'

Mrt 27
DE WOLDEN - In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan het grote landelijke glasvezelnetwerk waarop het netwerk van Glasvezel De Wolden is aangesloten.

glasvezel-kabels1

Ga door met lezen van "Kortstondige afkoppeling netwerk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 27
DRENTHE - Door het coronavirus en de opgelegde maatregelen vanuit de overheid moesten ook wij de PD Drenthe van 31 maart in DNK Assen cancelen.

Ga door met lezen van "PD Drenthe verplaatst Promotiedagen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 27
RUINEN - Het bestuur en regie van de Stichting Openluchtspel Ruinen heeft besloten dit jaar geen theatervoorstellingen op te voeren. De nieuwe en verscherpte maatregelen die de Rijksoverheid heeft genomen om verspreiding van het coronavirus verder tegen te gaan op 23 maart hebben hierin de doorslag gegeven.

Ga door met lezen van "Geen Openluchtspel in Ruinen dit jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 27
REGIO - De voorzitters van de drie Veiligheidsregio’s in Noord-Nederland hebben besloten dat toilet-, was- en douchevoorzieningen op campings en jachthavens gesloten moeten worden. De voorzitters vinden het risico te groot dat het op deze plekken niet lukt om de maatregelen met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand in acht te nemen.

Ga door met lezen van "Toiletgebouwen op campings en jachthavens gesloten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
DRENTHE - Afgelopen jaar registreerde de politie 730 gevallen van autovernieling in de provincie Drenthe. Vergeleken met 2018 werd hiermee 45 keer vaker autovandalisme gepleegd; een stijging van 6,6 procent. Dit en meer blijkt uit onderzoeksanalyse van Independer.


Foto Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Toename aantal autovernielingen in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
DE WIJK - De Wieker Meule is voorlopig gesloten voor publiek. De molenaars draaien voorlopig nog wel. Maar veel hangt af van de ontwikkeling inzake het coronavirus. Informatie over de Wieker Meule is te vinden op www.dewiekermeule.nl


Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
RUINERWOLD - De aanleg van het fietspad langs de Havelterweg richting Havelter is van start gegaan. Al tientallen jaren heeft de gemeente de grond voor dit fietspad in bezit. Vorig jaar werd bekend dat het fietspad aan de beurt was en begon de gemeente met de voorbereidingen voor de aanleg.

Ga door met lezen van "Aanleg fietspad Havelterweg van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
DRENTHE - De Drentse gemeenten en de provincie Drenthe willen samen optrekken bij het ondersteunen van ondernemers die getroffen worden door de effecten van Corona. Er wordt een aantal maatregelen verkend en uitgewerkt die kunnen worden ingezet om dit te doen.

Ga door met lezen van "Ondernemers steunen die in de problemen komen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
DE WIJK - Lieve mensen van het koersbal. Bea, Geertje en ik, hadden de hoop dat wij elkaar in april weer zouden terugzien. Maar het Coronavirus is nog niet uitgeraasd!

Ga door met lezen van "Koersbal en Bingo even uitgesteld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
RUINEN - In opdracht van het college van B&W start Buning Wegenbouw BV uit Zuidwolde op woensdag 25 maart met het opnieuw bestraten van de Wold Aaweg in Ruinen.

Ga door met lezen van "Herstraatwerkzaamheden Wold Aaweg in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
RUINERWOLD - Vijftien deelnemers hebben dit voorjaar in Ruinerwold de cursus ‘Vallen Verleden Tijd’ gevolgd. Vallen Verleden Tijd is een groepstraining bestaande uit drie onderdelen: een hindernisbaan, spelvormen en valtraining gericht om valincidenten te voorkomen.

Ga door met lezen van "Vallen is verleden tijd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
DE WOLDEN - In de nieuwsbrief voor ondernemers heeft burgemeester De Groot de ondernemers van De Wolden toegesproken over de lastige tijd die zij tegemoet gaan.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Burgemeester De Groot: ''Ondernemers: ik leef met u mee''"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 24
Bezoekers ervaren dienstverlening als zeer goed en geven een 8,4

DRENTHE - Het Drents Archief in Assen is dit jaar in de Top 3 van de Kwaliteitsmonitor Archieven geëindigd. Met een gemiddeld rapportcijfer van 8,4 scoort de Drentse archiefinstelling flink wat beter dan het landelijk gemiddelde (een 8,0).

Ga door met lezen van "Drents Archief in Top 3 van Nederland"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 24
DE WIJK - RS Kaas Streek en Natuurproducten is vanaf heden elke zaterdag van 09.00 - 13.00 uur te vinden voor Dorpshuis de Havezate in De Wijk. De verkoop van Kaas, noten, zuivel, wijn, worst en streekproducten zal vanuit de kaaswagen gebeuren. De vergunning hiervoor is afgegeven. Volgens eigenaar Popko Schuitema is dit een mooie zicht locatie. Met volop parkeerruimte.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl


Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 24
RUINERWOLD - Vanaf 25 maart houden de huisartsen van De Wijk, Koekange, Ruinen en Ruinerwold gezamenlijk een hoestspreekuur in de Buddingehof te Ruinerwold. Op het hoestspreekuur zien de huisartsen alle mensen die luchtwegklachten hebben en waarvan de doktersassistenten en de huisartsen telefonisch bepaald hebben dat ze onderzocht moeten worden.

Ga door met lezen van "Huisartsen houden gezamenlijk hoestspreekuur "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 24
DE WIJK - Door de ontwikkelingen rond het Corona virus zijn we als Oranjevereniging De Wijk genoodzaakt alle activiteiten stop te zetten tot 1 juni. Wij begrijpen deze beslissing van de regering en zullen hier volledig aan meewerken.

Archieffoto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Alle activiteiten Oranjevereniging afgelast tot 1 juni"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 23
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden is samen met de gemeente Hoogeveen en de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen van plan om nieuwe overeenkomst af te sluiten voor de accountant die onder andere de jaarrekeningen van de drie organisaties moet controleren. De ingangsdatum van de nieuwe overeenkomst is 1 augustus 2020.

Ga door met lezen van "Europese aanbesteding accountant"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 23
DE WIJK - Het blijft een mooi gezicht. De Holwortel in volle bloei. In het Reestdal is dit de bekendste vertegenwoordiger van de stinzenflora. Iedereen wil ze zien; de duizenden bloeiende holwortels op landgoed Dickninge. Er wordt naar hartenlust gefotografeerd en gefilmd en dat is ook geen wonder, want met dit prachtige weer is de tuin van Dickninge een paradijs voor plantenliefhebbers en wandelaars.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ga door met lezen van "Holwortel in volle bloei"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 23
DE WIJK - Dat was toch wel, toen op zondag 22 maart Bloemenboetiek Jarina voor alle bewoners van ons zorgcentrum Dunninghe een prachtig bouquet lente tulpen kwam brengen, met als opschrift 'Een hart onder de riem en een lichtpuntje voor jullie in deze donkere dagen'! Een prachtig, en zeer op prijs gesteld gebaar!

Jan Tijink Prins Clauslaan 50

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 22
RUINERWOLD - De zorgvraag neemt toe en er zijn steeds meer ouderen met een complexe zorgvraag. Noorderboog en Actium hebben samen gekeken wat ervoor nodig is om woonzorgcentrum ’t Vonder toekomstbestendig te maken. Het uitgangspunt is dat ‘t Vonder met haar voorzieningen in Ruinerwold blijft. Er ligt nu een plan voor de verbouwing.

Ga door met lezen van "Woonzorgcentrum ’t Vonder Ruinerwold wordt verbouwd"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 9, totaal 169 artikelen)