'

Sep 19
DE WIJK - Beleef op 21 & 22 september de perfecte afsluiter van jouw zomer. Aan de oever van het riviertje de Reest, tussen de dorpjes De Wijk en IJhorst, gelegen op de grens van Drenthe en Overijssel, vieren we dit jaar voor de 6e maal het Smaakmakers Festival. Heerlijk eten uit mooie foodtrucks, geweldige live muziek, kunst & cultuur en volop vermaak voor de kinderen.

Ga door met lezen van "Smaakmakersfestival voor de zesde keer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
DE WOLDEN - De Open Monumentendag was afgelopen zaterdag als vanouds een feestje. De dag werd voor de 33ste keer gehouden in De Wolden. Wethouder Gerrie Hempen opende onder veel belangstelling de dag in De Alke in Alteveer.

Ga door met lezen van "Open Monumentendag een feestje "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
RUINERWOLD - In mei en augustus zijn de tuinen van de deelnemende leden van Tuinkring Ruinerwold weer gekeurd, dit jaar voor de eerste keer door Mw. Loes Peschar en Dhr Theo van Dijk allebei lid van groei en bloei Meppel. Zij hadden de moeilijke taak om alle verschillende tuinen te beoordelen en van de juiste punten te voorzien.


Ga door met lezen van "Tuinkring Ruinerwold maakt winnaars bekend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
REGIO - Het CDA vindt dat elke Nederlander recht heeft op een betaalbare en fatsoenlijke woning. Niet alleen in de grote steden is een tekort, ook in de provincie en regio is sprake van woningnood.

Ga door met lezen van "Dit kabinet investeert 2 miljard euro extra in wonen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
HAVELTE - Een motorrijder is om het leven gekomen bij een ongeval op de rijksweg n371 bij Havelte donderdagochtend. De motorrijder kwam in botsing met een vrachtwagen. Over de oorzaak is nog niets bekend. De verkeersanalisten van de politie doen ter plaatse onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
DRENTHE - De regeling Popvoucher van de provincie Drenthe gaat haar tweede jaar in. Dit betekent dat de provincie Drenthe opnieuw geld beschikbaar stelt voor jongeren die een impuls willen geven aan hun popact.

Ga door met lezen van "Nieuwe ronde regeling popvoucher Drenthe "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
DRENTHE - Op dinsdag 24 september en dinsdag 1 oktober 2019 organiseert Landschapsbeheer Drenthe een tweetal lezingen over begraafplaatsen in Drenthe in het kader van het project Noordergraf.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Lezingen Drentse begraafplaatsen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 19
DRENTHE - Van 24 september 2019 tot en met 5 januari 2020 toont het Drents Museum het werk van Alle Jong in expositieruimte KINK. Jong verbindt in zijn kunstwerken heden en verleden en verwerkt oude prenten in nieuwe tekeningen en eigentijdse installaties.

Ga door met lezen van "Alle Jong verbindt heden en verleden in KINK"

Geplaatst door B S

Tweet This!