'

Nov 9
DE WIJK - Vanwege de maatregelen zit een groot feest er niet in voor Hendrik Smiths, die vandaag zijn 90e verjaardag viert. Daarom hadden familieleden draaiorgel de Parel ingehuurd om de jarige job een serenade te brengen. En dit viel in de smaak bij Hendrik en zijn vrouw Geertje. Vanaf het balkon, in appartementencomplex de Wijckhorst genoten ze van de vrolijke klanken. In mei volgend jaar, als ze 65 jaar getrouwd zijn hoopt het echtpaar een groter feest te kunnen geven. Samen hebben ze vier kinderen, acht kleinkinderen en het vierde achterkleinkind is op komst.

Foto's Benny Spin/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 9
RUINERWOLD - De imkersvereniging Ruinen heeft zaterdag 7 November een bijenboom (Tetradium Daniellii) aangeboden aan dorpsbelangen Ruinerwold/Berghuizen. De boom is geplant langs de wold AA en de kerk van Blijdestijn. De imkers vragen hiermee aandacht voor de drachtomstandigheden voor bijen, wilde bijen en alle andere vliegende insecten.
De imkersvereniging geeft elk jaar sinds haar 100 jarig bestaan in 2011 een bijenboom aan een dorp of een kern in de gemeente De Wolden. Dorpsbelangen is blij met de boom en zal er goed voor zorgen.

Van links naar rechts Roel Broekman, Jelle Wagenaar, Jan Willem Bennink.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 9
DE WIJK - Komende zaterdag 14 november starten Anoushka en Joost Kam en Caecile Cnoops vanaf de Vos van Steenwijkstraat, naar Meppel langs de Hessenweg met het ophangen van 15 nestkastjes. Als aanvulling op het ploggen, (maak van het fietspad geen vies pad) Met het ophangen van de 15 nestkastjes hopen ze de eikenprocessierupsen tegen te gaan. Gemeente Meppel heeft bouwpakketten voor de kastjes geschonken en de drie hebben ze in elkaar getimmerd en in de bio-olie gezet. Ze krijgen bij het ophangen nog hulp van een buurman. Tussen 10.00 en 11.00 uur komt de wethouder uit Meppel ook kijken!

Geplaatst door B S

Tweet This!