'

Sep 30
DE WIJK - De Weker Meule, de kern van het dorp de Wijk, staat er prachtig bij. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers, donateurs en sponsoren! Maar we hebben een probleem en dat zit in de kap van de molen. Afhankelijk van de windrichting kan je die draaien( kruien heet dat ) om de wieken maximaal hun werk te laten doen.

Ga door met lezen van "Help de Wieker Meule door te stemmen!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
Zaterdag 5 oktober officiële opening

DE WIJK - Atlas Sportcafé is vanaf vandaag de nieuwe uitbater van de kantine in sporthal De Slenken in De Wijk. De kantine heeft al een behoorlijke metamorfose ondergaan; er is een nieuwe vloer in gelegd en de schilder is geweest. De komende weken komt de timmerman nog langs om het nog mooier te maken.

Ga door met lezen van "Nieuwe uitbater kantine Sporthal De Slenken "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
Cultuurmiddag in de Poele

REGIO - Politieagent Maarten Krook is tijdens de cultuurmiddag van donderdag 17 oktober a.s. aan het woord over veiligheid om je/u heen. Veiligheid in de breedste zin; in je wijk, je straat, je computer, in en om je huis.

Ga door met lezen van "Wijkagent over veiligheid om je heen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WIJK - Restaurant Mulino gaat uitbreiden. Er komt een glazen serre aan de voorkant, waar ook de nieuwe entree zal vereisen. Tevens zal de naast gelegen winkel van RS Kaas streek en natuurproducten bij de zaak worden aangetrokken. Deze ruimte is af te huren voor feestjes en partijen.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Mulino bestaat 5 jaar en gaat uitbreiden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
IJHORST - Op maandagavond 7 oktober heeft Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” fotograaf dhr. Booi uitgenodigd voor een presentatie.

Ga door met lezen van "Presentatie over weidevogelbeheer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
RUINERWOLD - De afgelopen tijd zijn de bewoners van het Buitenhof in samenwerking met speeltuinvereniging de Woldklimmers erg actief geweest om een compleet nieuwe speeltuin in hun buurt te verwezenlijken. Zo hebben ze geld bij elkaar weten te krijgen vanuit onder andere subsidies en fondsen, en hebben ze samen bepaalt hoe de speeltuin eruit gaat zien. En het prachtige plan is compleet!

Ga door met lezen van "Burendag in het Buitenhof"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DE WIJK - De koren van Wijker Kunst hebben hun repetities na de zomerstop weer hervat. Die vinden plaats op maandagavond in dorpshuis De Havezate. Het vrouwenkoor zingt van 19.30 uur tot 21.15 uur en het mannenkoor van 21.15 uur tot 23.00 uur.

Ga door met lezen van "Wijker Kunst is weer gestart"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
RUINERWOLD - Onder slechte weersomstandigheden moest het vlaggenschip van KIOS aantreden tegen AKC in Almelo. Het was belangrijk voor KIOS om de punten mee te nemen naar huis om zodoende aansluiting te houden met de kopposities in deze poule.

Ga door met lezen van "Kios neemt de punten mee naar huis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
MEPPEL - Een auto aan de de Industrieweg in Meppel is zondagochtend volledig uitgebrand na een botsing tegen een boom. Bij aankomst van de brandweer stond de auto al volledig in brand. De bestuurder van het voertuig was echter nergens te bekennen. Volgens de politie is de bestuurder is tegen een lantaarnpaal gebotst en vervolgens tot stilstand gekomen tegen een boom. Hierna zou de auto vlam hebben gevat. De politie probeert te achterhalen wie de eigenaar van de auto is.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
ZUIDWOLDE - De ervormde Kerk van Zuidwolde wordt op zondag 29 september een bijzondere Zuidwoldiger Zangavond gehouden. Het is namelijk de 100e Zuidwoldiger Zangavond sinds de start van dit initiatief op 5 februari 2005. Daarom een speciale en feestelijke jubileumeditie. De zangavond begint om 19.00 uur, de toegang is gratis.

Ga door met lezen van " Zuidwoldiger Zangavond"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
MEPPEL - De Vleddertunnel die de binnenstad van Meppel voor fietsers met Blankenstein, de Oosterboer en Ezinge verbindt staat vol water. Zaterdag avond rond elf uur kwam de tunnel volledig vol water te staan na een hevige plens bui. De gemeente Meppel zal de vleddertunnel daarom afsluiten om ongevallen te voorkomen.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DRENTHE - De heischrale graslanden in Drenthe staan de laatste jaren in de belangstelling. Door diverse oorzaken is het oppervlakte particuliere terreinen de afgelopen decennia ernstig verminderd tot circa 100 hectare versnipperde terreinen die onder druk staan.

Ga door met lezen van "Landschapsbeheer Drenthe in actie voor heischrale graslanden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DE WIJK - Zwembad De Slenken doet dit jaar mee aan Rabo ClubSupport! En elke stem is geld waard. Kunnen wij rekenen op die van jou? Kijk dan snel op Rabobank.nl/clubsupport

Foto's BS/weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
BERGHUIZEN - De Eikenheuvel organiseert Twee Huisconcerten in 2019. Het eerste concert is op zondag 20 oktober. Dit m.m.v. Esther van der Ploeg (Hobo) Yukiko Hasegawa (piano) en verteller Rens van Hoogdalen.

Ga door met lezen van "De Eikenheuvel organiseert Twee Huisconcerten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
REGIO - Het producentenvertrouwen industrie is in september afgenomen. Het vertrouwen ging van 3,9 in augustus naar 3,3 in september, maakt het CBS bekend. De ondernemers waren negatiever over hun voorraden.

Ga door met lezen van "Producentenvertrouwen minder positief"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DE WOLDEN - Het Huiskamerfestival heeft de Culturele Prijs 2019 gewonnen. Uithanden van raadslid Albert Haar ontvingen Leonoor Colenbrander en Aïsha Slot de bijbehorende cheque van € 2.500,-.Ga door met lezen van "Culturele Prijs De Wolden naar Huiskamerfestival"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DRENTHE - De grote Frida Kahlo-tentoonstelling komt al in het najaar van 2020 naar het Drents Museum in Assen. Viva la Frida! – Leven en werk van Frida Kahlo, die aanvankelijk voor een periode van drie maanden in 2021 stond gepland, is nu al te zien van 11 oktober 2020 tot en met 28 maart 2021 en beslaat bijna zes maanden.

Ga door met lezen van "Frida Kahlo al in najaar 2020 naar Drents Museum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
RUINERWOLD - Zondag 29 september 2019 is het weer zover dan gaan ´na een jaar rust` de concerten in de Polletuin weer van start en we hebben er zin in. De start is geweldig met Mr. Boogie Woogie. De tijdloze Rhythm en Blues die mensen al ruim honderd jaar in beweging krijgt, waar je niet omheen kunt.
Ga door met lezen van "Mr. Boogie Woogie in de Polletuin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
Aanschuiftafel bij d’Olde Skoele in Rouveen

REGIO
- Samen eten is gezelliger dan alleen. Kom erbij en schuif aan bij de aanschuiftafel van SWS. Dit is één van de activiteiten in de “Week tegen Eenzaamheid” van 29 september tot en met 8 oktober.

Ga door met lezen van "Kom erbij en schuif aan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
ZUIDWOLDE - Een automobiliste is op de burgemeester Jansstraat in Kerkenveld tegen een boom gereden. Het slachtoffer raakte dermate gewond dat de vrouw naar het ziekenhuis werd overgebracht. Over de oorzaak is niets bekend. De auto werd door een berger afgesleept.

Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 9, totaal 170 artikelen)