'

Nov 25
OOSTEINDE - Anne Westenbrink (32) en Alfred Hessels (29) uit Ruinerwold zijn de nieuwe eigenaars van café Oosteinde. In de volksmond beter bekend als café Reinders. Vorige week vrijdag werd de koop officieel beklonken, en kregen ze de sleutels overhandigd van voormalig eigenaar Henk Reinders.Foto's Benny Spin/weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Café Oosteinde heeft nieuwe eigenaars"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 24
RUINERWOLD - Nu de avonden weer langer worden is het weer tijd om Ruinerwold “in het licht” te zetten. Een activiteit voor en door het dorp.
Ga door met lezen van "“Verlicht Ruinerwold” wie doet er mee?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 24
DE WOLDEN - Ondernemers in De Wolden krijgen gratis toegang tot de nieuwe app van het Ondernemersplatform. Doel van deze app is om de leden van de verschillende ondernemersverenigingen in De Wolden kennis te laten maken met elkaar om zo het netwerk te vergroten, kennis te vergaren en zaken te doen.


Ga door met lezen van "Ondernemersplatform lanceert een nieuwe app voor ondernemers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 24
DRENTHE - In 2020 is een recordaantal bomen en struiken geplant in Drenthe. Nooit eerder leverde Landschapsbeheer Drenthe zoveel plantgoed aan bewonersgroepen en erfeigenaren.Ga door met lezen van "Recordaantal bomen en struiken geplant in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 24
Beelden van Drentse winters vol sneeuw en ijs

DRENTHE - De tijd van lange en koude winters vol sneeuw en ijspret lijken lang geleden. Daarom blikt het Drents Archief, in navolging van de succesvolle zomerfilms, met een speciale filmcompilatie in december en begin januari terug op de winters van vroeger. Hoe beleefde Drenthe de koude maanden van de jaren '60, '70 en '80?

schaatsen 1foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Themafilm ‘Winter in Drenthe’ op social media"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
DE WIJK/IJHORST - 'Mensen hebben een sterke behoefte aan rituelen en symbolen. Hoornblazen is zo'n ritueel. Niet alleen het blazen op de Joodse ramshoorn, waardoor u wordt opgeroepen tot waakzaamheid, een schelphoorn ‘bij feesten en partijen, of de Drentse boerhoorn ‘d’r is wark an de winkel’, maar juist ook door het blazen op de midwinterhoorn' aldus Peter Roos van de Riestebloazers uit De Wijk.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Midwinterhoornblazen in ‘Coronatijd’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
ZUIDWOLDE - Eind november wordt er onderhoud gepleegd aan het WMD waterpompstation in Zuidwolde. De hard- en software die het filtratieproces regelen, krijgen een update. Dit heeft gevolgen voor de hardheid van het water dat in Zuidwolde (en omstreken) wordt geleverd.

MJJ-20120612-spuien

Ga door met lezen van "Werkzaamheden aan WMD pompstation Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
DE WIJK - De donkere dagen voor kerst naderen weer. Reden om het in huis extra gezellig te maken. Een kerstboom vol met ballen, slingers en lampjes, de kaarsjes op tafel aan. De laatste jaren is het ook een trend geworden om het rondom huis gezellig te maken.

Ga door met lezen van "Wie heeft de gezelligste kersttuin van De Wijk?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
IJHORST - In oktober hebben veel kinderen meegedaan aan de fotowedstrijd voor de jeugd die Natuurbeschermingsvereniging ‘IJhorst-Staphorst e.o.’ heeft georganiseerd.

Vliegenzwam

Ga door met lezen van "De spannendste spin en de mooiste paddenstoel gevonden! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 22
DE WIJK - In een schuur in het centrum van De Wijk hebben boa’s zaterdagmiddag een inval gedaan. Het vermoeden bestond dat hier een drugslaboratorium was gevestigd. Toen de boa’s de schuur betraden zagen ze twee mannen die druk in de weer waren met potten en pannen.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Ontdekt Drugslab in De Wijk blijkt destilleerderij te zijn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 21
OOSTEINDE - Zaterdag 28 november 2020 organiseert belangenvereniging Oosteinde een oud ijzer actie. Voorgaande jaren hielden wij de oud ijzer actie een maal per jaar op de tweede zaterdag van februari.

Ga door met lezen van "Belangenvereniging Oosteinde organiseert oud ijzer actie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 21
REGIO - Recent is Dierenopvang Koningen in samenwerking met IederZijnWerk een dagbesteding begonnen in Balkbrug. Cliënten die met honden en katten willen werken, voelen zich hier op de juiste plek!


Ga door met lezen van "Dagbesteding bij Dierenopvang Koningen in Balkbrug "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 21
REGIO - De stemming onder consumenten was in november minder somber, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen kwam uit op -26, tegen -30 in oktober. Consumenten waren minder pessimistisch over het economisch klimaat. Ook de koopbereidheid was minder negatief.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Consument minder pessimistisch in november"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 20
HOOGEVEEN - De realisatie van een waterstofwijk in het gebied Nijstad-Oost in de gemeente Hoogeveen is weer een stap dichterbij. Gedeputeerde Staten stellen aan Provinciale Staten voor om een subsidie van € 647.688,-- toe te kennen aan de gemeente Hoogeveen voor de toepassing van waterstof in de nieuwe wijk.

Ga door met lezen van "Waterstofwijk Nijstad-Oost stap dichterbij met subsidie van provincie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 20
DE WIJK - Zondag 29 november om 11.00 uur organiseert Sint in de Wijk een gezellige online Sinterbingo. Hoe leuk is dat? Kom gezellig meedoen en win mooie prijzen. We spelen 2 x 3 rondes. Als je jouw adresgegevens doorgeeft via info@sintindewijk.nl dan wordt er een pakketje bij je thuis bezorgd. Hou de FB pagina in de gaten. Geschikt voor kinderen van alle leeftijden, let op één deelname per gezin.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 20
RUINERWOLD - In de Munnukeweer bij de kerk van Blijdenstein zijn 24 adventspaneeltjes gemaakt onder leiding van Zwaantje ten Have. Vanaf 1 december zijn ze verlicht en wel te aanschouwen achter de ramen in Ruinerwold.

Ga door met lezen van "Adventsproject in Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 19
DE WOLDEN - Wethouder Jan van ’t Zand (Gemeentebelangen) heeft aangekondigd dat hij zijn functie per 1 januari 2021 neerlegt. Hierna zal hij van een welverdiend pensioen gaan genieten. Jan van ’t Zand kent een lange politieke carrière in De Wolden. In 1982 werd Jan van ’t Zand raadslid (PvdA) in Zuidwolde.

Op de foto: Rechts: Jan van 't Zand met zijn tweelingbroer Kees.

Ga door met lezen van "Wethouder Jan van ’t Zand met verdiend pensioen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 19
ZUIDWOLDE - Amateurfotograaf Jaap Slot uit Zuidwolde exposeert van eind oktober tot eind december in ontmoetingscentrum De Boerhoorn. Zijn werk heeft vaak een thema. In deze expositie staan deuren, vastgelegd in zowel binnen- als buitenland, centraal. De foto’s zijn tijdens de openingstijden van De Boerhoorn, werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur, van 13.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur, in alle openbare ruimtes te bekijken.

Ga door met lezen van "Jaap Slot exposeert met foto’s in De Boerhoorn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 19
REGIO - In oktober waren 406 duizend mensen werkloos, dat is 4,3 procent van de beroepsbevolking. In de afgelopen drie maanden daalde het aantal werklozen met gemiddeld 4 duizend per maand.

Ga door met lezen van "Werkloosheid licht gedaald"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 19
RUINERWOLD - De jaarlijkse worstenactie van muziekvereniging Sempre Sereno uit Ruinerwold kan dit jaar wegens de getroffen Corona-maatregelen helaas niet doorgaan. U ziet onze leden dit jaar dus niet aan de deur verschijnen, maar we hopen u volgend jaar in november weer te treffen, zodat u onze vereniging kunt steunen door te genieten van de half-droge worsten van slagerij Coop-Koetsier.

Geen worst (van Jan Rechts) dit jaar voor de Spekbraanders


Ga door met lezen van "Worstenactie Sempre Sereno afgelast "

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 6, totaal 108 artikelen)