'

Okt 26
DRENTHE - Hij wordt gezien als een van de meest opvallende vertegenwoordigers van de hedendaagse Duitse schilderkunst en maakt deel uit van de Neue Leipziger Schule, een kunstenaarsgroep die het Drents Museum al geruime tijd volgt.

Ga door met lezen van "Tentoonstelling Bühne Matthias Weischer vanaf 1 november "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 26
REGIO - Vanaf 15 maart 2020 wekken 220 zonnepanelen op het dak van een loods aan de Heerenweg (IJhorst) energie op voor 14 huishoudens in IJhorst; voor mensen die op eigen erf geen geschikte plek hebben voor zonnepanelen. Energiecoöperatie IJhorst is van plan nog eens 180 panelen te leggen op een aangrenzende loods. Ook inwoners van De Wijk kunnen daar aan meedoen.

Ga door met lezen van "Zonnepanelen op een ander dak"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 26
DE WOLDEN - In januari 2021 is het weer zover. Dan wordt bekend welk initiatief met de titel ‘Raspaard 2020’ naar huis gaat. Welk initiatief heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd? Inwoners kunnen initiatieven uit onze gemeente benoemen en het college van burgemeester en wethouders haalt hieruit de winnaar.

RASPAARD DE WOLDEN VOOR GLASVEZEL DE WOLDENGlasvezel De Wolden won eerder als een het Raspaard. Archief: Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Wie gaat er vandoor met de titel Raspaard 2020"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 25
DRENTHE - Acht Drentse melkveehouders worden aanspreekpunt voor hun collega-boeren in de aanpak naar de verduurzaming van hun bedrijf.

Ga door met lezen van "Drentse melkveehouders pakken sámen de verduurzaming op"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 25
Nationaal onderzoek trapt af in Drenthe

DRENTHE - Op 23 oktober begint in het Drents Archief een meerjarig onderzoek naar de duizenden slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het Nederlandse voetbal.

Ga door met lezen van "De vergeten oorlogsslachtoffers van het voetbal "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 25
Maar de prijsuitreiking wordt verschoven

REGIO - Bij de Natuurbeschermingsvereniging ‘IJhorst – Staphorst e.o.’ zijn veel spannende, leuke en mooie foto’s van spinnen en paddenstoelen binnengekomen, naar aanleiding van de fotowedstrijd voor de jeugd. Foto’s die in het bos, langs de weg of zomaar thuis genomen zijn. Het plezier om te zoeken naar die ene paddenstoel of die enge spin spat van de foto’s af!

Vliegenzwam

Ga door met lezen van "Gevonden: Spannende spinnen en bijzondere paddenstoelen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 25
REGIO - De fietsclub van SWS kijkt terug op een mooie periode en ter afsluiting van de afgelopen tijd bedankt het ‘fietsbestuur’ iedereen voor zijn/haar bijdrage en deelname.


Ga door met lezen van "Verder fietsen in maart 2021"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 25
DE WIJK - Op de Koekangerweg in De Wijk botste zaterdagavond een auto tegen een boom. De bestuurder raakte hierbij gewond en is naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De auto raakte hierbij zwaar beschadigd en is door een berger afgevoerd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het onderzoek.


Foto's Arjan Tien Nudrenthe.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 24
REGIO - Na de succesvolle opening van de 1e locatie in Groningen, afgelopen dinsdag, opent CoronaTestNederland.nl binnen een week nog 5 locaties in Noord-Nederland. Het gaat hierbij naast een locatie in Groningen om locaties in Zwolle, Emmen, Steenwijk, Stadskanaal en Hoogeveen.

Ga door met lezen van "CoronaTestNederland.nl vergroot de sneltestcapaciteit voor COVID-19 in Nederland"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 24
DE WIJK - Als vrijwilliger is Bert Bakker al jaren verbonden aan de Wieker Meule. Vrijdag heeft Bert de opleiding tot molenaar officieel afgerond. Waardoor hij nu gediplomeerd molenaar mag noemen. Het bestuur en de andere vrijwilligers van Stichting de Wieker Meule zijn enorm verheugd dat er een echte molenaar aan het team is toegevoegd. Bert van harte gefeliciteerd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 24
STAPHORST - De inzamelingsactie ‘Steun samen met Boer Staphorst de voedselbank’ is een groot succes geworden! Een prachtige opbrengst van maar liefst meer dan 800 levensmiddelen. Dat is te danken aan de inzet van zowel de klanten als het personeel van Boer Staphorst.

Ga door met lezen van "Klanten en personeel van Boer Staphorst steunen voedselbanken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 24
DE WIJK - Als gevolg van de aanscherping van de Corona-maatregelen is het dorpshuis helaas opnieuw gesloten voor ontmoetingen en activiteiten. Maar we zitten niet stil, integendeel. Om het dorpshuis weer veilig voor een ieder open te stellen, is het van belang dat alle ruimtes volledig corona-proof zijn. We werken er hard aan om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen.Ga door met lezen van "Dorpshuis op weg naar Corona-proof!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 23
DE WOLDEN - Maakt u zich zorgen over iemand? Ervaart u overlast? Of hebt u een vraag, maar weet u niet bij wie u terecht kunt? Soms is het lastig om de juiste organisatie voor uw vraag te vinden en soms heeft u meerdere instanties nodig. Daarom zijn verschillende organisaties nu verenigd in twee Buurtteams binnen De Wolden. In de buurtteams werken de volgende organisaties samen: Stichting Welzijnswerk De Wolden, politie, Actium, Cosis, GGZ en de gemeente De Wolden.

Ga door met lezen van "Buurtteams De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 22
RUINERWOLD - Het zal niemand verbazen, dat de RIVM-maatregelen rondom Corona ook rederijkerskamer UDI treffen. De geplande voorstellingen op zaterdag 7 en 14 november bij café Centraal gaan niet door. Het bestuur heeft daarom besloten dit seizoen geen donateursgeld te innen.


Ga door met lezen van "Geen voorstellingen voor rederijkerskamer UDI"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 22
REGIO - Nederlanders hebben een hele grote water-voetafdruk. We gebruiken maar liefst 3300 liter water per persoon per dag. Niet uit de kraan, maar via ons eten, kleren en producten. Een kopje koffie bestaat uit ongeveer 2 deciliter water. Om de koffie te maken is echter 140 liter water nodig! En dat geldt voor heel veel producten. Zelfs voor producten waar helemaal geen water in zit, zoals een katoenen t-shirt, is water gebruikt. Bij de groei van de katoen en het maken van het shirt. Voor een t-shirt zelfs 2700 liter!

MJJ-20120612-spuien

Ga door met lezen van "Water weetje"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 22
DE WIJK - Marjan van Lunzen viert vandaag haar 50e verjaardag. Door de corona zal het feest iets kleiner zijn dan aanvankelijk was gepland. Maar wat in het vat zit verzuurt niet. Het feestje wordt daarom in huiselijke kring gevierd.

Ga door met lezen van "Marjan van Lunzen ziet Sarah vandaag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 22
voor gemeenten De Wolden en Hoogeveen

DE WOLDEN - De huidige gemeentesecretaris voor zowel gemeente De Wolden als Hoogeveen en tevens directeur van de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen, Nanne Kramer, vertrekt per 1 november bij samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Gemeentesecretaris/directeur vertrekt bij samenwerkingsorganisatie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 21
DRENTHE - Het college stelt de gemeenteraad voor om akkoord te gaan met enkele aanpassingen van de gemeenschappelijke regeling Recreatieschap Drenthe. De huidige regeling dateert van 2015 en is niet meer actueel. Dat leidt tot onduidelijkheid. Ook ontbreekt de mogelijkheid de ombudsman in te schakelen bij geschillen tussen deelnemers.

Ga door met lezen van "Aanpassing regeling Recreatieschap"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 21
BROEKHUIZEN - ’t Swarte Schaep in Broekhuizen is sinds kort in andere handen. Stephan Harberink en Ingrid Veenstra van het Drents Camperhuis hebben de zaak overgenomen. En hier ook het camperbedrijf gevestigd. Voorheen was dit gevestigd in Ruinerwold.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "’t Swarte Schaep in andere handen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 21
DE WOLDEN - Het college geeft de Stichting Welzijn De Wolden een voorschot van € 1.636.000 op de subsidie voor 2021. Dat bedrag had de stichting ook via haar begroting gevraagd.


Ga door met lezen van "Voorschot subsidie Welzijn De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 5, totaal 96 artikelen)