'

Apr 7
DE WIJK - In alle hectiek rondom de 'aanval' van het Coronavirus op onze wereld, zou je bijna vergeten dat we dit jaar, feest zouden vieren rondom het feit dat we 75 jaar geleden bevrijd zijn. Bevrijd? Waarvan? zal de jongste jeugd zich afvragen. Welaan, van een bezetting van ons buurland Duitsland, dat Nederland vijf jaar lang volledig in zijn/haar macht had!

Archief: BS/Weblog-dewolden.nl Herdenking 4 mei 2019 - Jan Tijink

Ga door met lezen van "Column: Je zou het bijna vergeten!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 7
ROGAT - 'Roberto de zeehond' is wederom opgedoken In Rogat. Bekijk de bijzondere beelden. ‘Roberto’ vernoemd naar zijn ontdekker, heeft zich slim verschanst bij de stuw om daar in zijn levensonderhoud te voorzien.Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 7
RUINERWOLD - Op de voormalige locatie van basisschool De Dissel aan de Buitenweg in Ruinerwold wordt nog gewoon gebouwd.

Ga door met lezen van "Bouw 'Disselhof' gaat gewoon verder"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 6
RUINERWOLD - Gerrit Jan van D., de 67-jarige vader van de zes kinderen die vrijwel hun hele leven opgesloten zaten in een Ruinerwoldse boerderij, weigert mee te werken aan onderzoek naar de vraag of hij terecht kan staan. Dat bleek maandag tijdens een pro formazitting in de strafzaak in de rechtbank in Assen. Zo bericht de telegraaf vandaag

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 6
DE WOLDEN - Als sportfunctionarissen hebben wij ook in deze tijd niet stil gezeten. Wij willen graag dat de kinderen dit ook niet doen! Daarom hebben wij voor de kinderen allerlei leuke beweegopdrachten verzameld om thuis uit te voeren.

Ga door met lezen van "Sportfunctionarissen zetten kinderen in beweging "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 6
DE WOLDEN - Ga jij deze zomer, om wat voor reden dan ook, niet op vakantie? Meld je dan aan voor het sport- en cultuurkamp. Het kamp wordt georganiseerd voor kinderen uit de gemeenten Hoogeveen en De Wolden die om verschillende redenen niet op vakantie gaan.


Ga door met lezen van "Sport- en cultuurkamp 2020 "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 6
REGIO - Landelijk is er een groot onderzoeksproject gaande, genaamd Kids First, welke onderzoek doet naar het realiseren van een pedagogisch sportklimaat bij sportverenigingen.

Ga door met lezen van "Kids First "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 6
DE WOLDEN - Het college heeft voor 2020 een plan voor de bestrijding van de eikenprocessierups gemaakt. Daarin staat dat nesten worden verwijderd op plekken waar veel mensen komen en het risico op overlast het grootst is. Het gaat om scholen, sportaccommodaties, zwembaden, woonzorgcentra en winkelcentra. Op die plekken worden de nesten weggezogen.)


Foto Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Plan bestrijding eikenprocessierups dit jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 5
RUINERWOLD - „De voorbereidingen voor half augustus gaan vooralsnog door. Begin juni maken we definitief een keuze.” Voorzitter Edwin Weide spreekt van een vreemde situatie.

Oldtimerdag Ruinerwold 2016 (30)A

Ga door met lezen van "Voorbereidingen Oldtimerdag gaan gewoon door"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 5
REGIO - Een ruime meerderheid van de zelfstandig wonende 55-plussers denkt dat hun woning op dit moment geschikt is om in te blijven wonen bij gezondheids- of ouderdomsklachten. Mocht de woning in de toekomst (toch) niet geschikt blijken, dan willen de meeste 55-plussers de woning liever aanpassen dan verhuizen. Dit blijkt uit het onderzoek Belevingen 2019 van het CBS.

Ga door met lezen van "55-plussers liefst zo lang mogelijk in eigen woning"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 5
DE WIJK - Bewoners en personeel van Dunninghe werden zondagmorgen in het zonnetje gezet door de Antrappers. De motorclub die dit jaar het 40 jarige jubileum viert had gebak en bloemen mee gebracht voor personeel en bewoners van het zorgcentrum in De Wijk.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Antrappers brengen bloemen en gebak naar zorgcentrum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 5
REGIO - Van de inwoners van Nederland van 12 jaar of ouder gaf 3 procent in 2019 aan thuis geen toegang tot internet te hebben. Dat zijn ongeveer 453 duizend mensen. Vijf jaar eerder had nog 7 procent thuis geen internet. 75-plussers hebben het vaakst geen internettoegang thuis. 17 duizend Nederlanders zonder internet thuis hebben kinderen in de leeftijd van 5 tot 13 jaar. Dat blijkt uit het CBS-onderzoek ICT-gebruik van huishoudens en personen 2019 dat onder 5,6 duizend mensen is gehouden.

Ga door met lezen van "453 duizend Nederlanders hadden in 2019 thuis geen internet"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 4
ROGAT - Op internet duiken diverse filmpjes op van een zeehond die is gespot in de vaart bij Rogat. Hoe de zeehond in dit gebied is terecht gekomen is een raadsel.

Bekijk video https://www.facebook.com/roberto.benschop/videos/1538595859632190/?t=1

Ga door met lezen van "Zeehond gespot in Rogat"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 4
DE WOLDEN - I.v.m. het coronavirus is het ook enigszins komkommertijd wat betreft nieuws en berichtgeving. Heeft u een (leuk) nieuwsbericht, een tip, verslag of een ander nieuwsfeit dat u wilt plaatsen op Weblog-dewolden.nl?
Mail dit dan naar info@weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 4
RUINERWOLD - Na onze jaarvergadering op 12 maart, net voor het instellen van alle maatregelen, zijn ook wij genoodzaakt onze activiteiten voor de komende weken af te lasten.

Ga door met lezen van "Tuinkring Ruinerwold last activiteiten af"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 4
DE WIJK - De maatregelen in verband met het coronavirus hebben ook gevolgen voor zwembad De Slenken in De Wijk. Het is duidelijk dat het bad niet open kan op de geplande datum van 25 april omdat de huidige maatregelen gelden tot en met 28 april. Het kabinet besluit in de week van 20 april over maatregelen na 28 april. Na dat besluit verwacht het bestuur een besluit te kunnen nemen over het komende seizoen. We hopen van harte dat we snel na 28 april open kunnen.

Ga door met lezen van "Voorverkoop voor zwemabonnementen en lessen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 4
Ga in gesprek met studentadviseurs en studenten van Drenthe College!

DRENTHE - Drenthe College biedt aankomende studenten en hun ouders/verzorgers verschillende online oplossingen aan voor het verkrijgen van studieadvies.

Ga door met lezen van "Studiekeuzestress? "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 3
Doe mee en win, wie is de agent op de foto?

DE WIJK - Helaas voor velen, wij zijn uiteraard geen coffeeshop begonnen. Dat de rookruimtes verboden zijn is dan helaas weer geen 1 april grap. Leuk om te zien en horen hoeveel mensen er wel in trapten, zo staat er te lezen op de Facebookpagina van de Wiekslag.

Ga door met lezen van "Coffeeshop de Wietslag, geslaagde 1 april grap"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 3
Een veilig thuis

DE WOLDEN - We zitten momenteel in een rare tijd. Velen van ons moeten thuis werken en tegelijkertijd hebben de kinderen thuis les. Dat is een lastige combinatie. Zowel voor ouders als voor kinderen. Er komen misschien nu wel situaties voor waar u of jij wel wat hulp bij kan gebruiken. Dan is het fijn als je weet waar je terecht kunt.

Ga door met lezen van "CJG De Wolden telefonisch bereikbaar voor alle hulpvragen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 3
REGIO - Het officiële dodental door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 1487. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 148 sterfgevallen doorgekregen.

Ga door met lezen van "Dodental door het coronavirus gestegen naar 1487"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 2, totaal 36 artikelen)