'

Mei 29
DE WOLDEN - In de Week van de Jonge Mantelzorger, van 1 tot en met 7 juni, kunnen jonge mantelzorgers uit gemeente De Wolden meedoen aan een autospeurtocht. Welzijn De Wolden biedt de kinderen en jongeren daarmee een ontspannende activiteit die ze samen met hun ouders, broers of zussen kunnen doen.

Ga door met lezen van "Activiteit in de week van de jonge mantelzorger"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
RUINERWOLD - Vanaf dinsdag 26 mei is ook Kringloop de Wolden weer geopend. Ruim twee maanden was de zaak gesloten vanwege het coronavirus. 'De mensen hebben ons gemist zo vertelt Johannes de Kleine. Vanaf het moment dat we geopend waren, stonden de eerste mensen alweer op de stoep'.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Kringloop vrijwilligers vol goede moed van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
DRENTHE - Drenthe krijgt 70.000 euro uit de landelijke regeling MuziekMatch. Met dit geld zetten verschillende partijen zich in om structureel en duurzaam muziekonderwijs op de basisscholen in de provincie te realiseren.


Ga door met lezen van "70.000 euro extra voor muziekonderwijs op Drentse basisscholen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
ECHTEN - 'De afgelopen jaren zijn jullie gewend dat we al druk bezig zijn met alle voorbereidingen. Ieder jaar zijn we weer blij met alle hulp van de vrijwilligers en sponsoren. Hierdoor kunnen we terug kijken op een aantal goed geslaagde Echt'n Runs'.


Ga door met lezen van "Dit jaar geen Echt'n Run"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
DRENTHE - Vrijdag 5 juni 2020 is het zover: dan worden de Drentse winnaars van het talentontwikkelingstraject Toekomstdenken bekend gemaakt.

Ga door met lezen van "Bekenmaking winnaars Toekomstdenken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
RUINERWOLD - Het fietspad aan de Havelterweg is klaar voor gebruik. Wethouder Hilda Mulder heeft vanmiddag de officiële opening verricht.

foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Formele opening fietspad Havelterweg"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
ingezonden stukje over: Paardenpoep door bezoeker

DE WOLDEN - 'Wat ik al fietsend tegenkom. Wat is de gemeente De Wolden toch een mooie fietsgemeente. Onze gemeente doet er heel veel aan om de fietsers een vrije baan te geven' zo schrijft een bezoeker van weblog-dewolden.nl

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Paardenpoep op de openbare weg!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
RUINEN - Gymnastiekvereniging DOO uit Ruinen houdt definitief op te bestaan. Dat heeft het bestuur laten weten, nadat een noodkreet voor nieuwe bestuursleden geen resultaat had. DOO vierde in 2018 nog het 80-jarig bestaan, maar het houdt nu op bij 82 jaar.

Foto: Jans Schulting

Ga door met lezen van "DOO Ruinen houdt op te bestaan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
ECHTEN - Aanstaand pinksterweekend opent het Huus met de Belle haar deuren weer!!! Alles is aangepast volgens de richtlijnen

Ga door met lezen van "Huus met de Belle opent deuren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
REGIO - Het duurt niet lang meer of de eikenprocessierups laat zijn brandharen weer los. En die haren jeuken. Niet alleen de gemeente strijdt tegen de eikenprocessierups, ook inwoners zijn druk met maatregelen. Ze denken de insecten te bestrijden door bomen in te wikkelen met folie of plakbanden, maar dit werkt dat juist averechts.

eikenprocessierups (1)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Gebruik geen folie of plakstrips tegen eikenprocessierups"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 27
BERGHUIZEN - 'Gods Geest verbindt' is het thema van de internetdienst die op eerste Pinksterdag vanuit de kerk Berghuizen wordt uitgezonden. Elke jaar vieren kerken uit Berghuizen, Koekange, Ruinerwold en IJhorst/De Wijk gezamenlijk het Pinksterfeest.

Ga door met lezen van "Pinksteren in regio Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 27
DE WOLDEN - Het college van B & W vraagt de gemeenteraad het concept Gemeentelijke Verkeers- en Vervoerplan 2020-2029 (GVVP) vast te stellen. wordt aangeboden.

Ga door met lezen van "Concept Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan 2020-2029"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 27
DE WOLDEN - Na het succes van het FIFA toernooi in de kerstvakantie organiseert Young De Wolden nu een Online FIFA20 toernooi.

Ga door met lezen van "Young De Wolden organiseert online FIFA toernooi"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
RUINERWOLD - Tot onze spijt hebben wij moeten besluiten om de Dijkhuizenrun begin september 2020 te schrappen uit onze agenda. Uit beraadslaging tussen DHR-commissie en LGR-bestuur volgde dat de trainingsvoorbereidingen door de Cornonamaatregelen niet optimaal zijn voor de vele deelnemers.Ga door met lezen van "Dijkhuizenrun gaat dit jaar niet door"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
DE WOLDEN - Het college van B & W heeft een aantal mandaten, volmachten en machtigingen vastgesteld, gewijzigd en ingetrokken. Rechtsgeldige mandaten zijn nodig om de werkzaamheden van de beide gemeenten te kunnen uitvoeren vanuit de Samenwerkingsorganisatie de Wolden Hoogeveen (SWO).

Ga door met lezen van "Wijzigingen in Besluit mandaten, volmachten en machtigingen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
DE WIJK - Het college heeft een naam vastgesteld voor één van de straten in de vierde fase van de nieuwbouwwijk Dunningen in de Wijk. Het is Hebelenakker geworden. Dat is een oude veldnaam. Daarmee heeft het college het advies van de commissie Naamgeving gevolgd. Het gaat om een weg waar 22 woningen worden gebouwd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
DE WOLDEN - Nu de maatregelen vanwege de coronacrisis in een volgende fase zijn gekomen, vindt Welzijn De Wolden het belangrijk om zich letterlijk te laten zien en zo in gesprek te blijven met inwoners. In de afgelopen zeven weken gebeurde dat via een speciaal belteam dat ouderen in de gemeente belt. Ook konden inwoners telefonisch of per e-mail vragen kwijt of juist hulp aanbieden. Vanaf deze week gaan buurtwerkers in de dorpen van De Wolden ook de straat weer op.

Foto: Berber Jansen

Ga door met lezen van "Buurtwerkers De Wolden de straat op"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
STAPHORST - Stichting Welzijn Staphorst (SWS) houdt een kleurwedstrijd voor volwassenen (24+). Striptekenaar Ed Perdok heeft voor SWS 2 mooie tekeningen gemaakt, welke door inwoners van de gemeente Staphorst ingekleurd kunnen worden.

Ga door met lezen van "Kleurwedstrijd voor volwassenen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
REGIO - Op 15 maart hebben we helaas moeten besluiten om te stoppen met rijden met de buurtbus. Niet alleen onze buurtbus maar ook alle lijnen van andere buurtbussen in ons deel van het land werden stilgelegd.

Ga door met lezen van "Buurtbus IJhorst en de Coronacrisis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
ZUIDWOLDE - In de nacht van zaterdag 23 mei op zondag 24 mei is een jongen in Zuidwolde bewusteloos geslagen terwijl hij door het dorp Zuidwolde fietste met een vriend. Ergens rond 1.00 – 1.15 uur.


Foto: Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Politie zoekt getuigen gezocht van laffe mishandeling"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 6, totaal 118 artikelen)