'

Okt 5
RUINERWOLD - Zaterdagmorgen was het lekker druk aan het begin van de Larijweg in Ruinewold. Vele mensen die graag een perenboom wilden kopen om leeg te plukken. De verkoop verliep prima. Uren voordat de lopende handel voorbij kwam stonden de mensen al met een auto, kar of bak klaar bij die ene boom die ze graag wilden kopen. De oogst was opmerkelijk hoog.


Ga door met lezen van "Veel belangstelling bij Perenverkoop"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
RUINERWOLD - Komende zondag 6 oktober staat de voetbaltopper Ruinerwold - Wacker op het programma. Deze derby tussen de buurtdorpen zorgt altijd voor spanning en spektakel. De meeste spelers kennen elkaar buiten het voetbal om ook wel, daarom brengt het vaak ook een extra lading met zich mee. Wacker bezet na twee wedstrijden de koppositie. Ruinerwold staat op plaats 6 met een wedstrijd minder gespeeld. De Wedstrijd wordt zondag om 14.00 uur gespeeld. Na afloop is feest in de kantine met zanger Joop Akse.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
DRENTHE - Kunstenaars in Drenthe kunnen de komende maanden meedoen aan het talentontwikkelingsprogramma Toekomstdenken. Zij kunnen workshops, lezingen, masterclasses en verdiepingsdagen volgen om hun kennis en vaardigheden te vergroten.

Ga door met lezen van "Toekomstdenken; talentontwikkelingsproject voor kunstenaars "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
ZUIDWOLDE - Omdat het Oktober Kindermaand is, organiseert Museum De Wemme in Zuidwolde op zondag 20 en maandag 21 oktober speciale activiteiten voor jou. Kom jij wel eens in De Boerhoorn, ’t Neie Punt, ‘t Anker of De Snikke? Dan weet je dat dit buurt- of dorpshuizen zijn.

Foto: Arie-Leen van SchoonhovenGa door met lezen van "Oktober Kindermaand in Museum De Wemme"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
Brandweer haalt gewonde bestuurder uit auto

ZUIDWOLDE
- Een vrachtwagentje met aanhanger van een poeliersbedrijf is op de Meppelerweg in Zuidwolde van de weg geraakt. Het vrachtwagentje kwam op de kant te liggen terwijl de aanhanger in de bosjes tot stilstand kwam. De bestuurder werd door de brandweer uit net voertuig bevrijd door het voorraam uit het voertuig te knippen.Foto Persbureau

Ga door met lezen van "Vrachtwagentje met aanhanger op de kant"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
KERKENVELD - Op dinsdag 8 oktober 2019 is het echtpaar Vos-Spang 60 jaar getrouwd. Loco-burgemeester Jan van ‘t Zand feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op dinsdag 8 oktober. Het echtpaar viert het jubileum thuis aan de Braambergerweg in Kerkenveld.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
RUINEN - Tijdens de eerste Dwingelderveld-lezing van het nieuwe seizoen is boswachter ecologie en wolvendeskundige Daan Vreugdenhil te gast in het bezoekerscentrum Dwingelderveld. Tijdens deze lezing staat de wolf centraal.

Foto: Natuurmonumenten

Ga door met lezen van "Wolf in Bezoekerscentrum"

Geplaatst door B S

Tweet This!