'

Nov 29
DE WOLDEN - In januari 2021 is het weer zover. Dan wordt bekend welk initiatief met de titel ‘Raspaard 2020’ naar huis gaat. Welk initiatief heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd? Inwoners kunnen initiatieven uit onze gemeente benoemen en het college van burgemeester en wethouders haalt hieruit de winnaar.

RASPAARD DE WOLDEN VOOR GLASVEZEL DE WOLDENGlasvezel De Wolden won eerder als een het Raspaard. Archief: Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Wie gaat er vandoor met de titel Raspaard 2020"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
Met enige regelmaat publiceert Weblog de Wolden hier herinneringen en gebeurtenissen uit het verleden die tot de verbeelding blijven spreken. Opmerkelijke, grappige, ontroerende en bijzondere foto’s en verhalen die in de vergetelheid zijn geraakt, maar het verdienen om nog eens weer onder de aandacht te worden gebracht. Onder de titel: Uit de doos. Dit keer: Gemeente de Wolden start proef experiment witte containers. Gepubliceerd op 1 april 2010.

RUINERWOLD – Inwoners van Ruinerwold krijgen er binnenkort een extra container bij. Het betreft hier een voorlopig experiment van de nieuwe witte container, in de volksmond al de ‘sneeuwcontainer’ genoemd. Tijdens de openbare raadsvergadering van Gemeente de Wolden vorige maand zorgde dit agendapunt al voor veel ophef. Niet iedereen, zag namelijk het belang van een extra container in. Anderzijds zijn de kosten die met het experiment gemoeid zijn behoorlijk hoog. Deze worden voorzicht geraamd op € 50.000.

Niet iedereen is blij met zgn. 'sneeuwcontainer' Jans Visscher kreeg de eerste container aangeboden.

Ga door met lezen van "Uit de oude doos: Gemeente de Wolden start proef experiment witte containers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
RUINERWOLD - Beste inwoners, De gemeente De Wolden vindt het belangrijk dat inwoners meepraten over ontwikkelingen in het dorp die nodig zijn om het dorp leefbaar te houden voor de toekomst.

Degitaal invullen kan via onderstaande link: https://forms.gle/nVJQA37erSbJQEzM9

Ga door met lezen van "Vragenlijst dorpsvisie Ruinerwold, Berghuizen en Weerwille"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WIJK - Net als in andere plaatsen is er dit jaar geen groots onthaal voor Sinterklaas in De Wijk. De goedheiligman werkt dit jaar grotendeels vanuit huis.


Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Sinterklaas verzorgd online bingo vanuit huis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DRENTHE - Hoe kunnen we op een efficiënte manier bioplastic maken uit suiker, zodat de prijs vergelijkbaar wordt met die van plastic uit aardolie? Daar doen de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en verschillende bedrijven en kennisinstellingen de komende drie jaar onderzoek naar.

Ga door met lezen van "Onderzoek naar productie van plastic uit suiker"

Geplaatst door B S

Tweet This!