'

Okt 31
DE WIJK - Een lekkere Boeuf Bourguignon en een bijpassende Bourgogne wijn vormden de ingrediënten voor een mooie lokale samenwerking tussen PP Mangerie en Brander Wines. Dit klassieke Franse gerecht op basis van rundvlees gestoofd in rode Bourgogne wijn, bouillon, champignons, uitjes en reepjes spek vereist enige voorbereidingstijd. Dat weet Patrick Paalman van PP Mangerie als geen ander.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Samenwerking PP Mangerie en Brander Wines smaakt naar meer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
DE WIJK/RUINEN - Hoe maken we met sport en bewegen inwoners nog actiever en sportiever, de sportaanbieders sterker en onze kernen nog bruisender? Dit staat in het Woldens Sportakkoord dat binnenkort door de Wijk en Ruinen wordt ondertekend.

Archieffoto: Sportdorp De Wijk 2013

Ga door met lezen van "De Wijk en Ruinen doen mee met Woldens Sportakkoord"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
STAPHORST - Bij Stichting Welzijn Staphorst worden er coronaproof workshops gehouden en op donderdag 12 november a.s. zal er onder leiding van Dian Schuurman een workshop met glas en bloemen zijn.

Ga door met lezen van "Workshop glas en droogbloemen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
KOEKANGE - Tijdens de jaarvergadering is Ruben Keizer geïnstalleerd als nieuwe voorzitter van Vitesse’63. Hij volgt Jurrian Barelds op, die zes jaar leiding heeft gegeven aan het bestuur.Ga door met lezen van "Ruben Keizer nieuwe voorzitter Vitesse’63"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
DE WOLDEN - Het is een rumoerige tijd waarin het belangrijk is om in beweging te blijven. Op de website actiefnaschooltijd.nl zijn allerlei activiteiten te vinden voor kinderen.

Ga door met lezen van "Actief na Schooltijd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
Honderden huiseigenaren openen online hun duurzame woning

REGIO - Wie aan de slag wil om zijn huis comfortabel en energiezuinig te maken, kan veel leren van de meer dan 1.600 ervaringsverhalen op de Nationale Duurzame Huizen Route.

Ga door met lezen van "Vanaf de bank in heel Nederland op bezoek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
DE WOLDEN - Het college legt de gemeenteraad een aantal keuzes voor ten behoeve van de nieuwe verordening afvalstoffenheffing 2021. Het college legt binnenkort een voorstel voor deze verordening aan de raad voor. Om tot een juiste verordening met daarbij behorend beleid te komen, zoekt het college bestuurlijke instemming over de keuzes. Het gaat over tarieven, kwijtschelding, regels voor uitgifte tweede minicontainers en regels voor leegstand.

Wethouder Jan van 't Zand geeft door

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
KOEKANGE - De muurschildering bij Jeroen en Sabine ter Meer in Koekange is voltooid. Gisteren werden de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet. En het moet gezegd worden, het is prachtig gedaan. Het zijn de details die het hem doen. Zo lijkt het bijna een 3D schildering.

Een stukje Ruinen is naar Koekange gehaald. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Muurschildering bij familie ter Meer voltooid"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
DRENTHE - Het college heeft geen bezwaar tegen het lidmaatschap van de Veiligheidsregio Drenthe (VRD) van Werkgeversvereniging Samenwerkende Veiligheidsregio's (WVSV).

Ga door met lezen van "VRD wil lid worden van werkgeversvereniging"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
DRENTHE - Vijf op de tien Nederlanders die hun vakantie dit jaar vanwege de coronacrisis doorbrachten in Drenthe, in plaats van in het buitenland, is dit beter bevallen dan vooraf gedacht. Een groot deel van hen overweegt nu om vaker op vakantie te gaan in eigen land. Dit blijkt uit onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl, dat ruim duizend Nederlanders naar hun vakantie-ervaringen in tijden van corona vroeg.

Ga door met lezen van "Drenthe valt in de smaak als vakantiebestemming in eigen land "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
DRENTHE - De Drentse CDA’er Agnes Mulder staat bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer op plaats 8 op de concept kandidatenlijst van het CDA. Dat heeft de partij vandaag bekend gemaakt. Tijdens de vorige verkiezingen nam Mulder nog de dertiende plek in op lijst van het CDA.

Ga door met lezen van "Mulder maakt sprong op kieslijst CDA "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
VEENINGEN - Eind oktober wordt het fietspad Willem Moesweg in Veeningen in gebruik genomen. Wethouder Hilda Mulder: “Mooi dat na een intensieve voorbereiding het fietspad Willem Moesweg is aangelegd.

Wethouder Hilda Mulder bij de opening van het fietspad in Ruinerwold. Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van " Fietspad Willem Moesweg gereed "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
DE WIJK - In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom doen we mee aan de Schoenendoosactie. We geven kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau, een schat. Helpt u mee?


Ga door met lezen van "Vul een schoenendoos, geef een schat!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
REGIO - De bevolking van Nederland is in het derde kwartaal van 2020 met 39 duizend inwoners gegroeid. In het tweede kwartaal, tijdens de eerste golf van de coronapandemie, daalde het aantal inwoners nog licht.


archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Bevolking groeit weer in derde kwartaal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
DE WIJK - Om een paar mooie paddestoelen te zien hoef je niet eens ver van huis te zijn. Dichtbij in de mooie omgeving van het Reesdalgebied ontdekte de fotograaf deze prachtige paddestoelen. Wat de naam is van deze paddestoelen? Even Googlen biedt ook geen uitkomst, er zijn honderden en misschien wel duizend soorten eetbare en niet eetbare. Wie het weet mag het zeggen. Deze zijn te bewonderen in de nabij de reest, grensgebied De Wijk en IJhorst.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
Met enige regelmaat publiceert Weblog de Wolden hier herinneringen en gebeurtenissen uit het verleden die tot de verbeelding blijven spreken. Opmerkelijke, grappige, ontroerende en bijzondere foto’s en verhalen die in de vergetelheid zijn geraakt, maar het verdienen om nog eens weer onder de aandacht te worden gebracht. Onder de titel: Uit de doos. Dit keer de Bizarre kruipweddenschap van Remco Botter op 20 januari 2014.

DE WIJK - Je hebt gewone weddenschappen en bizarre weddenschappen. Die weddenschap van Remco Botter (24) en zijn vrienden kan tot de laatst genoemde categorie worden gerekend. De inwoner van IJhorst had het plan opgevat om afgelopen zondag van Rogat via De Wijk en IJhorst naar de Bloemberg te kruipen.

Remco Botter begon met frisse moed aan zijn kruipwedstrijd. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Uit de Oude Doos: Bizarre kruipwedstrijd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
DE WOLDEN - In de pmd-container mogen plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankpakken. Denk aan: lege yoghurtpakken, flacons van wasmiddelen, conservenblikken en frisdrankblikjes. Als je deze verpakkingen gescheiden inzamelt, kunnen er nieuwe verpakkingen van worden gemaakt.

Ga door met lezen van "Kijk uit voor stoorstoffen!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
KOEKANGE - Twee graffiti kunstenaars leggen momenteel de laatste hand aan een bijzondere muurschildering in Koekange. Langzaam maar de zeker worden daarbij de contouren zichtbaar van de Smeestraat in Ruinen, met op de achtergrond de welbekende toren van de Mariakerk. Het project wordt uitgevoerd op een blinde muur naast Dakpannenhandel ter Meer, in opdracht van Jeroen en Sabine ter Meer.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Jeroen ter Meer haalt stukje Ruinen naar Koekange"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 26
DRENTHE - Hij wordt gezien als een van de meest opvallende vertegenwoordigers van de hedendaagse Duitse schilderkunst en maakt deel uit van de Neue Leipziger Schule, een kunstenaarsgroep die het Drents Museum al geruime tijd volgt.

Ga door met lezen van "Tentoonstelling Bühne Matthias Weischer vanaf 1 november "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 25
DRENTHE - Acht Drentse melkveehouders worden aanspreekpunt voor hun collega-boeren in de aanpak naar de verduurzaming van hun bedrijf.

Ga door met lezen van "Drentse melkveehouders pakken sámen de verduurzaming op"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 6, totaal 107 artikelen)