft van alle vakanties. Hiervoor is de auto veruit het meest gebruikte vervoermiddel om op de plaats van bestemming te komen: in 9 van de 10 gevallen. De trein staat op nummer twee. De afgelopen tien jaar is het percentage autovakanties in Nederland stabiel gebleven. De populairste binnenlandse vakantiebestemmingen voor Nederlanders zijn de watersportgebieden - waaronder de IJsselmeerkust en het Deltagebied in Zeeland - en de Noordzeebadplaatsen.

Ga door met lezen van "Autovakantie in eigen land favoriet"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 17
REGIO - Piet-Hein Zijl is de tweede gastexposant tijdens Open Ateliers Dwingeloo. Op zaterdag 20 en zondag 21 juli is de overzichtsexpositie van tien kunstenaars te zien in de St. Nicolaaskerk in Dwingeloo. Ook stellen zij hun atelier open voor publiek. OAD nodigt bovendien elke maand een gastexposant uit. Dit keer is het werk van Zijl te bewonderen.

Ga door met lezen van "Open Ateliers Dwingeloo"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 17
ZUIDWOLDE - Zuid-West Drenthe (gemeenten Hoogeveen, Meppel, Westerveld, De Wolden en Beilen) - De vakantieperiode staat weer voor de deur en ervaring leert dat we dan extra alert moeten zijn op inbrekers. Vooral bij woningen waar recent een caravan op de oprit heeft gestaan of waarvan de bewoners zichtbaar op vakantie zijn. Het valt ook op dat woningen in de buurt van snelwegen in trek zijn bij inbrekers. Reden voor de politie in Zuid-West Drenthe om extra te surveilleren en te controleren, daarnaast kunt u zelf ook veel doen om de kans op inbraak in uw woning te verkleinen.Ga door met lezen van "Politie waarschuwt voor inbraken tijdens vakantie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 17
IJHORST / DE WIJK - De dorpen de Wijk en IJhorst staan met het tussenliggende Reestlandschap van 29 augustus tot en met 15 september in het teken van een prachtige kunstroute: een route met kunst die mensen verrast, ontroert en laat genieten.


Kunstwerk foto: Jeffry Koopman

Ga door met lezen van "Grensloos Kunst Verkennen in het Reestdal"

Geplaatst door B S

Tweet This!