'

Feb 29
RUINERWOLD - De gratis toegankelijke Kidsbeurs vindt plaats op zaterdag 28 maart 2020 van 19.00 tot 21.30 uur. Iedereen is welkom om voor een mooie prijs tweedehands baby- en kinderspullen in huis te halen.Ga door met lezen van "Kidsbeurs in Dorpshuis Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 29
DE WIJK - Korfbalvereniging RoReKo de Wijk/IJhorst en Welkoop de Wijk organiseren dit jaar weer een potgrondactie. Evenals vorig jaar wordt de ( Welkoop RHP Potgrond 40 lt.) verkocht. En gedroogde koemest (Welkoop 25 Lt.) van een eerste klasse kwaliteit, door ons aan huis bezorgd. (dus zelf geen gezeul met de zakken potgrond)

Ga door met lezen van "Potgrondactie Roreko"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 29
DE WOLDEN - samenwerkingsconvenant OCO en gemeente De WoldenTijdens een feestelijke bijeenkomst is het samenwerkingsconvenant tussen Stichting OCO en de gemeente getekend. Stichting OCO is in september 2019 gestart. De opzet van OCO is uniek in Nederland en daar is de stichting trots op! Onafhankelijke cliëntondersteuners OCO staat voor onafhankelijke cliëntondersteuning.

Ga door met lezen van "Samenwerkingsconvenant OCO en gemeente De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 29
REGIO - De wilde narcis, ook wel Drentse Paosbloem genoemd, is een inheemse bollensoort, die oorspronkelijk in Drentse beekdalen te vinden was en daarna werd geïntroduceerd op Drentse boerenerven. In de loop der jaren is de soort zeldzaam geworden en actie is nodig. Landschapsbeheer Drenthe en de provincie Drenthe hopen dat erf eigenaren zich willen inzetten voor het behoud van deze karakteristieke bloem en organiseren een informatiebijeenkomst op vrijdag 6 maart in Nijeveen.

Ga door met lezen van "Bescherm de wilde narcis in uw tuin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
DE WIJK - Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart geeft Rederijkerskamer de Bloem weer haar jaarlijkse toneelvoorstelling in Dorpshuis de Havezate in De Wijk. Dit jaar wordt de klucht ‘Bruidzilla’ gespeeld. In dit verhaal draait alles om Linda. Zij zit al tijden te wachten op een huwelijksaanzoek van Cor.Ga door met lezen van "De Bloem speelt de klucht Bruidzilla"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
DE WIJK - Beste mensen in De Wijk en omgeving, Weet u dat er elke eerste woensdag van de maand Bingo in de Havezate is? Het is jammer dat het aantal mensen door omstandigheden terugloopt en daarom willen wij er weer héél graag enthousiaste mensen bij hebben anders kan de Bingo op den duur niet meer doorgaan.

Ga door met lezen van "Bingo in De Havezate "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
BERGHUIZEN - Na de twee succesvolle Pubquiz edities in dorpshuis ‘de Barg’n’ is de organisatie volop in touw met de 'Schrikkelquiz'. Op de avond voor Schrikkeldag, aanvang 20:00 uur, zaal open vanaf 19:30 uur.

Ga door met lezen van "Schrikkelquiz: pubquiz in Berghuizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
De mooiste vogelhuisjes van de regio

REGIO - De mooiste vogelhuisjes van de regio zullen worden gemaakt bij de workshop van SWS op de vaste crea-middag van donderdag 12 en 26 maart.

Ga door met lezen van "Vogelhuisje met stipwerk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
RUINERWOLD - Vanmorgen is het eerste monumentenschildje voor provinciale monumenten in Drenthe in gebruik genomen door gedeputeerde Cees Bijl. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan de familie Remmelts, bewoners van Dijkhuizen 111 in Ruinerwold.

Foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Eerste provinciaal monumentenschildje Dijkhuizen 111 in Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DE WIJK - Op IKC De Horst werd donderdag 27 februari een Gedichtenbord van de Fleur Bloemen Stichting aangeboden. Alle kinderen van de midden- en bovenbouw waren daarbij aanwezig. Eliene Schuinder, directeur IKC De Horst en Juf Aline van Eck nam namens alle kinderen dit bord in ontvangst.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Gedichtenbord Fleur Bloemen Stichting aangeboden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DE WIJK - Op zondag 15 maart 2020 organiseert de motorclub De Antrappers uit De Wijk al weer haar 35e editie van de Off the road rit voor wegmotoren. Dit in het jaar waar de club haar 40 jarig jubileum viert. Het evenement zal voor de vijftiende keer starten bij Gebben Motoren te Rogat. De club hoopt van dit jubileum evenement weer een speciale editie te maken met een bijzondere attractie, waar achter de schermen nog volop aan wordt gewerkt.
Ga door met lezen van "Antrappers off Roadrit voor 35e keer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
RUINERWOLD - Chacota zingt het Stabat Mater van Alessandro Scarlatti en het Salve Regina van G.B. Pergolesi op zondag 8 maart om 15:00 in het kerkje van Blijdestein in Ruinerwold. Ondersteund door twee violisten Saron Houben, Sara de Vries, de celliste Josien de Vries en organist Wietse Meinardi worden deze twee werken uitgevoerd in een concert van een klein uur.

Ga door met lezen van "Concert vrouwenkoor Chacota"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
ZUIDWOLDE - Vanaf 13 januari is Annet Hofstra de nieuwe coördinator van het Taalpunt De Wolden. Zij is de opvolger van Job van Haaften die eind december 2019 gestopt is. De taalcoördinator is ervan overtuigd dat iedereen, ongeacht leeftijd of opleiding, zijn taalvaardigheid met hulp kan verbeteren.

Ga door met lezen van "Nieuwe coördinator Taalpunt De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
DE WIJK - Businessclub Wacker heeft afgelopen vrijdag met een grote groep leden een bezoek gebracht aan het hypermoderne en nieuwe distributiecentrum van Wehkamp in Zwolle.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "BCW bezoekt distributiecentrum Wehkamp Zwolle"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
DRENTHE - Over de beginjaren van de Drentstalige popgroep Skik bestaan prachtige verhalen. Stichting Kunst & Cultuur is op zoek naar deze verhalen om te verwerken in een muzikale productie over de band van voorman Daniël Lohues.

Ga door met lezen van "Verhalen en anekdotes gezocht voor productie 25 jaar Skik"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
DRENTHE - Voor de vijfde keer op rij ontmoeten topsporters, militairen, veteranen, fietsliefhebbers en politie elkaar als gelijken op de fiets om de vrijheid te vieren. Samen wordt er langs historische plekken gefietst die belangrijk zijn voor het besef van vrede en vrijheid. Deze editie staan we natuurlijk stil bij het feit dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd.

Ga door met lezen van "Lustrumeditie Freedom Ride in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
HOOGEVEEN - Drenthe heeft al jarenlang een naam op te houden als het om de dialecthumor gaat. Toppers als Laamert Oet Zweel, Klein Rieksie Oet Rolde en Beern`d Oet Drenthe brachten door de jaren heen het publiek in vervoering met onvergetelijke conferences en aanstekelijke theatervoorstellingen.

Ga door met lezen van "Drenthe Plat speelt in de Tamboer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
Verzetsstrijdsters liepen van Westerbork naar Grijpskerk

DRENTHE - In april 1945 zat een groep van 116 vrouwelijke politieke gevangenen in kamp Westerbork. Zij waren gearresteerd vanwege vermeende verzetsactiviteiten.

Ga door met lezen van "De Vrouwenmars van april 1945"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
RUINERWOLD - Antiek was het wat de klok sloeg maandagavond 24 februari bij de Vrouwen van Nu in Ruinerwold. De tafels lagen bezaaid met mooie antieke voorwerpen, die meegenomen waren door de bijna 60 bezoekers die aanwezig waren op deze avond die georganiseerd was door de culturele commissie.Ga door met lezen van "Avond vol antiek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
ECHTEN - Huus met de Belle in Echten heeft momenteel een tekort aan vrijwilligers. Het is een plattelandswinkel die geheel gerund wordt door vrijwilligers.

Ga door met lezen van "Huus met de Belle zoekt vrijwilligers"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 7, totaal 130 artikelen)