'

Aug 31
DRENTHE - Met Hét compliment van Drenthe wil de Provincie Drenthe vrijwilligers in het zonnetje zetten. Hét compliment is bedoeld voor organisaties die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Een vrijwilligersorganisatie aanmelden kan van 1 september tot 1 oktober 2020 via www.provincie.drenthe.nl/compliment.

Ga door met lezen van "Welke vrijwilligersorganisatie ontvangt Hét compliment van Drenthe?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
Tweede seizoen De Hilte 11 start op 6 september

REGIO - “Ik heb geprobeerd te doen wat je als Nederlander moest doen: anderen helpen. En gelukkig hebben wij het overleefd, het had ook anders kunnen gaan...”

Foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Verzetsverhalen uit heel Drenthe te horen in podcast"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
REGIO - De Google Play Store is de verzameling van films, muziek, boeken, apps en games voor de apparaten met het Android besturingssysteem. Het aanbod is immens en waarschijnlijk heb je er zelf ook een tiental apps gedownload. De meest gedownloade categorie zijn de game apps om de tijd te doden. Dit zijn 4 trending Android game apps uit de Google Play Store.


Ga door met lezen van "4 Trending Game Apps op Android"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
DE WIJK - Geen Wieker Feest dit jaar. De reden is bekend. Maar toch was het voor vele dorpelingen een vreemde gewaarwording. Waar er anders afgelopen week gefeest zou worden, bleef het nu angstvallig stil. Aan de oproep van de Oranjevereniging om te vlaggen, hadden een paar straten gehoor gegeven. De Tillemaweg, Luchtenstein en de Doelenkamp hadden de straten versierd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
REGIO - Janneke Hogerheijde stelt haar atelier tijdens het Landelijke Open Atelier weekend open voor publiek. Op zaterdag 5 en zondag 6 september kun je tussen 11.00 - 17.00 uur gratis binnenkijken en kennismaken met haar werk. Zij vertelt over haar kunst en heeft voor dit weekend een aantal kleine werken gemaakt, waaronder schoudertasjes gemaakt van fietsband.

Ga door met lezen van "Kunstenares stelt atelier open tijdens Landelijk Open Atelier Weekend "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
DE WIJK - Zaterdag 29 augustus was de laatste dag dat er dit seizoen nog gezwommen kon worden in Zwembad de Slenken. Daarom was er nog een klein feestje ter afsluiting. Voor de jeugd was er een stormbaan in het zwembad. En er klonk gezellige muziek.

Foto: Jan Boverhof

Ga door met lezen van "Zwembad de Slenken sluit de deuren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
RUINERWOLD - Zondagmorgen vond er een ongeval plaats op het Haakswold in Ruinerwold. Twee jonge mannen uit Meppel 20 en 22 jaar reden met hun bus tegen een boom. Hierbij kwam de 20- jarige om het leven. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De 22 jarige Meppeler is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een berger heeft de bus afgevoerd. Onderzoek naar de oorzaak van het ongeval is nog gaande.Foto Nudrenthe

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
DRENTHE - Art Rocks 2020 is gestart! De grootste Nederlandse muziekcompetitie daagt muzikanten uit alle genres uit om een track te schrijven geïnspireerd op een kunstwerk.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Muziekcompetitie Art Rocks 2020 barst los in Drents Museum "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
RUINERWOLD - Badmintonnen kan en mag weer in de Buddingehof. Met wat kleine aanpassingen in verband met Corona gaan we weer elke Woensdag badmintonnen. Mocht je nu ook zin hebben om weer lekker te sporten in de Buddingehof, kom dan eens een kijkje nemen of doe meteen lekker met ons mee.Ga door met lezen van "Badmintonnen kan en mag weer "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
STAPHORST - Begin januari 2020 is ANWB AutoMaatje Staphorst van start gegaan in Staphorst maar werd in maart door de coronatijd stilgelegd.

Ga door met lezen van "100ste rit ANWB AutoMaatje Staphorst "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
DE WIJK/KOEKANGE - Het bestuur van de Historische Vereniging De Wijk/Koekange heeft besloten, dat het i.v.m.het coronavirus nog niet mogelijk is om de locatie in de molen in De Wijk te openen.

Ga door met lezen van "Locatie Historische Vereniging De Wijk/Koekange nog dicht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
Vlekkeloze wielerronde in Rouveen

REGIO - Na een lange periode zonder wedstrijden konden de regionale renners eindelijk weer samen een parcours op rijden voor een trainingswedstrijd uit de zomeravondcompetitie.

Ga door met lezen van "Marien Bogerd soleert naar de overwinning in de A-klasse"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
DE WIJK - De entree, en ontmoetingsruimte van het Dorpshuis in De Wijk heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan. Het bestuur werd daarin geadviseerd door Julia Roozenbeek en Vera Vos die tevens het ontwerp voor een muurschildering hebben ontworpen en uitgevoerd.

Julia (links) en Vera bij de muurschildering in het dorpshuis. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl


Ga door met lezen van "Julia en Vera pimpen interieur Dorpshuis De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
RUINERWOLD - Vanaf 1 september 2020 start Sport Allee met bootcamp in Ruinerwold! Samen sporten in de buitenlucht, op je eigen niveau maar wel met de gezelligheid van een groep! We werken tijdens de bootcamptraining aan je fitheid, je kracht en je conditie. Stapje voor stapje zal je merken dat je het steeds beter vol kan houden!

Ga door met lezen van "Bootcamp in Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 27
DE WIJK - Gezien de huidige omstandigheden rondom de Corona, heeft de Supporters Vereniging Wacker besloten om de kaartavonden tot aan het einde van dit jaar niet door te laten gaan. Hopelijk kunnen we in januari 2021, of eerder wanneer de situatie is verandert, weer startten met de nieuwe competitie. Natuurlijk hopen wij dan iedereen weer in goede gezondheid te mogen begroeten bij het klaverjassen en jokeren! De Supporters Vereniging

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 27
Gratis online stamboomhelpdesk van het Drents Archief

DRENTHE - Bijna iedereen is nieuwsgierig naar het verborgen verleden van zijn of haar eigen familie en stamboomonderzoek is tegenwoordig voor velen een fascinerende bezigheid.

Ga door met lezen van "Weten waar je vandaan komt?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 26

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 26
ECHTEN - Op zondag 6 september organiseert Feestcommissie Echten,de Ronde van Echten. 'De naam zegt het misschien al een beetje, maar dit keer pakken we de fiets om ons mooie dorp Echten en omgeving te verkennen. Tijdens deze fietstocht van ongeveer 20 – 25 km gaan we langs diverse plaatselijke ondernemers welke een hapje en/of drankje aanbieden'. Aldus de organisatie. Zondag 6 september 2020 van 11:00 - 15:00

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 25
ECHTEN - Nog een paar dagen en dan is de heropening van 't Huus met de Belle. Het beloofd een geweldige dag te worden! Kom 's morgens om een mooie wandeling te maken vanaf 't Huus met de Belle. Of schrijf je in om 's middags te komen kijken naar de eenakter "zij mint de koetsier", wees er snel bij want vol=vol.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 25
RUINERWOLD - Op maandag 24 augustus zijn tijdens de repetitie van de malletband een drietal leden gehuldigd. Normaal word dit gedaan tijdens een concert, maar omdat alle optredens afgelast zijn de afgelopen maanden, is er voor gekozen om de leden op een repetitie in het zonnetje te zetten.

Foto: Gerard de Groot

Ga door met lezen van "Jubilarissen bij muziekvereniging Sempre Sereno"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 5, totaal 89 artikelen)