'

Okt 13
RUINERWOLD - Onder zomerse omstandigheden moest de Ensing equipe aantreden tegen rode lantaarndrager Movado uit Dordrecht. Op papier dus een makkelijke tegenstander voor KIOS.

Ga door met lezen van "Moeizame overwinning voor KIOS(R)"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
MEPPEL - Een aanrijding op de rijksweg bij Meppel zondagochtend tussen twee personenauto's. Een van de wagens kwam op de kop in de sloot tot stilstand. Een vrouw en twee kinderen bleven ongedeerd. De bestuurder van de andere wagen raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De verkeers analisten van de politie doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
ZUIDWOLDE - In Museum De Wemme in Zuidwolde wordt het seizoen als vanouds afgesloten met 'Smullen op Slachtdag'. Op zaterdag 2 november zijn er, tussen 11.00 en 16.00 uur, allerlei culinaire en culturele activiteiten in het museum en op de binnenplaats in grote tenten.


Ga door met lezen van "Smullen op Slachtdag in Museum De Wemme "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
DWINGELOO - Arie Goedhart uit Hoogeveen, sluit de rij als gastexposant tijdens laatste weekend Open Ateliers Dwingeloo. Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober is de overzichtsexpositie van tien kunstenaars te zien in de St. Nicolaaskerk in Dwingeloo. Ook stellen zij hun atelier open voor publiek. OAD nodigt bovendien elke maand een gastexposant uit. Dit keer is het werk van Goedhart te bekijken.

Ga door met lezen van "Arie Goedhart afsluitend gastexposant"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 13
KOEKANGERVELD - Op dinsdag 19 november is er in de Veldhoek, Ruinerweg 24a, Koekangerveld een Literair Concert van Carel en Mirjam Karres. Van de hand van de welbekende emeritus predikant Carel ter Linden verscheen in 2008 de gedichtenbundel 'Om een zin' bij de Arbeiderspers. Gedichten ontstaan vanuit belevenissen uit het dagelijks leven, sprekend van de verwondering en de geheimen van dit bestaan.Ga door met lezen van "Literair Concert in de Veldhoek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 12
DE WIJK/KOEKANGE - Tourist Info Het Reestdal / VTRB de Wijk-Koekange organiseert een fotowedstrijd met als onderwerp “Het Reestdal”, van Dedemsvaart tot Meppel. Welk plekje in het Reestdal vind je het mooist of meest bijzonder? Heb je hier ook een foto van gemaakt, stuur deze dan in. De foto mag uiteraard een mooi landschap zijn, maar kan bijvoorbeeld ook te maken hebben met een speciaal moment, gebouw of plekje in je nabije omgeving.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Fotowedstrijd: stuur de mooiste foto van Het Reestdal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 12
ZUIDWOLDE - Op 16 november is er een mini-symposium in de Ontmoetingskerk in Zuidwolde. Het gaat in dit symposium om de actualiteit van de apostel Paulus in deze tijd.

Ga door met lezen van "Minisymposium over Paulus in de moderne filosofie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 11
HOOGEVEEN - In een woning aan de Emmastraat in Hoogeveen is vrijdag door de politie een hennep kwekerij ontdekt. Volgens omstanders zijn een man en een vrouw die in de woning aanwezig waren door de politie meegenomen.
Energie maatschappij Ennexis heeft in het huis de elektriciteit afgesloten waarna de kwekerij door een speciaal bedrijf werd ontmanteld. De gemeente Hoogeveen heeft de woning vervolgens gesloten en de deur verzegeld.

Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 11
ZUIDWOLDE - Geert Oldenbeuving uit Hoogeveen exposeert tot vrijdag 20 december met schilderijen in Bibliotheek Zuidwolde. Schilderen zit Geert Oldenbeuving in het bloed. Een leven zonder papier, potlood, verf en linnen kan hij zich niet voorstellen.

Ga door met lezen van "Expositie schilderijen Geert Oldenbeuving in Bibliotheek "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 11
ZUIDWOLDE - Na de positieve afronding van het haalbaarheidsonderzoek naar een multifunctionele accommodatie (MFA) vorig jaar, heeft de gemeenteraad afgelopen zomer het college van B&W verzocht om een financiële risicoanalyse. Daarnaast is ook verzocht om te kijken naar de planning van het project MFA.


foto: BS/weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "12,8 miljoen euro voor een MFA"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 11
DRENTHE - Ontmoet op zondag 20 oktober de familie Van Lier ‘live’ in Het Grootste Poppenhuis van Nederland in het Drents Museum. In het kader van de Maand van de Geschiedenis zijn de bewoners van 12.00 tot 16.00 uur thuis. Deze middag kom je alles te weten over het leven van 250 jaar geleden en de rolverdeling tussen mannen en vrouwen. Het Levend Poppenhuis is leuk voor jong en oud en gratis toegankelijk voor bezoekers met een entreebewijs van het Drents Museum.

Ga door met lezen van "Poppenhuis komt tot leven "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 11
RUINERWOLD - De Vrouwen van Nu uit Ruinerwold hebben op 3 oktober een stadswandeling gemaakt in Meppel. De wandeling begon op de parkeerplaats van Schouwburg Ogterop, waar onze groep van 17 personen werd ontvangen door wandelgids Marijke Engels die sommigen nog kende uit hun schooltijd.

Ga door met lezen van "Vrouwen van Nu Ruinerwold maken stadswandeling"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 11

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 10

Klik voor groot

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 10
IJHORST/DE WIJK - De Buurtbus IJhorst bestaat 40 jaar. Al die jaren is een grote groep vrijwilligers actief om de dienstregeling van de buurtbus zes dagen per week uit te voeren, met groot enthousiasme. In de maand oktober, waarschijnlijk in week 43 zal bovendien de 500.000ste passagier verwelkomd worden.


Ga door met lezen van "Buurtbus IJhorst De Wijk bestaat 40 jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 10
RUINEN - Met een jas en laarzen aan ga je in de herfstvakantie op ontdekkingstocht in de natuur. Van 12 tot en met 27 oktober pakt bezoekerscentrum Dwingelderveld uit met een groot aanbod aan herfstactiviteiten voor jong en oud.

foto: Natuurmonumenten – Paul Schirnhofer

Ga door met lezen van "Vier de herfst in het Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 10
REGIO - De provincies Groningen en Drenthe willen het vervoer groener en slimmer maken. Elektrische auto's dragen daaraan bij. Voldoende openbare laadpalen stimuleren elektrisch rijden. Door het plaatsen van 1000 openbare laadpalen in Groningen en Drenthe met 100% Nederlandse, groene stroom dragen we bij aan een snelle omslag naar elektrisch rijden en duurzame energie.

Ga door met lezen van "Een laadpaal bij u in de buurt voor uw elektrische auto? Dat kan! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 10
ECHTEN - Aan de Fluitenbergseweg in Echten is een parachutist in een boom geland donderdagochtend. De brandweer kon met de hoogwerker de man niet uit de boom bevrijden. De hoogwerker van de brandweer kon het drassige weiland niet op. Nu is er een particuliere hoogwerker ingezet om de man uit de boom te halen. Hij raakte voor zover bekend niet gewond. Waardoor de parachutist in de boom landde is niet bekend.

Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 10
Lever uw elektrische apparaten in

DE WOLDEN - Jaarlijks produceren we wereldwijd zo’n 45 miljard kilo elektronisch afval. Dit komt omdat we steeds sneller afstand doen van onze elektronische apparaten. Elektronisch afval is daarom één van de snelt groeiende afvalstromen ter wereld.

Ga door met lezen van "Nationale Recycle week "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 10
RUINEN - Als het donker wordt in het bos en op de hei, komt het nachtleven op gang. De Nachtwachter van het Dwingelderveld kent als geen ander de geheimen van de nacht. Het is Natuurmonumenten gelukt om met deze bijzondere figuur een afspraak te maken.

Ga door met lezen van "Ontmoet de nachtwachter in het Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 5, totaal 84 artikelen)