'

Sep 12
DE WOLDEN - De Wolden heeft dit jaar een alternatieve Open Monumentendag. In het weekend van 12 en 13 september zijn er geen gebouwen opengesteld. In plaats daarvan is er gewerkt aan een digitale versie van Open Monumentendag in De Wolden.

Dit jaar gaat monumentendag Digitaal. Foto: Dienke Dorland

Ga door met lezen van "Een bijzondere editie Open Monumentendag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 12
DE WOLDEN - In de eerste week van september is door veel collectanten in de gemeente De Wolden gecollecteerd voor KWF, het fonds dat zich inzet voor de bestrijding van kanker. Er werd € 8382,42 opgehaald aan contant geld. Daarnaast hebben ook verscheidene inwoners via de QR code rechtstreeks hun bijdrage hebben overgemaakt. In Zuidwolde was de opbrengst € 4831,83, in Ruinerwold € 2012,93 en in de Wijk € 1537,66. Inwoners en collectanten hartelijk dank hiervoor.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 12
DE WIJK - Hondeneigenaars opgelet! Er zijn gefrituurde sponsen aangetroffen bij de vijver aan de Beatrixwijk in De Wijk. Dat kan levensgevaarlijk zijn voor dieren die de in olie gebakken spons zien als lekkernij. De dieren eten het op en dan kan de spons in de darm uitzetten en een verstopping veroorzaken. Een inwoner van De Wijk, die zijn hond uitliet ontdekte dit vanmorgen. Wie ze daar heeft neergelegd is niet bekend. Het is overigens niet de eerste keer dat dit is gebeurd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 12
DRENTHE - Gisteren op 11 september 2020 hebben het Drents Museum, het Drents Archief en Het Drentse Landschap de publicatie Van Gogh Erfgoedlocaties in Drenthe gepresenteerd.

Ga door met lezen van "Onderzoek Drentse Van Gogh Erfgoedlocaties gepresenteerd "

Geplaatst door B S

Tweet This!