'

Nov 30
REGIO - Eind september 2020 waren er 423 duizend personen tot de AOW-gerechtigde leeftijd met een algemene bijstandsuitkering.

Ga door met lezen van "Meer bijstandsontvangers in alle leeftijdsgroepen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DE WOLDEN - Een duurzaam leven ziet er voor iedereen anders uit. De een doet het voor de (klein)kinderen, de ander voor de portemonnee. Maar hoe begin je? Soms zie je door de bomen het bos niet meer.

Ga door met lezen van "De Wolden, samen op weg naar een duurzame toekomst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WOLDEN - In januari 2021 is het weer zover. Dan wordt bekend welk initiatief met de titel ‘Raspaard 2020’ naar huis gaat. Welk initiatief heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd? Inwoners kunnen initiatieven uit onze gemeente benoemen en het college van burgemeester en wethouders haalt hieruit de winnaar.

RASPAARD DE WOLDEN VOOR GLASVEZEL DE WOLDENGlasvezel De Wolden won eerder als een het Raspaard. Archief: Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Wie gaat er vandoor met de titel Raspaard 2020"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
RUINERWOLD - Beste inwoners, De gemeente De Wolden vindt het belangrijk dat inwoners meepraten over ontwikkelingen in het dorp die nodig zijn om het dorp leefbaar te houden voor de toekomst.

Degitaal invullen kan via onderstaande link: https://forms.gle/nVJQA37erSbJQEzM9

Ga door met lezen van "Vragenlijst dorpsvisie Ruinerwold, Berghuizen en Weerwille"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WIJK - Net als in andere plaatsen is er dit jaar geen groots onthaal voor Sinterklaas in De Wijk. De goedheiligman werkt dit jaar grotendeels vanuit huis.


Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Sinterklaas verzorgd online bingo vanuit huis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DRENTHE - Hoe kunnen we op een efficiënte manier bioplastic maken uit suiker, zodat de prijs vergelijkbaar wordt met die van plastic uit aardolie? Daar doen de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en verschillende bedrijven en kennisinstellingen de komende drie jaar onderzoek naar.

Ga door met lezen van "Onderzoek naar productie van plastic uit suiker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DE WOLDEN - Net als voorgaande twee jaren besteedt ook dit jaar de gemeente De Wolden aandacht aan de internationale campagne Orange the World, de 16-daagse periode waarin opgeroepen wordt geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. Het thema dit jaar is: “Iedereen moet geweld kunnen melden”.

Archieffoto 2019

Ga door met lezen van "Gemeentehuis kleurt oranje"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DRENTHE - In totaal 40 musea, podia, festivals en andere instellingen krijgen een bijdrage van de provincie Drenthe om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

Ga door met lezen van "Provincie steunt culturele sector samen met gemeenten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DRENTHE - Over 5 jaar kun je vanaf station Coevorden de trein naar Duitsland pakken. De treinverbinding tussen Coevorden en het Duitse Bad Bentheim is een stap dichterbij gekomen dankzij een voorlopige reservering van € 10 miljoen euro door staatssecretaris Stientje van Veldhoven.

Ga door met lezen van "Vanaf 2025 met de trein naar Duitsland"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
STAPHORST - Op je eigen anderhalve metertafel coronaproof een kerststuk maken kan bij Stichting Welzijn Staphorst op donderdag 10 december onder leiding van Dian Schuurman.Ga door met lezen van "Workshop kerststuk bij SWS"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
KOEKANGE - Helaas kan de kerstnachtdienst in Koekange op donderdagavond 24 december geen doorgang vinden. Vanwege de coronamaatregelen is er geen koor beschikbaar en is het maximum aantal zitplaatsen te beperkt. Wij hopen van harte volgend jaar onze deuren weer wijd open te kunnen zetten! Goede Kerstdagen toegewenst. Met vriendelijke groet, Namens de Protestantse Gemeente Koekange

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
DE WOLDEN - Komende oudejaarsdag mag geknald worden met carbid, maar er gelden strenge regels. Dat hebben de Drentse burgemeesters besloten in overleg met Veiligheidsregio Drenthe (VRD).

Carbidschieten Ruinerwold (20)A
Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Carbidschieten mag ook dit jaar in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
RUINEN - In opdracht van het college van B&W worden in de week van maandag 30 november tot en met vrijdag 4 december bomen gesnoeid langs de Mr. Harm Smeengestraat in Ruinen.

Ga door met lezen van "Stremming Mr. Harm Smeengestraat in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 26
DE WIJK - Woensdag 25 november was de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Atlas Sport gaf hieraan aandacht door sporters te vragen mee te doen aan de Women’s Right Challenge: 35 push ups. En dat lieten de sporters zich geen twee keer zeggen: ze volbrachten deze challenge met gemak! De actie werd ondersteund vanuit de Soroptimistclub De Reestlanden. Deze club zet zich, vanuit de actie Orange the World, tot 10 december in om aandacht te genereren voor het thema geweld tegen vrouwen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 26
DE WOLDEN - Het college wil het geven van voorschotten voor het doelgroepenvervoer verlengen tot 1 juli volgend jaar. Door de pandemie zijn de vervoersbewegingen gedaald. De vervoerder kan deze daling van omzet niet opvangen. Faillissement ligt dan op de loer. In dat geval zou het leerlingenvervoer, het wmo-vervoer, participatievervoer en de hubtaxi niet meer worden uitgevoerd, terwijl dat wel een wettelijke taak is.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 26
DE WOLDEN - Het college heeft per 1 januari 2021 nieuwe tarieven voor de Wmo-thuishulp vastgesteld. Dat zijn tarieven die de gemeente betaalt aan aanbieders van thuishulp. In de concept begroting is rekening gehouden met een stijging van de tarieven van 4 procent en een groei van 7 procent. Het college verwacht de aanpassing binnen het budget voor 2021 te kunnen opvangen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 26
ZUIDWOLDE - Het college geeft stichting Zwembad De Waterlelie een bijdrage van 107.738 euro voor het wegwerken van achterstallig onderhoud. Bij de verzelfstandiging van het zwembad in 2017 was overeengekomen dat het zwembad hiervoor 250.000 euro zou meekrijgen. Er is al eerder ruim 142.000 uitgekeerd. De stichting vroeg de gemeente in oktober om nu het restant uit te keren.Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 25
KOEKANGE - Het college wil meewerken aan het plan om de percelen Dorpsstraat 13 en 15 in Koekange samen te voegen. Kadastraal zijn dat nu nog twee kavels. De eigenaar wil de twee huizen slopen en op die plek een vrijstaande woning bouwen. Het college vraagt de gemeenteraad daarom het bestemmingsplan te wijzigen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 25
OOSTEINDE - Anne Westenbrink (32) en Alfred Hessels (29) uit Ruinerwold zijn de nieuwe eigenaars van café Oosteinde. In de volksmond beter bekend als café Reinders. Vorige week vrijdag werd de koop officieel beklonken, en kregen ze de sleutels overhandigd van voormalig eigenaar Henk Reinders.Foto's Benny Spin/weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Café Oosteinde heeft nieuwe eigenaars"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 24
RUINERWOLD - Nu de avonden weer langer worden is het weer tijd om Ruinerwold “in het licht” te zetten. Een activiteit voor en door het dorp.
Ga door met lezen van "“Verlicht Ruinerwold” wie doet er mee?"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 6, totaal 105 artikelen)