'

Jul 31
RUINERWOLD - De Fiets3Daagse in Ruinerwold van 3 augustus tot 5 augustus gaat door. Uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen aldus de organisator Uitgaanscentrum de Klok. Er zijn twee routes van ongeveer 35 kilometer uitgezet. Starten kan tussen 13.00 en 14.00 en tussen 18.00 en 19.00 uur. Tevens is de mogelijkheid om tevoren of na afloop te genieten van het dagmenu. Reserveren hiervoor is gewenst. Startpunt is Uitgaanscentrum de klok in Ruinerwold.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 31
IJHORST - Goed nieuws voor de bezoekers van de IJhorster Markt! Op zaterdag 1 augustus gaat deze weer van start. En dat is voor het eerst sinds de corona zijn intrede deed. Marktkoopman Jan Dunning, die al jaren op deze markt staat is verheugd dat er toestemming is verleend. 'We zijn blij dat het weer kan. Uiteraard houden we ons daarbij aan de maatregelen en voorschriften van het RVIM.



Ga door met lezen van "IJhorster Markt gaat weer van start op 1 augustus"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
DE WIJK/RUINERWOLD - Ook komend seizoen staan er weer een aantal voetbalderby's op het programma. Zo zijn v.v Wacker en v.v.Ruinerwold opnieuw bij elkaar ingedeeld. Toevallig of niet! Deze derby was vlak voor de corona crisis ook de laatste voetbalwedstrijd die gespeeld werd. Dit was op zondag 8 maart.

Ga door met lezen van "Wederom een aantal voetbalderby's in het nieuwe seizoen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
ZUIDWOLDE - Op 1 augustus 2020 wordt mevrouw Schwalbach 100 jaar oud. Locoburgemeester Jan van ‘t Zand feliciteert mevrouw Schwalbach namens het gemeentebestuur op zaterdag 1 augustus 2020 omstreeks in haar woning in Zuidwolde.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
DE WOLDEN - Buurtteam De Wolden is een Samenwerkingsverband dat bestaat uit gemeente De Wolden, Welzijn De Wolden, politie, woningcorporatie Actium, Cosis en GGZ-Drenthe. Hebt u geldzorgen of kunt u moeilijk rondkomen? Misschien bent u onlangs uw baan verloren, ligt u in scheiding of is er iets anders dat grote invloed heeft op uw financiële situatie.

Ga door met lezen van "Buurtteam De Wolden kan ook ondersteuning verlenen bij financiële problemen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
RUINEN - Vacature: VV Ruinen zoekt trainer voor seizoen 2020-2021, een enthousiaste trainer voor JO17-1. Wat verwachten wij van jou:

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "VV Ruinen zoekt trainer voor JO17-1"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
DRENTHE - Als je voorouders ontdekt in de voormalige gemeente Norg, dan denk je al snel aan bedelaars of landlopers in de familie. Maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn.

Ga door met lezen van "Wie waren onze voorouders? "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
RUINERWOLD - De 16-jarige Carmen Wever uit Ruinerwold vliegt op 14 augustus voor een jaar naar Faeröer eilanden! Via uitwisselingsorganisatie AFS gaat zij bij een Faeröers gezin wonen en naar een lokale middelbare school. “Ik heb er super veel zin in maar ik vind het ook wel spannend. Ik kijk er erg naar uit om de Faeröerse cultuur en taal te leren kennen en zelfstandiger te worden.” Aldus Carmen.

Ga door met lezen van "Ruinerwoldse Carmen Wever een jaar naar Faeröer eilanden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
REGIO - De organisatie van het enige Drentse Fietsevenement deze zomer, Trappen Happen en Stappen, biedt vanwege de vele vragen nogmaals twee verkoopdagen aan. Deelnemers kunnen op dinsdag 4 en dinsdag 11 augustus tussen 10.00 en 17.00 uur kaarten kopen bij PUNT H (Hoofdstraat 17 a).

Foto: Kim Stellingwerf.

Ga door met lezen van "Tickets Trappen Happen en Stappen te verkrijgen bij PUNT H"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
RUINERWOLD - Ruinerwold heeft er weer een ondernemer bij. Ronald Wagter, al jaren woonachtig in Ruinerwold is sinds half juli zelfstandig JEMAKO distributiepartner. Dit is een product dat schoonmaken makkelijker en dus leuker maakt! De producten reinigen snel en effectief en zijn ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk.

Ga door met lezen van "Ronald Wagter start als zelfstandig distributiepartner"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
DE WOLDEN - Meer dan ooit is het belangrijk om potentiële sporters en sporters die door corona afgehaakt zijn, weer aan het sporten en bewegen te krijgen.

IMG_5635a

Ga door met lezen van "September Sportmaand "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
DE WIJK/ ZUIDWOLDE - Donderdag was bij IKC De Horst de opening van het nieuwe thema van de week: Checkpoint! Om 9.30 uur verzamelde het testteam, bestaande uit circa veertig kinderen, zich bij Het Groene Hart in Zuidwolde.

Ga door met lezen van "Thema: Checkpoint bij ICK de Horst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
DRENTHE - Drenthe krijgt 70.000 euro uit de landelijke regeling MuziekMatch. Met dit geld zetten verschillende partijen zich in om structureel en duurzaam muziekonderwijs op de basisscholen in de provincie te realiseren.


Ga door met lezen van "70.000 euro extra voor muziekonderwijs op Drentse basisscholen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 26
ZUIDWOLDE - Na de herinrichting van de kruising Hoofdstraat - de Vennen, heeft men een nieuwe Fiets suggestiestrook op de rijbaan aangebracht t.h.v. de Bibliotheek. Probleem is alleen, dat deze nieuwe situatie vragen oproept. Voor de Bibliotheek loopt het Fietspad achter de Bushalte langs, echter aan de voorzijde begint al de Fietsstrook, ertussen ligt een hoge stoeprand! Wat nu? Zo vraagt een inwoner van Zuidwolde zich af. (naam bij redactie bekend)






Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 26
DE WIJK - Wilt u kindertehuis Huis van Vreugde steunen door een overheerlijke appeltaart, boterkoek of cup cakes te kopen? Door het COVID-19 virus konden er geen sponsor acties gehouden worden voor Huis van Vreugde in de afgelopen periode, maar het werk onder de bevolking in Zuid-Afrika gaat gewoon door

Ga door met lezen van "Lekkernijen voor het goede doel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 26
STAPHORST - Helaas kan de jaarlijkse Internationale grasbaanrace georganiseerd door de motorclub AMBC Staphorst dit jaar niet door gaan. Zo ook voor de grasbaanraces. Het was gewoonweg niet mogelijk om later in het jaar dit evenement nog te organiseren, onder meer vanwege de Internationale grasbaan kalenders.


Ga door met lezen van "AMBC organiseert oldtimerrit voor auto, motor en bromfiets"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 25
RUINERWOLD - De vrijwilligers van de Karstenhoeve hebben zaterdagmorgen de rogge gemaaid. Zoals ze dat elk jaar doen op traditionele wijze, handmatig en met de zeis. Daarna werd de rogge in schoven gezet om te drogen. En zoals gebruikelijk werd er tussen de middag gezamenlijk spekpannenkoeken gegeten.

Foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Rogge op traditionele wijze geoogst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 25
DE WIJK - De stichting Duofietsen De Wolden heeft op 5 locaties in de gemeente een duofiets staan. Deze fietsen kunnen worden ingezet voor mensen die niet (meer) in staat zijn zelfstandig te fietsen. In iedere plaats is een coördinator actief die o.a. de inzet van vrijwilligers ondersteunt en het onderhoud van de fiets regelt. Deze stichting is met ingang van 15 september 2020 op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Ga door met lezen van "Stichting Duofietsen De Wolden zoekt nieuwe voorzitter"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
RUINERWOLD - Er brak vrijdagochtend brand uit in een schuur achter een woning aan de Havelterweg in Ruinerwold.

Video: Meter Nieuws

Ga door met lezen van "Schuurbrand Havelterweg Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
ZUIDWOLDE - Een Zentangle maken werkt zeer ontspannend. We beginnen met intuïtief tekenen en gaan dan naar een definitieve vorm op mooi papier.

Ga door met lezen van "Workshop Zentangle maken"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 5, totaal 99 artikelen)