'

Aug 18
REGIO - De detailhandel heeft in juni 2,8 procent meer omgezet dan in juni 2018, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 2,4 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online 16,8 procent meer omgezet.

Ga door met lezen van "Detailhandel zet bijna 3 procent meer om in juni"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 18
DE WIJK - Vrijdag 30 augustus gaat Natuurvereniging Zuidwolde nachtvlinderen bij het informatiecentrum ’t Ende van Het Drentse Landschap in de Wijk, Stapelerweg 20. De start is om 21.00 uur. Deze avond staat in het teken van de nationale nachtvlindernacht.

Foto: Joop Verburg

Ga door met lezen van "Nachtvlinders inventariseren voor nieuwe atlas"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 18
RUINEN - Wie in augustus een wandeling maakt over het Dwingelderveld ziet het ongetwijfeld staan. De roze bellen van de dopheide en de paars bloeiende struikheide. Dopheide is een kenmerkend plantje van de natte heide. De struikheide laat zich meer op drogere stukken zien.

foto Cor van der Waal

Ga door met lezen van "Bloemenwandeling langs de bloeiende heide"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 18
DE WIJK - De oude zeilen van de Wieker Meule zijn vorige week vervangen. De oude zeilen, die meer dan dertig jaar oud waren nodig aan vervanging toe aldus Molenaar Erwin de Jonge. 'Ze waren bovendien al verschillende keren gerepareerd. Het oude zeildoek type WK 77 is niet leverbaar, daarom is er nu gekozen voor nieuwe zeilen met ouderwets katoen. De oude zeilen worden als reserve bewaard'.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 18
REGIO - Het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 10 duizend per maand toegenomen. In juli waren er 9,0 miljoen werkenden. Ook het aantal werklozen is sinds mei gestegen, met gemiddeld 4 duizend per maand naar 313 duizend in juli.

Ga door met lezen van "Werkloosheid 25- tot 45-jarigen in juli gestegen"

Geplaatst door B S

Tweet This!