'

Aug 1
DE WOLDEN - Al meerdere jaren ligt er een netwerk van gemarkeerde wandelpaden van knooppunt naar knooppunt in de omgeving van de Wijk, Fort en Veeningen. En sinds afgelopen zomer ook in Zuidwolde en het zuidoostelijke deel van gemeente De Wolden. Stichting Reco heeft hier in samenwerking met de provincie, gemeente en het Recreatieschap een netwerk van wel 750 kilometer aan wandelpaden gemarkeerd.

nordic walking1

Ga door met lezen van "Plan je wandeling in De Wolden op de site van Wandelnet"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 1
REGIO - Nederlandse gemeenten zamelden in 2018 8,5 miljard kilogram huishoudelijk afval in, 494 kilo per inwoner. Daarvan was 206 kilogram gemengd restafval en 288 kilogram gescheiden ingezameld afval. De inzameling van hout en textiel neemt sinds de afloop van de economische crisis toe. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Ga door met lezen van "Nauwelijks meer afval, beter gescheiden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 1
ZUIDWOLDE - Aan de Ommerweg tussen Zuidwolde en Balkbrug is dinsdagmiddag een bermbrand overgeslagen naar een weiland. Gezien de droogte en de omliggende rietgedekte boerderijen werd er al snel middelbrand gealarmeerd om in voelde water en persoon te kunnen voorzien. Door snel ingrijpen van de brandweer Zuidwolde was de brand snel onder controle. Enkele tientallen vierkante meters berm en weiland zijn afgebrand.

Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 1
REGIO - Op het evenemententerrein zijn woensdag de geselecteerde veulens voor de Veulenveiling Dwingeloo op foto en video vastgelegd. Professionele voorbrengers stelden de veulens voor. “Houding en tempo zijn enorm belangrijk”, aldus voorbrenger Martinus Hoekstra.

Ga door met lezen van "Geslaagde fotoshoot voor Veulenveiling "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 1
IJHORST / DE WIJK - De dorpen de Wijk en IJhorst staan met het tussenliggende Reestlandschap van 29 augustus tot en met 15 september in het teken van een prachtige kunstroute: een route met kunst die mensen verrast, ontroert en laat genieten.

Ga door met lezen van "Grensloos Kunst Verkennen in het Reestdal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 1
DRENTHE - Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in de tweede vergadering van 2019, € 120.300 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 40 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. Deze projecten zijn initiatieven van stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers.

Ga door met lezen van "Cultuurfonds Drenthe steunt 40 projecten voor € 120.300"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 1
RUINEN - Vilten met schapenwol, bloemenzaadbommen maken en waterdiertjes vangen. Een kleine greep uit de activiteiten die deze zomer gedaan worden bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. In de zomerperiode van 6 juli t/m 1 september zijn er elke dag leuke uitdagende activiteiten voor jong en oud.

Ga door met lezen van "Waterdiertjes vangen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 1
DRENTHE - Hoewel de Ararat niet in Armenië ligt, zijn deze beroemde heilige berg en de kleinste republiek van de Zuidelijke Kaukasus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanaf 12 april 2020 spelen Armenië & Ararat de hoofdrol in de tentoonstelling In de ban van de Ararat - Schatten uit het oude Armenië. Schitterende objecten uit het History Museum of Armenia in Yerevan én een uniek reliek van de Ark van Noach komen naar Assen.

Ga door met lezen van "Armenië en Ararat in Drents Museum voorjaar 2020"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 1
REGIO - Of je nu liever op het strand ligt, op het water surft of historische dorpjes bezoekt. Deze eilanden hebben je dat te bieden. Reistijden zijn niet lang en een tas is zo gepakt. Ga het ervaren! Voor de relaxzoekers en de sportievelingen. En vooral: eilandliefhebbers

Ga door met lezen van "Eilanden-top 3 voor relax-zoekers en sportievelingen"

Geplaatst door B S

Tweet This!