'

Mrt 9
MEPPEL - Op zondagochtend 8 maart, om 9.30 uur is op een extensief beheerd grasland in Meppel het eerste kievitsei van Drenthe gevonden. Vrijwillig weidevogelbeschermer Jelmer Bakker uit Meppel, actief bij Vogelwerkgroep Vliegvlug, heeft zijn vondst gemeld bij Landschapsbeheer Drenthe en weidevogelcoördinator Erwin Bruulsema heeft geconstateerd dat het om een vers ei gaat. Met de vondst van het eerste ei is het weidevogelseizoen in Drenthe officieel begonnen.

Ga door met lezen van "Eerste kievitsei van 2020 in Drenthe gevonden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 9
ZUIDWOLDE - VCZ Zuidwolde organiseert op dinsdagavond 14, 21 en 28 april vanaf 19.00 uur het Open Volleybaltoernooi in de Mr. Wessels Boerhal in Zuidwolde.

Ga door met lezen van "Doe jij mee met het Open Volleybaltoernooi van VCZ?!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 9
DE WIJK - Het stond aangekondigd als een regelrechte derby van de gemeente De Wolden: Wacker tegen Ruinerwold. En dat nog wel onder het toeziend oog van burgemeester De Groot en een delegatie van de Regiobank, die een spiksplinternieuwe bal kwam aanbieden.

foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Derby eindigt in een gelijk spel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 9
ECHTEN - Zaterdag 14 maart wordt de jaarlijkse NL doet dag georganiseerd. Voor ODBS ‘t Echtenest betekent dit dat we de moestuin weer start klaar willen maken. Daarnaast willen we werkzaamheden uitvoeren in de stilteruimte.

Ga door met lezen van "NL doet dag bij t Echtenest "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 9
DE WIJK/KOEKANGE - Bij brandweer De Wijk/Koekange werden zaterdag diploma’s en één oorkonde uitgereikt door burgemeester Roger de Groot. Diploma’s waren er voor Gisela Liezen, Marije Keuning en Walter van Wegen. Jubilaris Rene Rumph ontving een oorkonde voor 12,5 jaar brandweerdienst. Verder werden drie nieuwe vrijwilligers verwelkomt; Peter ten Kate, Gerko Nijmeijer en Anita Bult.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 9
REGIO - Op woensdagmiddag 18 maart is er op twee plaatsen gelegenheid om het gezellige spel Bingo, namelijk in de Buurtstee in Rouveen en in het Dienstencentrum in Staphorst.

Ga door met lezen van "Bingo op twee plaatsen"

Geplaatst door B S

Tweet This!