'

Jan 31
REGIO - Gospelkoor El Jakim uit Zuidwolde geeft zaterdag 7 maart een concert in de Grote Kerk in Steenwijk. Het interkerkelijke koor staat onder leiding van dirigent Harold Kooij en krijgt medewerking van Jan Vayne op de vleugel, Marcel Zimmer op slagwerk/percussie, Mark Dekkers op contrabas, Ronald Ruiter op trompet en bugel en Nico Penners op de klarinet en altsax.

Ga door met lezen van "Gospelkoor El Jakim treedt op met Jan Vayne"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
RUINERWOLD - Korfbalvereniging KIOS vindt het hebben van betrokken leden van groot belang. De insteek van de vereniging is dat ieder lid iets bijdraagt en daarnaast dat de talenten van vrijwilligers zo goed mogelijk worden benut. Met ondersteuning van de vrijwilligerscommissie probeert KIOS te zorgen voor een zo optimaal mogelijke bezetting van de verschillende functies binnen de vereniging.
Ga door met lezen van "Korfbalvereniging KIOS voert actie voor meer vrijwilligers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
ZUIDWOLDE - Hoe praat een seculiere cultuur over religie? Welke invloed heeft geloof in het politieke speelveld? Kan de Bijbel vandaag nog relevante lessen bieden aan een weldenkende 21ste-eeuwer?

Ga door met lezen van "Alain Verheij over zijn boek ‘God en ik’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
DE WIJK - Bij Vrouwenkoor Meander uit De Wijk staat de factor gezelligheid, sociale contacten en natuurlijk het instuderen van liedjes hoog in het vaandel. Ze treden regelmatig op in ouderencentra in de regio en ieder vijf jaar hebben we jubileumconcert.


Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Kun je nog zingen, zing dan mee met Vrouwenkoor Meander"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
REGIO - Vanaf vandaag kunnen basisscholen zich op JantjeBeton.nl/loterij aanmelden om mee te doen aan De Kleine Jantje Beton Loterij. Afgelopen jaar haalden tienduizenden leerlingen van 500 scholen een bedrag van € 800.000,- op, waarvan de helft naar de scholen ging. Dit jaar wordt een nog hogere opbrengst verwacht.

Ga door met lezen van "Basisschoolleerlingen in actie voor buiten spelen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
DRENTHE - De hele maand februari draait in het Drents Archief een gratis film over kinderen in Drenthe. Op de nostalgische beelden is het dagelijks leven te zien in de jaren ’30 t/m ’60.


foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Springen, sporten en schaften in het Drents Archief"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
65 jaar Nederlands Klassiek Verbond in Assen

DRENTHE - Ter ere van 65 jaar Nederlands Klassiek Verbond in Assen is er op zaterdagmiddag 8 februari van 14:00 uur tot 17:30 uur een speciaal, feestelijk programma in het Drents Archief.

Ga door met lezen van "Feest der klassieken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
DE WIJK/VEENINGEN - Friberne Varkenshouder Henk Jan ten Kate uit Veeningen en supermarkt ondernemer Niek Slomp van COOP Dunnink in De Wijk gaan een samenwerking aan in het leveren van Friberne varkensvlees in het diepvries schap.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Lokale samenwerking Coop Dunnink en varkenshouder Ten Kate"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
RUINERWOLD - De eerste wedstrijd na de winterstop, dus een belangrijke! Donkerbroek had voor de winterstop niet zo gek veel punten verzameld, dus ook dat leek wel te doen. Het draaiboek: om 14.00 uur aftrappen, rond 15.45 uur met 3 punten het veld af en met een goed gevoel de discobus weer in.

Ga door met lezen van "Ruinerwold onderuit in Donkerbroek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
RUINERWOLD - Het bestuur en de TC senioren hebben Johnny Wassenaar (40) uit Ruinerwold weten vast te leggen als nieuwe hoofdtrainer van VV Ruinerwold voor het seizoen 2020-2021. VV Ruinerwold is blij te kunnen mededelen dat Johnny Wassenaar met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer is. Vorige week werd al bekend dat Jantinus de Vries dit seizoen als interimtrainer het lopende seizoen zal afmaken en hiermee is de club erin geslaagd de ontstane vacatures in te vullen.

Foto: LinkedIn

Ga door met lezen van "Johnny Wassenaar volgend seizoen trainer bij VV Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
REGIO - Zondagmiddag 2 februari is het zover: de 2e editie van Muziek achter de voordeur, georganiseerd door Rotaryclub Hoogeveen-De Wolden. Dé muziektoer in het centrum van Hoogeveen. In twintig huiskamers treden 20 muziekgezelschappen op met uiteenlopende muziekstijlen, van klassiek tot jazz, van blazersensemble tot popmuziek. De opbrengst is voor het goede doel, de Voedselbank Zuidwest-Drenthe.

Ga door met lezen van "Rotaryclub Hoogeveen-De Wolden organiseert muziekspektakel "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
DE WIJK - Wie is wat u betreft ‘Wieker van het jaar 2019’? De Belangenvereniging de Wijk e/o nodigt u uit om mensen te nomineren voor deze titel.

Ga door met lezen van "Wie wordt Wieker van het jaar?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
RUINERWOLD - Vanaf het nieuwe seizoen zal Lisanne Koster spelen in het groen-zwart van KIOS. De 25-jarige speelster maakt hiermee de overstap van DOS ’46 uit Nijeveen naar Ruinerwold. Lisanne heeft haar hele leven gespeeld bij DOS’46.

Ga door met lezen van "Lisanne Koster vindt nieuwe uitdaging bij KIOS"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
ZUIDWOLDE - Herman van Hedel begint 4 februari weer met gespreksavonden in de Boerhoorn in Zuidwolde. Deze gespreksavond, op iedere 1ste dinsdag van de maand, is voor mensen die op zoek zijn, vastlopen of anderszins een stap in hun ontwikkeling willen zetten.

Ga door met lezen van "Gespreksavond van Herman van Hedel weer van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
MEPPEL - Een nog onbekende dader heeft woensdagochtend gepoogd om een geparkeerde auto aan de van Ewijcksingel in Meppel in brand te steken. Hiertoe is de achter zijraam van de auto ingegooid en is er vermoedelijk vervolgens iets brandbaars in de auto gegooid. Of er ook iets uit de auto gestolen is is onbekend. De brandweer heeft de brand geblust. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
RUINERWOLD - De gemeente verkoopt een aantal bouwkavels aan Dissel in Ruinerwold. Prins Bouw BV gaat daar acht rijenwoningen en een twee-onder-een-kapwoning bouwen. De grond wordt verkocht voor 175.000 euro. Dat is 92.000 euro minder dan de prijs volgens de Notitie Grondprijzen 2019. Hier staat tegenover dat de ontwikkelaar kosten voor planschade, planontwikkeling, onderzoeken en het bestemmingsplan voor haar rekening neemt.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
DE WIJK - Het is weer februari. Valentijnsdag is weer in zicht. Dit jaar willen de ouderen van Woon- en zorgcentrum Dunninghe en de 80-plussers uit De Wijk/IJhorst graag weer een dag op stap tijdens de zogenaamde Zonnedag.

valentijnstaart1

Ga door met lezen van "Valentijnsactie Dunninghe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
STAPHORST - Op de vaste crea-middag van donderdag 6 en 20 februari zal in een workshop met deelnemers geschilderd gaan worden op afval-hout.

Ga door met lezen van "Schilderen op afval-hout"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
DE WIJK - Afgelopen week werd Julian vier jaar, hij was destijds de eerste baby die gebruik maakte van opvang op het IKC! In 2015 breidde Wolderwijs onderwijs zich uit met kinderopvang vanaf twee jaar. Al snel daarna, een jaartje later konden ook kinderen vanaf nul jaar opgevangen worden.Ga door met lezen van "Mijlpijl op IKC De Horst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
DE WIJK - In de tentoonstelling Barbizon van het Noorden – De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950 presenteert het Drents museum werk van grote kunstenaars uit de 19de en 20ste eeuw die de natuur van Drenthe ontdekten en op doek vastlegden.

Ga door met lezen van "Lezing en workshop in bibliotheek De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 7, totaal 139 artikelen)