'

Okt 31
DE WOLDEN - De gemeente De Wolden is de winnaar van de titel ‘Kleine Gemeente met Schoonste Winkelgebieden’ in de verkiezing van het Schoonste Winkelgebied 2019.


Onder: Rinze van der Born van NederlandSchoon feliciteert wethouder Jan van 't Zand. © Bram Oostdijk

Ga door met lezen van "De Wolden winnaar Schoonste Winkelgebieden’ "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
Naast paardenevenementen op terrein CH de Wolden

ZUIDWOLDE - Dinsdag 29 oktober 2019 heeft het college van burgemeester en wethouders het besluit genomen dat er ook andere evenementen plaats mogen vinden op het terrein van CH de Wolden. Dit besluit is genomen na een lange en zorgvuldige voorbereiding, waarin veelvuldig contact is geweest met zowel het bestuur van het concours hippique en de omwonenden van het terrein.


Ga door met lezen van "Ook andere evenementen toegestaan op terrein CH de Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
DE WIJK - Het was griezelig gezellig op het Griezelfeest afgelopen dinsdag op de BSO van IKC De Horst. Heksen, skeletten, monsters en allerlei creepy figuren kwamen samen griezelen, enge soepjes eten, lekker kliederen met slyme en nog veel meer griezelige activiteiten.

Ga door met lezen van "Griezelfeest bij IKC De Horst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
IJHORST - Eline Vedder is tijdens de cultuurmiddag van donderdag 21 november aan het woord. Zij is actief bij het CDA en LTO Nederland. Als werktuigbouwkundige-nerd-uit-de-stad is zij boerin geworden.

Ga door met lezen van "Cultuurmiddag met Cultuurmiddag in de Poele"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
RUINEN - Van 1 november 2019 tot 1 april 2020 gaat Bezoekerscentrum Dwingelderveld van Natuurmonumenten over op de winterstand. Dat betekent dat het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen niet meer dagelijks geopend is. Bezoekers kunnen in deze periode van woensdag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.00 uur terecht voor informatie over Nationaal Park Dwingelderveld, een leuke speurtocht of een kop koffie met Boswachtersbrok.

Nationaal Park Dwingelderveldfoto: Natuurmonumenten / Andries de la Lande Cremer.

Ga door met lezen van "Winteropenstelling bezoekerscentrum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
KOEKANGE - Elke woensdagochtend is mijn atelier open voor iedereen die nieuwe creatieve technieken wil ontdekken.

Ga door met lezen van "Open atelier en workshops"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
ZUIDWOLDE - Dinsdagochtend 29 oktober bekeken vele molenliefhebbers hoe de molen van Zuidwolde zijn kap weer terugkreeg. Molenmakerij Groot Wesseldijk was na een periode van zo’n 10 maanden zo ver met de restauratie dat de opgeknapte kap weer teruggeplaatst kon worden op de eveneens gerestaureerde romp. Ook de stalen balken die de basis van de wieken vormen, de roeden in molentermen, werden in de kap gestoken.

foto: Ben Veerbeek


Ga door met lezen van "Kap en wiekenroeden weer op molen Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
DRENTHE - Op vrijdagmiddag 8 november kunnen bezoekers deelnemen aan een rondleiding langs de architectuurgeschiedenis van het prachtige monumentale pand van het Drents Archief.

Ga door met lezen van "Architectuurgeschiedenis Drents Archief"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
DE WIJK - Twintig jaar Dickninger Geuzen is een goede reden om op zondag 3 november een middagconcert te geven in het dorpshuis De Havezate in de Wijk, aanvang 14.00 uur, zaal open om 13.30 uur.

DG bij de heropening Dorpsstraat op 19 mei 2019. Archief BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Twintig jaar Dickninger Geuzen 1999-2019"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
ECHTEN - Op donderdag 21 november organiseert Bruisend ZP samen met ZP Meppel en ZP Westerveld een avond voor alle ZP'ers in Meppel, De Wolden, Westerveld en omgeving. Thema van deze bijeenkomst is: Hoe koude acquisitie toch heel warm kan zijn; de kunst van een goed gesprek volgens Maria Boelens

Ga door met lezen van "Bijeenkomst voor alle ZP'ers "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
RUINEN - Aan de Tolhuisweg in Ruinen is een schuur afgebrand woensdagochtend. De brandweer heeft het vuur geblust en overslag naar een belendende perceel voorkomen. Over de oorzaak is niets bekend.

Foto Persbureau Meter


Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
MEPPEL - Circus Okidoki heeft de afgelopen tijd twee donaties ontvangen. Stichting Grote Broer ondersteunt Okidoki met een donatie van 750 euro als bijdrage voor de aanschaf van een vanggordel (een hulpmiddel om veilig salto’s te leren).

Ga door met lezen van "Donaties voor Kindercircus Okidoki"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
DE WIJK - Het dorpshuis van de Wijk is nu echt van het dorp. Twee weken geleden heeft het bestuur van de Havezate, namens het dorp, officieel het beheer van het dorpshuis van de gemeente overgenomen. ‘Dus nu bepalen we als dorp zelf hoe we van de Havezate een gezond en levend dorpshuis maken voor alle dorpsbewoners’ zegt Jan Boerstra. Samen met Jikke Tuiten en Mark van Braam onlangs toegetreden tot het nieuwe bestuur.

De drie nieuwe bestuursleden v.l.n.r. Jan Boerstra, Mark van Braam en Jikke Tuiten. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Havezate is nu echt van het dorp"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
RUINERWOLD - Het regionaal Comité Unicef Meppel e.o organiseert op zondag 17 november in samenwerking met de Meppeler Bridgeclub een Bridgedrive voor Unicef in Ruinerwold. De opbrengst komt geheel ten goede aan Unicef. U wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Ga door met lezen van "Bridgedrive voor Unicef "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
ZUIDWOLDE - Deze week is een start gemaakt met de werkzaamheden aan de kruising Hoofdstraat– Steenbergerweg in Zuidwolde. De kruising wordt volledig vernieuwd en vervangen door stenen in dezelfde kleur als in de Hoofdstraat centrum. De kruising wordt ingericht als 30 kilometer-zone. Wethouder Hilda Mulder: “Het resultaat moet een aantrekkelijk en veilig kruispunt zijn”.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Hoofdstraat-Steenbergerweg ondergaat metamorfose"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
STAPHORST - Op woensdagmiddag 13 november is er een gezellige en smakelijke High tea tijdens de vaste info-middag van SWS in het Dienstencentrum. De brandweer zal een informatieve bijdrage leveren aan deze middag. Kosten zijn in totaal € 7,50/3 strippen per persoon. Aanmelden vooraf is gewenst. Alle 24+ers zijn van harte welkom. Meer informatie via 0522 – 465143 of info@sws-staphorst.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
ZUIDWOLDE - Vandaag heeft het buurtteam Noord afscheid genomen van wijkagent Tonnie Takens. Zijn collega's dankten Tonnie hartelijk voor zijn inzet en bijdrage voor de buurtteams en wensten hem veel succes in zijn nieuwe baan!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
RUINEN - Aanleg kunstgrasvelden gestart. Maandag 28 oktober gaf wethouder Jan van ’t Zand, samen met voorzitter Bert Mulder van vv Ruinen, het officiële startsein voor de aanleg van een kunstgrasveld op sportpark Ruinen.

Ga door met lezen van "Start aanleg kunstgrasveld voetbalvereniging Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
REGIO - Als 20 jaar geleden poker een sport leek dat was weggelegd voor slechts een kleine selecte groep mensen, dat is de realiteit veranderd. De situatie van nu is dat poker een van de meest snel groeiende sporten ter wereld is.

Bron onbekend>>> Pokernews

Ga door met lezen van "Een groeiende poker traditie in noord Nederland"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
KOEKANGE - Vanaf half oktober worden er weinig Walking Football toernooien georganiseerd. De Old stars van Vitesse ’63 organiseren daarom een mini toernooi. Deelnemende teams zijn in ieder geval HZVV (Hoogeveen), Dedemsvaart en Vitesse ’63. Wij zijn nog op zoek naar een 4e team.

vitesse

Ga door met lezen van "Walking Football"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 10, totaal 186 artikelen)