'

Apr 30
Met aanbieding voor niet-leden

REGIO - Nu de overheid vanaf 29 april de regels ter bestrijding van het coronavirus voor het buitensporten heeft versoepeld gaat wielervereniging Noordwesthoek weer van start met de wielertrainingen voor fietsers t/m 18 jaar op evenemententerrein de Tippe in Staphorst.

Ga door met lezen van "Wielervereniging Noordwesthoek hervat wielertrainingen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 30
DE WOLDEN - Het college laat de oude uitgangspunten voor de aanbesteding van het legen van minicontainers en afvalcontainers los.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Eenvoudiger aanbesteding afvalinzameling"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 30
DE WOLDEN - Het college van B & W heeft de Collegeverklaring ENSIA 2019 vastgesteld. In deze verklaring staat vermeld in hoeverre de gemeente voldoet aan de informatiebeveiliging van DigiD (voor het veilig inloggen op websites) en Suwinet (correct gebruik van dit landelijk systeem waarin veel (bijzondere) persoonsgegevens staan vermeld).

Ga door met lezen van "Collegeverklaring ENSIA 2019"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
DRENTHE - Vanaf 29 april mogen kinderen en jongeren tot en met 18 jaar weer samen sporten. De Drentse gemeenten hebben samen een protocol opgesteld waarin de voorwaarden zijn beschreven voor sportactiviteiten. Sportaanbieders moeten hieraan voldoen en kunnen voor vragen en ze kunnen voor ondersteuning terecht bij de gemeenten en de buurtsportcoaches/ sportfunctionarissen.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Gemeenten stellen Drents protocol sporten voor kinderen en jeugd vast"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
DE WIJK - Deze dames fiets staat al een tijdje bij Atlas Sport in De Wijk, zonder dat de eigenaar bekend is. Van wie is deze fiets?

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
DRENTHE - Leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs ondanks sluiting toch aan de slag met Drentse geschiedenis. Door de coronacrisis ontvangt het Drents Archief voorlopig geen schoolgroepen.

Ga door met lezen van "Drents Archief stelt gratis online lesmateriaal beschikbaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
RUINEN - Door de coronacrisis ging de feestelijke opening van Noppes, de nieuwe weggeefwinkel aan de Brink in Ruinen, niet door. Inmiddels is het initiatief van Welzijn De Wolden met in achtneming van de 1,5 meter-maatregel toch van start gegaan. Inwoners kunnen er op afspraak terecht om kleding te brengen of uit te zoeken.Ga door met lezen van "Weggeefwinkel Noppes gestart"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
RUINERWOLD - Na succesvolle series als ‘Mocro Maffia’ en ‘De Twaalf van Oldenheim’ lijkt Videoland de smaak te pakken te hebben. De streamingsdienst is namelijk druk bezig met een gloednieuwe zogeheten original. Ditmaal staat het recente drama in Ruinerwold centraal, zo maakt Videoland gisteren bekend.

Foto persbureau Meter

Ga door met lezen van "Videoland komt met dramaserie rond Ruinerwold-zaak"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
DE WIJK - Henk Bulder (geboren 23-12-1948) en woonachtig in De Wijk, heeft een idee voor een intelligente heropening van de economie die op zeer korte termijn zou kunnen worden uitgevoerd. Henk zou graag zien dat het onderdeel wordt van een inhoudelijk debat/discussie over hoe we het best uit deze crisis komen met zijn allen. Lees hieronder zijn ideeën hierover.

Ga door met lezen van "Van intelligente Lockdown naar intelligente heropening economie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
RUINERWOLD - 'Mijn oma Keizer woont in 't Vonder in Ruinerwold en krijgt aanstaande donderdag, net als haar medebewoners en alle medewerkers een gebakje. Mijn drie kinderen wilden íets doen met Koningsdag en hebben in oranje tenue, zelfgemaakte lekkernijen en creatieve kaartjes verkocht zo vertelt een trotse moeder, Andrea van de Peppel- Boverhof.


Ga door met lezen van "Kinderen trakteren bewoners en personeel 't Vonder op gebak"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
DE WOLDEN - De gemeente gaat meedoen aan het programma Nu Niet Zwanger. Dat programma is gericht op het voorkomen van (ongewenste) zwangerschappen bij kwetsbare stellen of gezinnen.

Ga door met lezen van "Gemeente doet mee aan programma Nu Niet Zwanger"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
RUINERWOLD - Het echtpaar Hendrik en Hennie Hauwlo, woonachtig aan de Mickelhorst, is vandaag maar liefst 65 jaar getrouwd. Vanmorgen brachten de buren een zang-serenade, waarna door Sep Benak een draaiorgel-concertje werd gegeven.Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
ZUIDWOLDE - Wat is het nut, van een verhoogde, vernieuwde stoep, als je er iedere keer af moet? Om bijvoorbeeld een boodschap tee doen bij Slagerij Bouwman. Voor iemand in een Rolstoel is dit onmogelijk! Wat heeft Gemeente de Wolden hierbij gedacht? zo vraagt een bezorgde inwoner van Zuidwolde zich af. (naam bij de redactie bekend)

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
RUINERWOLD - Dankzij inouthout.nl en financiering door 'De Club van € 50,00 staan er nu tien nieuwe tafels en één lange sta tafel in de kantine! Daarmee zijn de lage tafels vervangen en is het meubilair één stijlvol geheel. inouthout.nl en 'De Club van € 50,00 hartelijk bedankt! Kortom: alvast een goede binnenkomer voor het nieuwe seizoen!Ga door met lezen van "Inouthout.nl maakt meubilair voetbalkantine compleet!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
REGIO - Het mooie jaarlijks terugkerende Hoogeveense fietsevenement dat gepland stond in augustus gaat dit jaar niet door zoals je gewend was. Fietsen is en blijft ook in corona-tijd belangrijk voor de gezondheid en ontspanning.

Foto: Kim Stellingwerf.

Ga door met lezen van "Trappen Happen Stappen gaat aangepast door"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
DE WIJK - Sinds de maatregelen m.b.t. Corona is de plaatselijke horeca in de Wijk gesloten. De tijd wordt alsnog nuttig besteed want café de Wiekslag krijgt een ware make-over. In het weekend is café de Wiekslag omgedoopt tot afhaalrestaurant.

Ga door met lezen van "Maaltijden afhalen bij café de Wiekslag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
DE WIJK - Dit jaar geen aubade voor de molen verzorgd door Apollo. Toch klonk het Wilhelmus op diverse plekken in De Wijk. Dat zag er zo uit.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
RUINERWOLD - Koningsdag moet dit jaar noodgedwongen thuis worden gevierd zonder feestelijkheden. Ook in Ruinerwold dit jaar geen aubade door Sempre Sereno. Een aantal leden van de Malletband speelde het Wilhelmus thuis.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DE WIJK - Corrie Kalter uit De Wijk is vandaag 80 jaar geworden. De familie had een leuke verrassing voor haar geregeld. Om 15.00 uur kwam draaiorgel de Parel even langs om een aantal vrolijke nummers ten gehore te brengen. En gelukkig was het prachtig weer, zodat Corrie en haar buren in de tuin aan de J.L Nijsinghweg volop konden genieten van de muziek.Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DE WIJK - Begin april in de Vos van Steenwijkstraat in De Wijk een zilveren armband gevonden van het merk zinzi. Meer info 0522-441833.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 8, totaal 141 artikelen)