'

Nov 23
DE WIJK/IJHORST - 'Mensen hebben een sterke behoefte aan rituelen en symbolen. Hoornblazen is zo'n ritueel. Niet alleen het blazen op de Joodse ramshoorn, waardoor u wordt opgeroepen tot waakzaamheid, een schelphoorn ‘bij feesten en partijen, of de Drentse boerhoorn ‘d’r is wark an de winkel’, maar juist ook door het blazen op de midwinterhoorn' aldus Peter Roos van de Riestebloazers uit De Wijk.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Midwinterhoornblazen in ‘Coronatijd’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
ZUIDWOLDE - Eind november wordt er onderhoud gepleegd aan het WMD waterpompstation in Zuidwolde. De hard- en software die het filtratieproces regelen, krijgen een update. Dit heeft gevolgen voor de hardheid van het water dat in Zuidwolde (en omstreken) wordt geleverd.

MJJ-20120612-spuien

Ga door met lezen van "Werkzaamheden aan WMD pompstation Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
DE WIJK - De donkere dagen voor kerst naderen weer. Reden om het in huis extra gezellig te maken. Een kerstboom vol met ballen, slingers en lampjes, de kaarsjes op tafel aan. De laatste jaren is het ook een trend geworden om het rondom huis gezellig te maken.

Ga door met lezen van "Wie heeft de gezelligste kersttuin van De Wijk?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
IJHORST - In oktober hebben veel kinderen meegedaan aan de fotowedstrijd voor de jeugd die Natuurbeschermingsvereniging ‘IJhorst-Staphorst e.o.’ heeft georganiseerd.

Vliegenzwam

Ga door met lezen van "De spannendste spin en de mooiste paddenstoel gevonden! "

Geplaatst door B S

Tweet This!