'

Jun 30
LINDE - De verkeersveilige fietsverbinding over de N48 tussen de Ommerweg en Linderweg is het laatste gedeelte van het project fietspad Zuidwolde – Linde –Dedemsvaart. De Linderweg tussen Linde en Dedemsvaart werd in 2015 door het Dagblad van het Noorden uitgeroepen tot de gevaarlijkste fietsverbinding van Drenthe.

In Ruinerwold werd onlangs eveneens een verkeersveilige fietsverbinding aangelegd. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Verkeersveilige fietsverbinding Linderweg"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
REGIO - Zondagmiddag 12 juli komt het duo Two Kings (www.two-kings.eu) met mooie akoestische luisterliedjes vanuit de kop van Noord-Holland naar Balkbrug om een concert te geven waaraan ook Roelof Overweg uit Lutten een muzikale bijdrage zal leveren.

Ga door met lezen van "Tuinconcert Kruidenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
DE WIJK - Directeur- bestuurder van Stichting Wolderwijs Martijn Mulder (66) gaat met pensioen. 'Mister Wolderwijs' heeft afgelopen maand persoonlijk alle locaties bezocht om afscheid te nemen. Op IKC De Horst deden ze dat dinsdag 30 juni op een hele speciale en muzikale manier. Ze gaven de directeur bestuurder een muzikale aubade op het plein!Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Martijn 'Mister Wolderwijs' Mulder met pensioen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
RUINERWOLD - De kringloopwinkel heeft afgelopen tijd een proef gedaan om de inbreng van goederen alleen op maandag en donderdag en zaterdagmorgen te doen. 'We zijn daar heel tevreden over. De kringloop heeft besloten om in het vervolg dit beleid te handhaven'. Aldus de vrijwilligers van de kringloop.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Kringloop proef met inbrengen pakt goed uit"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
DRENTHE - Het Drents Museum heeft een tweede werk aangekocht van de Duitse kunstenaar Max Liebermann. Het gaat om het schilderij Kind onder bomen (studie voor Spelende kinderen) uit 1882.

Ga door met lezen van "Aankoop schilderij Max Liebermann dankzij Vrienden Drents Museum "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
DE WIJK - Het is zover! Na drie en een halve maand gaat Atlas Sport weer open op woensdag 1 juli. Iedereen is weer van harte welkom om te komen sporten. De opstelling is de komende tijd extra ruim; een deel van de krachttoestellen staat tijdelijk in de sporthal. Zo is er voor iedereen genoeg ruimte

Ga door met lezen van "Atlas Sport vanaf 1 juli weer geopend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
Nostalgische kleurenbeelden van de zomers van vroeger

DRENTHE - Vanwege de coronacrisis blijven veel Drenten deze vakantie dichtbij huis. Daarom blikt het Drents Archief met een speciale filmcompilatie in juli en augustus terug op de zomers van vroeger. Hoe beleefde Drenthe de warme maanden van de jaren '60, '70 en '80?

Ga door met lezen van "Themafilm ‘Zomer in Drenthe’ op social media"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
KERKENVELD - De Politie heeft vrijdagmiddag in een pand aan de Riegshoogtendijk in Kerkenveld een drugslab met crystal meth aangetroffen. De bewoner van het pand is aangehouden. Het lab is ontmanteld. De geschatte handelswaarde wordt geschat op ca. 3 miljoen euro. Er wordt onderzoek gedaan.

Foto: Politie Drenthe

Video: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
VEENINGEN - Aan de Veeningen in Veeningen heeft tussen donderdag 25 juni te 11.00 uur en vrijdag 26 juni te 06.15 uur een woninginbraak plaats gevonden.

Ga door met lezen van "Woninginbraak Veeningen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
ZUIDWOLDE - De Hervormde Gemeente Zuidwolde blijft haar kerkdiensten tot 1 september alleen online aanbieden. Ondanks de verruiming van de landelijke coronamaatregelen heeft de kerkenraad ervoor gekozen om in ieder geval tot deze datum nog geen kerkdiensten en andere activiteiten in het kerkgebouw te houden.

Ga door met lezen van "Kerkdiensten Hervormde Gemeente blijven online"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
DRENTHE - Toos Arends, conservator moderne en hedendaagse kunst van het Drents Museum is met pensioen. Toos Arends werkte vanaf november 2016 als conservator in het Drents Museum en was onder meer verantwoordelijk voor het tentoonstellingsprogramma in de Abdijkerk.

Ga door met lezen van "Conservator Toos Arends Drents Museum met pensioen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
DRENTHE - Het Algemeen Bestuur van Recreatieschap Drenthe heeft donderdag 25 juni Robert Kleine tot nieuwe voorzitter benoemd. Hij vervult hiermee de vacature die was ontstaan na het vertrek van Jan Zwiers.

Ga door met lezen van "Robert Kleine nieuwe voorzitter Recreatieschap Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
DE SCHIPHORST - Kunst waarnemen is mindful en natuur met aandacht bekijken ook. Zo gaan we deze wandeling door de elementen. We nemen waar, ervaren en noteren. Kleine tekeningetjes, woorden etc.Je krijgt wat schetsmateriaal maar het is niet nodig om goed te kunnen tekenen!

Ga door met lezen van "Een wandeling uit de Kunst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 25
DE WOLDEN - Het bestuur van de Stichting Openbare Bibliotheek De Wolden heeft woensdag de laatste jaarstukken van de stichting overhandigd aan wethouder Hilda Mulder van De Wolden. Als gevolg van een gewijzigde organisatiestructuur van het bibliotheekwerk in Drenthe is een gemeentelijke bibliotheekorganisatie overbodig geworden.

Ga door met lezen van "Bestuur bibliotheek overhandigt laatste jaarstukken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 25
DE WOLDEN - In opdracht van het college van B&W worden in de week van 29 juni tot en met 3 juli slijtlagen aangebracht op een aantal wegen en fietspaden in De Wolden door de firma NTP Infra uit Hattem. Slijtlagen bestaan uit twee lagen steenslag (split) die kort na elkaar worden aangebracht.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Aanbrengen slijtlagen op wegen en fietspaden in De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 25
MEPPEL - Diverse ondernemers in Meppel organiseren deze zomer Zomerpret op het Zuideinde 18A in Meppel. Tijdens de zomervakantie zullen er 6 weken lang verschillende workshops en activiteiten plaatsvinden op elke maandag en woensdag.

Foto: Melane. Elliptigo rijden: uitdagend, sportief en leuk!

Ga door met lezen van "Zomerpret op het Zuideinde in Meppel "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 25
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden en Welzijn De Wolden ontvangen gezamenlijk 10.000 euro subsidie van het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Deze zomer staat een ontdekkingsreis voor jongeren van De Wolden op stapel.


Ga door met lezen van "Jeugd aan zet in crisistijd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 24
om impact van coronacrisis op cultuur en vrijetijdssector te bespreken

DRENTHE - Koning Willem Alexander bezocht vanmiddag het Hunebedcentrum en cultuurpodium VanSlag in Borger. Tijdens dit werkbezoek sprak de Koning met ondernemers uit de cultuur- en de vrijetijdssector over de impact die corona heeft op hun branche. “Ik ben blij dat we ons verhaal hebben kunnen delen met de Koning”, aldus commissaris van de Koning Jetta Klijnsma.

Koninklijk bezoek in Veeningen vorig jaar. Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Koning bezoekt Drenthe "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 24
VEENINGEN - Het college van B & W heeft een zogeheten locatie paspoort voor Veeningen 42 in Veeningen vastgesteld. Dit paspoort geeft de minimale kaders aan waar een bouwplan aan moet voldoen. Zo zien initiatiefnemers meteen of hun plan in de gemeentelijke visie op het gebied past. Dat bespaart tijd en het proces verloopt sneller.

Ga door met lezen van "Locatiepaspoort Veeningen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 24
DE WIJK - Vandaag is Lammie Teunissen 50 jaar geworden. En dan is het gebruikelijk dat je een (Sarah) pop in de tuin krijgt met een ludieke tekst. 'Gisteren nog een jonge roos, vandaag een oude doos, Lammie al 50 jaar energiek, lief, zorgzaam en uniek'. Dit was uiteraard geregeld door vrienden. Lammie van harte gefeliciteerd, en een fijne dag gewenst.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 5, totaal 99 artikelen)