'

Sep 29
DE WIJK - De koren van Wijker Kunst hebben hun repetities na de zomerstop weer hervat. Die vinden plaats op maandagavond in dorpshuis De Havezate. Het vrouwenkoor zingt van 19.30 uur tot 21.15 uur en het mannenkoor van 21.15 uur tot 23.00 uur.

Ga door met lezen van "Wijker Kunst is weer gestart"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
RUINERWOLD - Onder slechte weersomstandigheden moest het vlaggenschip van KIOS aantreden tegen AKC in Almelo. Het was belangrijk voor KIOS om de punten mee te nemen naar huis om zodoende aansluiting te houden met de kopposities in deze poule.

Ga door met lezen van "Kios neemt de punten mee naar huis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
MEPPEL - Een auto aan de de Industrieweg in Meppel is zondagochtend volledig uitgebrand na een botsing tegen een boom. Bij aankomst van de brandweer stond de auto al volledig in brand. De bestuurder van het voertuig was echter nergens te bekennen. Volgens de politie is de bestuurder is tegen een lantaarnpaal gebotst en vervolgens tot stilstand gekomen tegen een boom. Hierna zou de auto vlam hebben gevat. De politie probeert te achterhalen wie de eigenaar van de auto is.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
ZUIDWOLDE - De ervormde Kerk van Zuidwolde wordt op zondag 29 september een bijzondere Zuidwoldiger Zangavond gehouden. Het is namelijk de 100e Zuidwoldiger Zangavond sinds de start van dit initiatief op 5 februari 2005. Daarom een speciale en feestelijke jubileumeditie. De zangavond begint om 19.00 uur, de toegang is gratis.

Ga door met lezen van " Zuidwoldiger Zangavond"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
MEPPEL - De Vleddertunnel die de binnenstad van Meppel voor fietsers met Blankenstein, de Oosterboer en Ezinge verbindt staat vol water. Zaterdag avond rond elf uur kwam de tunnel volledig vol water te staan na een hevige plens bui. De gemeente Meppel zal de vleddertunnel daarom afsluiten om ongevallen te voorkomen.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DRENTHE - De heischrale graslanden in Drenthe staan de laatste jaren in de belangstelling. Door diverse oorzaken is het oppervlakte particuliere terreinen de afgelopen decennia ernstig verminderd tot circa 100 hectare versnipperde terreinen die onder druk staan.

Ga door met lezen van "Landschapsbeheer Drenthe in actie voor heischrale graslanden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DE WIJK - Zwembad De Slenken doet dit jaar mee aan Rabo ClubSupport! En elke stem is geld waard. Kunnen wij rekenen op die van jou? Kijk dan snel op Rabobank.nl/clubsupport

Foto's BS/weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
BERGHUIZEN - De Eikenheuvel organiseert Twee Huisconcerten in 2019. Het eerste concert is op zondag 20 oktober. Dit m.m.v. Esther van der Ploeg (Hobo) Yukiko Hasegawa (piano) en verteller Rens van Hoogdalen.

Ga door met lezen van "De Eikenheuvel organiseert Twee Huisconcerten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
REGIO - Het producentenvertrouwen industrie is in september afgenomen. Het vertrouwen ging van 3,9 in augustus naar 3,3 in september, maakt het CBS bekend. De ondernemers waren negatiever over hun voorraden.

Ga door met lezen van "Producentenvertrouwen minder positief"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DE WOLDEN - Het Huiskamerfestival heeft de Culturele Prijs 2019 gewonnen. Uithanden van raadslid Albert Haar ontvingen Leonoor Colenbrander en Aïsha Slot de bijbehorende cheque van € 2.500,-.Ga door met lezen van "Culturele Prijs De Wolden naar Huiskamerfestival"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DRENTHE - De grote Frida Kahlo-tentoonstelling komt al in het najaar van 2020 naar het Drents Museum in Assen. Viva la Frida! – Leven en werk van Frida Kahlo, die aanvankelijk voor een periode van drie maanden in 2021 stond gepland, is nu al te zien van 11 oktober 2020 tot en met 28 maart 2021 en beslaat bijna zes maanden.

Ga door met lezen van "Frida Kahlo al in najaar 2020 naar Drents Museum"

Geplaatst door B S

Tweet This!