'

Nov 14
DE WIJK - Het was woensdag 13 november een heugelijke dag voor Henk en Grietje Hendriks- Vogelzang uit De Wijk. Precies 60 jaar geleden stapten ze in het huwelijksbootje. Genoeg reden voor Loco- burgemeester Jan van ’t Zand om even op bezoek te gaan met een mooie bos bloemen.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Henk en Grietje Hendriks- Vogelzang 60 jaar getrouwd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 14
DRENTHE - Op 29 mei is door de Raad van State bepaald dat de Programmatische Aanpak Stikstof niet als basis voor activiteiten mag worden gebruikt.

Ga door met lezen van "Stand van zaken stikstof in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 14
DRENTHE - I&O Research onderzoekt in samenwerking met de provincie Drenthe tussen 12 november en 9 december 2019 het koopgedrag van de inwoners van Drenthe.

Ga door met lezen van "Onderzoek naar Drents koopgedrag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 14
ZUIDWOLDE - Op dinsdag 19 november wordt in ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde de speelfilm ‘Liek achter de Badde’ vertoond, een misdaadverhaal in streektaal. In deze productie van stichting Grunneger film is Gronings de hoofdvoertaal, naast het Drents, Westerwolds en Stellingwerfs. De film duurt ruim anderhalf uur en begint om 19.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open.

foto: Marloes Hoekema


Ga door met lezen van "Speelfilm in streektaal in De Boerhoorn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 14
RUINERWOLD - Op 30 november wordt een oude traditie weer in ere hersteld. Dan staat Sunterklaoslott'n op het programma bij de Karstenhoeve in Ruinerwold. Dit betekend: Buksschieten, Rad van Fortuin, busgooien, kegelen, sjoelen, knikkeren en touwtje trekken enz. Daarbij zijn mooie prijzen te winnen.

Geplaatst door B S

Tweet This!