'

Aug 28
DE WOLDEN - Dhr. K. Khaski (37 jaar) en zijn 3 minderjarige kinderen, allen afkomstig uit Syrië, en mevr. S. Patchaiyo (51 jaar) en haar dochter, ontvangen donderdag 29 augustus het Nederlanderschap.

Ga door met lezen van "Zes inwoners van De Wolden krijgen het Nederlanderschap"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
DE WIJK - De 94 jarige Sip de Jong uit De Wijk is dinsdagavond overleden. Sip was in De Wijk een bekende verschijning en vorig jaar zelfs de oudste deelnemer ooit wereldwijd aan The Voice Senior. De immer goedgeluimde en vitale Jong kwam eind vorig jaar november ziek terug van een vakantie in Spanje, en sindsdien ging het snel bergafwaarts met zijn gezondheid.

In 2013 deed Sip mee met het Ouderenfestival Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Sip 'Voice Senior' de Jong overleden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
langs een bijzonder geschilderd plafond

DRENTHE - Op elke tweede vrijdag van de maand kunnen bezoekers gratis deelnemen aan een rondleiding door het prachtige pand van het Drents Archief.

Ga door met lezen van "Gratis rondleiding door het Drents Archief "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
RUINERWOLD - Op zaterdag 7 september organiseert Loopgroep Ruinerwold ’88 (LGR’88) voor de 31ste keer de traditionele Dijkhuizenrun. De lopers starten op Dijkhuizen en lopen via Vorenwolde, De Kosterij en een stukje Mickelhorst naar het akker waar nu mais staat. Via een tijdelijke brug over de sloot en een pad door het mais komen ze op het schelpenpaadje langs de Kerkweg.
IMG_0795
foto's: JW v/d Vlist

Ga door met lezen van "Dijkhuizenrun voor 31e keer van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
REGIO - Digitale en technische vaardigheden zijn in de 21ste eeuw belangrijker dan ooit tevoren. Toch zijn de kennis en ontwikkeling van deze vaardigheden bij iedereen nog lang niet altijd vanzelfsprekend. Met de BiebFabriek wil de bibliotheek de wereld van de techniek en computers op een toegankelijke manier beschikbaar te stellen voor het publiek.

Ga door met lezen van "Biebfabriek van start bibliotheken De Wijk en Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
DE WIJK - Alle leerlingen van IKC de Horst deden dinsdagmiddag mee aan de workshop muziek en dans. Dit alles onder leiding van professionals van de Klankenkaravaan. De school heeft subsidie voor MeerMuziekindeklas ontvangen, en met deze kleurrijke activiteit werd het nieuwe schooljaar afgetrapt. Voor de leerkrachten was het een mooie gelegenheid om de leerlingen gelijk op een andere manier te leren kennen.

foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Kleurrijke workshop muziek en dans"

Geplaatst door B S

Tweet This!