'

Nov 5
ZUIDWOLDE - Een vrachtwagen is dinsdagmiddag op de A28 bij het Drentse Zuidwolde van de weg geraakt en in een sloot beland. De brandweer kwam ook ter plaatse maar de bestuurder zat niet bekneld. De chauffeur kon het voertuig zonder letsel verlaten. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.

Foto persbureau meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 5
REGIO - Iris Kroes wordt als bekende Nederlander ingezet om afval scheiden nog beter op de kaart te zetten. Daarom speelt Iris de hoofdrol in de derde serie ‘Bij de mensen thuis’ voor de gemeentelijke publiekscampagne ‘Samen halen we alles uit’.

Ga door met lezen van "Iris Kroes als ambassadeur voor goed afval scheiden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 5
DE WIJK - Zondagmiddag vierde het mannenkoor de Dickninger Geuzen hun twintig jarig bestaan met een concert in het dorpshuis De Havezate in de Wijk. Een volledig uitverkochte zaal heeft genoten van een geweldig optreden van het mannenkoor met als dirigente Irene van Wijk. De muzikale begeleiding was in handen van Kees van der Kleij op drums en Bonne van der Wal en Henk Pastoor met accordeon, terwijl de laatste ook in enkele nummers als zanger optrad.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Spetterend jubileumconcert Dickninger Geuzen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 5
Oude verhalen in streektaal door Greet Woortmeijer

STAPHORST - De koffieochtend van Stichting Welzijn in d’ Olde Skoele op dinsdag 12 november staat in het teken van oude verhalen in streektaal.

Ga door met lezen van "Koffieochtend Welzijn in d’Olde Skoele"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 5
REGIO - Het fotoboek 'Eye See' van Albert Brunsting ligt in de winkel. Albert: 'Toen ik rond mijn twaalfde verjaardag mijn eerste camera kreeg (Ilford sportsman) was dat eigenlijk het begin van mijn interesse voor fotografie, op mijn 15e had ik mijn eerste donkere kamer, althans een slaapkamer die ik kon verduisteren. Dat is inmiddels al weer meer dan 50 jaar geleden en in de tussentijd zijn er heel wat foto’s gemaakt. Al lang liep ik met het idee om een fotoboek samen te aan stellen en nu is het dan echt eindelijk zover. We hebben het “opgehangen” aan het feit dat ik deze maand 65 ben geworden, de presentatie van het boek heeft dus ook deze maand plaatsgevonden'.
Ga door met lezen van "Fotoboek van Albert Brunsting ligt in de winkel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 5
Nederland Leest Jan Wolkers

RUINERWOLD - Op 19 november organiseert bibliotheek Ruinerwold een lezing over ‘vogelvriendelijk tuinieren’. Deze lezing is in het kader van duurzaamheid, het thema van Nederland Leest. Cor Dirksen is tuinvogelconsulent bij Vogelbescherming Nederland. Hij geeft adviezen hoe burgers hun tuin en/of balkon zo kunnen inrichten dat deze voor vogels een feest worden om in of op te verblijven.

Ga door met lezen van "Lezing over vogelvriendelijk tuinieren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 5
HOOGEVEEN - De afgelopen maand volgden maar liefst 23 basisscholen uit Hoogeveen en omgeving een techniekcarrousel bij Bouwmensen Drenthe Noord West Overijssel (DNWO). Leerlingen leren mede hierdoor al op jonge leeftijd technische basiskennis en vaardigheden en ervaren hoe leuk techniek is.
Ga door met lezen van "Bouwmensen Ruinen maakt leerlingen enthousiast voor techniek"

Geplaatst door B S

Tweet This!