'

Aug 31
DE WIJK - De Wijk heeft zaterdagmorgen genoten van een prachtige optocht waar aan vele wagen en individuelen aan meededen. Deze ging om 10.30 uur van start. In totaal deden er vierentwintig wagens mee. Na afloop was de prijsuitreiking in de feesttent.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "De Wijk geniet van prachtige optocht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
RUINERWOLD - Bij een eenzijdig ongeval op de Koekangerweg in Ruinerwold is een cabrio over de kop gevlogen. Door nog onbekende oorzaak belande de auto in de berm er en raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt. De cabrio kwam in een weiland aan de overkant van de sloot tot stilstand. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
ZUIDWOLDE - Op zondag 1 september heeft theaterkuil De Falieberg in Zuidwolde bekende muzikanten te gast: klezmergroep Klets komt optreden. Zanger Jan Nikkels zingt voor de laatste keer mee bij de muziekgroep en neemt zo afscheid van zijn publiek. Schrijver en verteller Jan Veenstra zal ook een speciale rol hebben in het 2 uur durende concert. Er is één voorstelling om 14.00 uur met halverwege een pauze. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.Ga door met lezen van "Afscheidsoptreden zanger Klets in de theaterkuil"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
DRENTHE - De provincies Drenthe en Groningen krijgen er de komende drie jaar 1.000 openbare laadpalen bij. Vijf keer zoveel als dat er nu zijn. Daarmee moet een dekkend laadnetwerk voor elektrische rijders ontstaan. De laadpalen van Allego worden geplaatst in 21 gemeenten, die hiervoor samenwerkten in een gezamenlijke aanbesteding.

Ga door met lezen van "Eerste van 1.000 extra openbare laadpalen feestelijk onthuld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
ECHTEN - Op zondag 29 september gaan we van start met de 3e Echt’n Run. Dit jaar willen we i.p.v. 200 deelnemers 250 deelnemers laten starten. Hiervoor zijn we net als vorig jaar vrijwilligers nodig.

Ga door met lezen van "Vrijwilligers Echt’n Run gezocht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
DE WIJK - I.v.m werkzaamheden aan de Beatrixweg is de aanrij-route voor het opstellen en jureren gewijzigd. Wagens kunnen aanrijden via de beatrixweg maar moeten ter hoogte van de Parkweg afslaan links de Parkweg in richting Vijverweg/ Goldsteinplantsoen. Jurering vindt plaats bij het Goldsteinplantsoen. Na jurering kan via de Brietweg richting Wiltenweg gereden worden om op te stellen. Opstellen wordt dus aan het eerste deel van de Wiltenweg en Brietweg.

Ga door met lezen van "Wijziging route van optocht De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
DE WOLDEN - Vanaf 1 september 2019 gaat de onafhankelijke cliëntondersteuning van Stichting OCO voor hulp en advies in De Wolden van start.

Ga door met lezen van "Start Onafhankelijke cliëntondersteuning in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
ECHTEN - Terwijl menigeen vakantie vierde zijn er afgelopen zomer nog een aantal zeer mooie prestaties geleverd door dorpsgenoten!

Ga door met lezen van "Echte(nse) prestaties!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
REGIO - Zaterdag 31 augustus 2019 organiseert de Rotary Staphorst - Reestland de 16e editie van de Reestland Rally. Deze klassieker is inmiddels niet meer weg te denken uit de rallykalender van menig enthousiaste toerrijder. De ontvangst op een geheime locatie in Wezep.

archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Reestland Rally voor 16e keer van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
DE WIJK - Erik Bolding is donderdagavond de grote winnaar geworden van de 10 km Wiekloop. Bij de dames zegevierde Saskia Schutte. Het was alweer haar vierde overwinning in De Wijk. Bij de start schoot Bolding weg, en gaf zijn achtervolgers gelijk het nakijken. Bij de eerste doorkomst op het evenemententerrein was al duidelijk de atleet uit Tuk de ruim opgebouwde voorsprong niet meer weg zou geven.


Ga door met lezen van "Erik Bolding snelste bij Coop Wiekloop"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
RUINEN - In een groot deel van Drenthe is smog te zien. Dat komt omdat de kwaliteit van de lucht verslechtert als gevolg van zomersmog door ozon. Deze smog ontstaat door verontreinigende stoffen die door hert zonlicht worden omgezet in ozon.

Foto Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Zomer Smog in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
RUINEN - Donderdagavond 29 augustus is er vanaf 19.00 uur gelegenheid om de plannen in te zien voor de herinrichting van de Kaamp.

Ga door met lezen van "Inloopavond Ruinen voor de herinrichting van de Kaamp "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
REGIO - Het was de afgelopen dagen behoorlijk tropisch. Icare deelde daarom ijsjes uit aan ouderen met het warme weer. En deze verkoelende traktatie werd bijzonder gewaardeerd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
ECHTEN - De activiteitencommissie van 'd Olde Karke heeft diverse activiteiten op het programma staan. Dat zijn op: Zondag 8 september, 19.30 u op de Brink Jeu de Boules. Donderdag 19 september, workshop handbreien.

Ga door met lezen van "Activiteitencommissie 'd Olde Karke"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
DE WIJK - De bijeenkomst voor vaste gebruikers van Dorpshuis de Havezate is maandag goed bezocht. Tijdens deze avond gaf het nieuwe bestuur tekst en uitleg over de toekomstplannen, en was er tevens gelegenheid om vragen te stellen.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Bezettingsgraad Havezate moet omhoog"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
MEPPEL – Kenniscentrum WMO bestaat deze maand 7,5 jaar. Het kenniscentrum in Meppel waar consulenten vanuit heel Nederland sinds 2012 opleidingen volgen, is dé opleider binnen het Sociaal Domein. Het opleidingsinstituut is uitgebouwd tot een bureau waar het gaat om opleiden, trainen, detachering, kennis delen en het geven van advies binnen de Wmo en Jeugdzorg.

Ga door met lezen van "Meppeler opleidingsinstituut viert 7,5 jarig jubileum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
DE WOLDEN - Dhr. K. Khaski (37 jaar) en zijn 3 minderjarige kinderen, allen afkomstig uit Syrië, en mevr. S. Patchaiyo (51 jaar) en haar dochter, ontvangen donderdag 29 augustus het Nederlanderschap.

Ga door met lezen van "Zes inwoners van De Wolden krijgen het Nederlanderschap"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
DE WIJK - De 94 jarige Sip de Jong uit De Wijk is dinsdagavond overleden. Sip was in De Wijk een bekende verschijning en vorig jaar zelfs de oudste deelnemer ooit wereldwijd aan The Voice Senior. De immer goedgeluimde en vitale Jong kwam eind vorig jaar november ziek terug van een vakantie in Spanje, en sindsdien ging het snel bergafwaarts met zijn gezondheid.

In 2013 deed Sip mee met het Ouderenfestival Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Sip 'Voice Senior' de Jong overleden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
langs een bijzonder geschilderd plafond

DRENTHE - Op elke tweede vrijdag van de maand kunnen bezoekers gratis deelnemen aan een rondleiding door het prachtige pand van het Drents Archief.

Ga door met lezen van "Gratis rondleiding door het Drents Archief "

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 7, totaal 125 artikelen)