'

Nov 5
DRENTHE - Vanaf 5 oktober 2020 is Floor Huisman als nieuwe conservator archeologie aan de slag gegaan in het Drents Museum in Assen. Huisman volgt archeoloog Wijnand van der Sanden op, die afgelopen voorjaar met pensioen is gegaan. Samen met Bastiaan Steffens vormt Huisman nu het archeologenteam van het Drents Museum, dat zorg draagt voor de collectie archeologie die in omvang en kwaliteit een van de belangrijkste in Noordwest-Europa is.

Ga door met lezen van "Floor Huisman nieuwe conservator archeologie Drents Museum "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 5
Wat een bladafval! een pluim voor de mannen van de Wolden

DE WIJK - Wat is er afgelopen weken weer een ontzettende hoeveelheid blad van de bomen gevallen. Het lijkt bijna onbegonnen werk om dit bijeen te vegen. Echter, niet voor de mannen van Gemeente de Wolden. Vol goede moed zijn ze met man en macht bezig in De Wolden, om grote bergen blad bijeen te harken, te vegen en te blazen. Straten, paden, bossen en struiken worden vakkundig ontdaan van bladafval. Opgeruimd staat netjes zogezegd. En daar zijn de inwoners erg blij mee. Niets dan hulde dus, voor deze herfsthelden!

Foto's Benny Spin/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 5
Met enige regelmaat publiceert Weblog de Wolden hier herinneringen en gebeurtenissen uit het verleden die tot de verbeelding blijven spreken. Opmerkelijke, grappige, ontroerende en bijzondere foto’s en verhalen die in de vergetelheid zijn geraakt, maar het verdienen om nog eens weer onder de aandacht te worden gebracht. Onder de titel: Uit de doos. Dit keer de Brink van Ruinen is muziekkoepel definitief kwijt op 29 januari 2014.

RUINEN - De Brink van Ruinen is definitief zijn muziekkoepel kwijt. Het 20 jaar oude bouwwerkje, dat eigenlijk van alle burgers van Ruinen is, moet wijken voor de herinrichting van de Brink. Een enkele reis naar de sloop ging een aantal inwoners van Ruinen te ver. En dus krijgt de muziekkoepel elders in het dorp een tweede leven en dat is aan de Huttenweg bij Bed en Breakfast 'De Jonge Geuze' van ondernemer Henri Storm. Die zet het bouwwerkje op zijn terrein neer en wil er vanaf het voorjaar allerlei activiteiten organiseren voor alle Ruiners. Vanmorgen hing het dak van de muziekkoepel in de takels van een hijskraan en zijn de dragende palen uit de Brink getrokken. Met de Pasen moet de koepel herbouwd zijn op zijn nieuwe plek.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 5
REGIO - Gedeputeerde Staten willen een bedrag van € 3,1 miljoen beschikbaar stellen voor de uitvoering van het Herstructuringsfonds. Dit fonds bestaat uit twee subsidieregelingen, die als doel hebben bij te dragen aan de leefbaarheid van de Drentse steden en dorpen door vastgoed – en gebiedsontwikkelingen een zetje te geven.

Nieuwbouw (4)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Herstructureringsfonds: impuls leefbaarheid en ruimtelijke kwaliteit"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 5
DE WOLDEN - Met Buurtbemiddeling kunnen conflicten tussen buren op een laagdrempelige manier aangepakt worden. Buurtbemiddeling is een landelijk georganiseerd project. Het is een methode die helpt bij gedoe met de buren. Het gaat niet altijd om ruzie, maar om situaties waar beide partijen onderling niet uitkomen. Denkt u dat Buurtbemiddeling u kan helpen, neem dan contact op met Buurtteam De Wolden.
buurtteam@dewolden.nl - 0528 37 86 86


Geplaatst door B S

Tweet This!