'

Feb 22
REGIO - Tijdens de info-middag van SWS op woensdag 4 maart zal vrijwilliger Eric een presentatie geven over de Luisterlijn. Eric zal tussen 14.00 en 16.00 uur met enthousiasme geïnteresseerde bewoners van de gemeente Staphorst informeren over de Luisterlijn.

Ga door met lezen van "Info-middag Luisterlijn bij SWS "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 22
ZUIDWOLDE - Speel jij in een band ? Of ben je sing and songwriter Geef je dan op, deelnemende bands krijgen als opdracht : 1 toegewezen nummer te vercoveren, 1 cover naar keuze en 1 eigen geschreven nummer , waarna een deskundige jury o.a. Leonoor Colenbrander, Michel Dellemijn en Jaap Stam een winnaar zal aanwijzen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 22
RUINERWOLD - Op 21 Maart 2020 wordt de ‘Kroeg tot Kroegloop’ weer georganiseerd! De loop begint om 16.00 uur en er wordt gelopen van café De Kastelein in Ruinerwold naar café Hees in Ruinen , een parcours van één rechte lijn, met een afstand van 9,4 km. Het unieke karakter van deze loop is dat het een goed doel steunt, een groot deel van de startgelden is daarvoor bestemd. Het goede doel is dit jaar: Fleur Bloemen Stichting.

Ga door met lezen van "Kroeg tot Kroegloop"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
VEENINGEN - De bands die op zaterdag 28 maart optreden in Veeningen, tijdens de ‘Tribute to the Monsters of Rock’ zijn Pearl Jam (Last Exit) U2 (U2tribute) en CCR (Travelin Band) De voorverkoop is reeds van start gegaan op verschillende plaatsen in de regio.


Ga door met lezen van "MOR Veeningen, heeft een gevarieerd muziekprogramma"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
DE WOLDEN - De komende weken gaat het bedrijf Cyclomedia uit Zaltbommel in onze gemeente 360 graden panoramafoto’s maken. Hiervoor rijden speciaal uitgeruste voertuigen over alle openbare wegen. In bepaalde gevallen is het noodzakelijk dat over voet- en fietspaden wordt gereden. De gemeente heeft hiervoor ontheffing verleend.

Ga door met lezen van "Opnamen openbare ruimte "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
RUINERWOLD - Kerkkoor Con Amore van Blijdenstein bestaat 95 jaar en is daarmee één van de oudste koren in de wijde omgeving. Dat wil het koor vieren met een jubileumconcert op zondagmiddag 23 februari in de sfeervolle middeleeuwse kerk van Blijdenstein-Ruinerwold.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Jubileumconcert Con Amore"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
DE WIJK - Graag nodigen wij u uit voor het bezoeken van de inloopavond op maandag 9 maart 2020. Tussen 19:00 en 20:30 uur bent u van harte welkom in Ontmoetingscentrum De Havezate te De Wijk om het stedenbouwkundig voorstel te bekijken voor de nieuwbouw van de huisartsenpraktijk en de uitbreiding van Zorgcentrum Noorderboog.

Ga door met lezen van "Inloopavond nieuwbouw huisartsenpraktijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
ZUIDWOLDE - Een 37-jarige inwoner van Ruinen heeft woensdagavond acht ruiten van het gemeentehuis ingegooid. Het gaat om vier ruiten bij de hoofdingang en vier van een naastgelegen kantoor. De inwoner werd na een melding vlot opgepakt door de politie, het is een bekende van de gemeente. De dader heeft een meningsverschil met de gemeente en koelde zijn woede op de ramen. Het was donderdagmorgen een grote glasbende, maar die werd snel opgeruimd. De schade wordt geschat rond de zesduizend euro.

Foto: Harm Halfmouw Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
DE WIJK - Op zaterdag 29 februari is in sporthal De Slenken een korfbal-priktoernooi. En je hoeft echt geen korfballer te zijn om mee te kunnen doen! In dit toernooi speel je in teams van twee tegen twee.

Ga door met lezen van "Priktoernooi in sporthal De Slenken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
ZUIDWOLDE - Natuurvereniging Zuidwolde organiseert in het voorjaar van 2020 een basiscursus wilde bijen. In een tijd van bedreiging van de natuur en in het bijzonder van insecten is het belangrijk om meer te weten over het leven van insecten. Bijen vormen een onmisbare groep insecten in verband met de bestuiving.

Foto: Joop Verburg.

Ga door met lezen van "Basiscursus wilde bijen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
ECHTEN – Op donderdagavond 5 maart wordt in D’Olde Karke te Echten in het kader van de Internationale Vrouwendag een activiteit, speciaal voor vrouwen georganiseerd. Internationale Vrouwendag is in de 20e eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, o.a. op het gebied van arbeid en kiesrecht.

Ga door met lezen van "Thema ‘Vrijheid’ bij Internationale Vrouwenavond"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 20
DE WOLDEN - De gemeente De Wolden heeft de volgende Woldense sporters genomineerd: Esmee Mulder – Nederlands Kampioen zwemmen (sporttalent) komt uit Oosteinde, Britt Roos – plaatsing Europees kampioenschap 800 meter atletiek (sportvrouw) Ruinen, Daan Boverhof – Nederlands Kampioen biketrial (sportman) Ansen. En TC Suthwalda heren 1 – 2e plaats Eredivisie tennis (sportploeg) Zuidwolde.

Ga door met lezen van "Genomineerde Woldense sporters van het jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 20
DE WIJK - Na het overweldigende succes van vorig jaar is er dit jaar ook een Beachvolleybaltoernooi op de Dorpsstraat voor café De Wiekslag in De Wijk. Op zondag 9 augustus zal evenement voor de derde keer plaatsvinden. Dit in samenwerking met volleybalvereniging WIJHKO.

Ga door met lezen van "Beachvolleyballers in actie voor het goede doel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 20
ZUIDWOLDE - Aan de Steenderkamp in Zuidwolde is een persoon gewond geraakt door een ontplofte gasbrander. Het slachtoffer was in de keuken bezig met het bereiden van eten en gebruikte de gasbrander hierbij. De brandweer, ambulance en traumahelikopter werden opgeroepen voor assistentie. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 20
DE WOLDEN - Heb je ze al zien hangen? De leden van het KC team zijn De Wolden rond geweest om de spandoeken weer op te hangen van actiefnaschooltijd.

Ga door met lezen van "Actief na Schooltijd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 20
RUINERWOLD - Bokkers speelt op vrijdag 13 maart wederom bij café Centraal in Ruinerwold. De onvermoeibare Sallandse rockband Bökkers trakteert zijn bezoekers in 2020 op een frisse piep in de oren.

bokkers1

Ga door met lezen van "Bokkers speelt bij Centraal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 20
DRENTHE - Van 3 maart tot en met 27 juni 2020 presenteert het Drents Museum in de tentoonstellingsruimte KINK de tentoonstelling Saskia Boelsums - Landscape revisited.

Ga door met lezen van "Kunstwerken Saskia Boelsums vanaf dinsdag 3 maart in KINK"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 19
REGIO - De muziek van de Ruinerwoldse band The Claim is nu ook te beluisteren op Spotify. Het betreft de cd 'Anywhere the Four Winds Blow' uit 1998. Countryrockband The Claim werd in 1995 opgericht door zanger/gitarist Gerard Spin, en bestond verder uit Jeanette Kelly, Harjan Meyer, John de Jonge en Jan Slager jr. De band bracht in totaal twee CD's uit.
Ga door met lezen van "Ruinerwoldse band The Claim op Spotify"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 19
DE WIJK - Vanaf half oktober staat deze fiets keurig op slot en gestald op de daarvoor bestemde plaats. Echter nu is het half februari en de fiets staat er nog! Is er nu niemand die deze mooie jongens fiets mist? Deze staat aan de Postweg nabij de school

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 19
RUINERWOLD - Ruinerwold Tuinkring Ruinerwold houdt op donderdagavond 12 maart Tuinkring Ruinerwold jaarlijkse ledenvergadering. De vergadering begint om 19.30 uur.

Ga door met lezen van "Jaarlijkse ledenvergadering Tuinkring Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 6, totaal 105 artikelen)