'

Jul 9
DE WOLDEN - Sinds de aangekondigde versoepelingen van de corona-maatregelen door het kabinet, zijn er weer mogelijkheden voor evenementen in onze gemeente, mits deze corona-proof kunnen worden georganiseerd. Grote tentfeesten zijn vooralsnog niet toegestaan.

Ga door met lezen van "Evenementen zijn onder voorwaarden mogelijk, grote tentfeesten niet"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 9
KOEKANGE - Op maandagmiddag 6 juli heeft wethouder Hilda Mulder samen met inwoners van Koekange het familiepad geopend. Het familiepad langs de Koekanger Dwarsdijk bij Koekange is een initiatief van de Belangenvereniging Koekange

Ga door met lezen van "Familiepad in Koekange geopend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 9
STAPHORST - Dankzij de versoepelende maatregelen is het mogelijk om weer volop gebruik te kunnen maken van ANWB AutoMaatje Staphorst, het vervoersproject dat loopt via Stichting Welzijn Staphorst (SWS).

Ga door met lezen van "ANWB AutoMaatje Staphorst rijdt weer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 9
DE WOLDEN - Maakt u zich zorgen over iemand? Ervaart u overlast? Of hebt u een vraag, maar weet u niet bij wie u terecht kunt? Soms is het lastig om de juiste organisatie voor uw vraag te vinden en soms heeft u meerdere instanties nodig. Daarom zijn verschillende organisaties nu verenigd in twee Buurtteams binnen De Wolden. In de buurtteams werken de volgende organisaties samen: Stichting Welzijnswerk De Wolden, politie, Actium, Cosis, GGZ en de gemeente De Wolden.

Ga door met lezen van "Buurtteams De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 9
RUINEN - Kinderen en volwassenen kunnen de komende weken hun energie kwijt in Nationaal Park Dwingelderveld. Vrijwel dagelijks zijn er activiteiten te doen bij het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen.

Foto: Albert Kerssies

Ga door met lezen van "Insectenpotten maken in het Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 8
DE WIJK - In navolging van het brandweerkorps 2e Exloermond, heeft ook het korps in De Wijk/Koekange vanavond een statement afgegeven ter ondersteuning van de agrariërs. Boeren zijn in de samenleving verweven. Maar liefst elf van de twintig brandweerlieden van het korps zijn werkzaam in de agrarische sector. 'Als de boeren wegvallen, is er ook geen brandweer meer stelt melkveehouder /brandweerman Rudi Hooch Antink.

Ga door met lezen van "Brandweerkorps De Wijk/ Koekange geeft duidelijk statement af"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 8
DE WIJK - Voor Jan en Ina Kroes- de Vries was het woensdag een feestelijke dag. Precies 60 jaar gaven ze elkaar het Ja woord in het gemeentehuis in Meppel. ‘De hele Hoofdstraat stond vol met mensen, bogen en versieringen. En na afloop was er een prachtig feest bij Marktcafé Van Dijk’ zo herinnert Jan zich die dag.

Wethouder Hilda Mulder kwam langs met een bloemetje. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Echtpaar Kroes- de Vries 60 jaar getrouwd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 8
Twee dagen recreatief fietsen in en rond Hoogeveen

REGIO - Het had dit jaar de jubileumeditie moeten zijn van het fietsevenement Trappen Happen en Stappen, maar Corona gooide roet in het eten en het evenement werd in maart afgelast.


foto: Kim Stellingwerf

Ga door met lezen van "Trappen Happen en Stappen gaat toch door"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 8
DRENTHE - De veelzijdige fotojournalist vierde vorig jaar niet alleen zijn zestigste verjaardag, ook zat Sake Elzinga veertig jaar in het vak. In de afgelopen vier decennia bouwde hij een immens uitgebreide collectie negatieven, foto’s en dia’s op.

Ga door met lezen van "Drents Archief zet rechtenvrije foto’s online"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 7
RUINERWOLD - Aan het einde van het seizoen maken spelers binnen elke vereniging de balans voor zichzelf op. Ga ik nog door met hetgeen wat ik doe of vind ik het mooi geweest? Dit speelt ook ieder jaar weer binnen de selectie van KIOS. Velen hebben aangegeven door te willen, er zijn een paar nieuwe gezichten volgend seizoen te zien op het veld, maar er hebben ook vijf spelers

Ga door met lezen van "Vijf waardige selectieleden stoppen bij KIOS"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 7
DE WIJK - Wie heeft zijn bankstel verloren? Oftewel wie heeft het gedumpt in de bosjes op het parkeerterrein van V.V Wacker. Het bankstel werd vanmorgen aangetroffen door een van de vrijwilligers die elke dag aanwezig zijn bij de club.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 6
DRENTHE - Gedeputeerde Henk Brink heeft op 2 juli met staatssecretaris Mona Keijzer de afspraken over de MKB-deal ‘Drenthe: samen naar een sterker, slimmer en groener MKB’ ondertekend.

Foto's Benny Spin/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "MKB-deal Drenthe voor extra ondersteuning aan Drentse ondernemers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 6
DE WOLDEN - In de zomervakantie staan vrije tijd en plezier voorop. Kinderen spelen, leren en ontwikkelen de hele dag door en hoe fijn is het als je dat met elkaar kunt doen! Wolderwijs biedt in de zomervakantie zes weken lang een uitdagend zomerprogramma aan boordevol leuke activiteiten. Er is veel variatie met o.a.: sport & spel, koken & bakken, onderzoeken, muziek en creativiteit.

peutergym1

Ga door met lezen van "Zomerprogramma 2020 Wolderwijs “Wat doe jij deze zomer”"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 6
REGIO - Taribush Kuna Festival organiseert op 18 juli 2020 een online editie via het Youtube-kanaal. Op deze manier brengen we kunst, theater, muziek, interviews en meer naar je toe!

Ga door met lezen van "Taribush Kuna festival organiseert online editie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 6
REGIO - Ga mee op stap met deze zomerse middagwandeling in het Reestdal! Een wandeling door eeuwenoude bossen, over heide en hooilanden en langs het riviertje de Reest. Onze landschapsgidsen laten je graag alle schoonheid zien van dit gebied tijdens de wandeling, maar kennen ook prachtige verhalen uit vervlogen tijden.

Ga door met lezen van "Wandeling 'Op stap in het Reestdal'"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 6
REGIO - In maart 2020 gingen er 1,7 miljoen Nederlanders minder op vakantie dan in dezelfde maand van 2019. Dit is een daling van ruim 50 procent. in 2019.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Helft minder Nederlanders op vakantie in maart 2020"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 6
DE WOLDEN - Vrijdag 10 en zaterdag 11 juli is de kick off van het project Summer Madness in Ruinerwold en Zuidwolde. Tijdens deze middag kunnen jongeren tussen de 12 en 18 jaar uit De Wolden allerlei verschillende leuke en uitdagende workshops volgen.

Ga door met lezen van "Summer Madness knallend van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 5
DE WIJK - Ter gelegenheid van het 75 jarig lidmaatschap van v.v. Wacker is Roelof Klomp (90) in het zonnetje gezet. Restaurant Mulino trakteerde hem op pizza. Met zijn favoriete aperitiefje, een vieuxtje en lekker bakje koffie na afloop genoot de bekende Wieker samen met zijn zoon Arend van deze verrassing.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 5
STAPHORST - Helaas kan de jaarlijkse Internationale grasbaanrace georganiseerd door de motorclub AMBC Staphorst dit jaar niet door gaan. Zo ook voor de grasbaanraces. Het was gewoonweg niet mogelijk om later in het jaar dit evenement nog te organiseren, onder meer vanwege de Internationale grasbaan kalenders.


Ga door met lezen van "AMBC organiseert oldtimerrit voor auto, motor en bromfiets"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 5
RUINERWOLD - Wie een paar te gekke VVR slippers wil, moet er nu bij zijn! Speciaal voor leden en fans zijn deze eenmalig te bestellen. Hip voor de zomer en hygiënisch voor het douchen bij de club. Mail je naam en schoenmaat naar sponsorcommissie@vvruinerwold.nl om te bestellen. Slechts € 22,50 p/paar. Bestellen is mogelijk t/m 17 juli 2020.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 3, totaal 41 artikelen)