'

Dec 31
DE WIJK - Het 40 jarige jubileum van de Antrappers is iets anders verlopen dan tevoren was verwacht. Veel geplande activiteiten moesten vanwege de corona worden afgelast. Desondanks heeft de motorclub getracht er iets van te maken.

Foto's: BS/weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Antrappers sluiten het 'snert-jaar' goed gemutst af"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
DE WIJK - Nederland zit in Lockdown, daarom dit keer geen Nieuwjaarsduik. We moeten het doen met oude beelden. Hier de Nieuwjaarduik in de Reest op 1 januari 2019.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
REGIO - Naast champagne en vuurwerk horen oliebollen natuurlijk ook echt bij de jaarwisseling. In plaats van oliebollen kopen is het ook erg leuk om zelf oliebollen te maken. Alles wat je nodig hebt is een paar grote pannen voor het deeg en een frituurpan voor het maken van de oliebollen.

Ga door met lezen van "Zelf oliebollen bakken!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
DE WIJK - Om toch nog wat aandacht te besteden aan het 40 jarig jubileum is er op donderdag 31 december 2020 van ongeveer 11.00 tot 14.00 uur verkoop van de jubileumolie WD 40 voor en in de slijterij van de Coop.

Ga door met lezen van "Verkoop WD40 en Nozem met oliepomp "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
DE WIJK - Naast het viaduct aan de Slenkenweg in De Wijk is woensdagavond een caravan uitgebrand. Voor de brandweer was er weinig meer te redden. De melding kwam om vijf over half tien binnen bij de meldkamer. Bij de aanhanger werd geen eigenaar aangetroffen. Over de oorzaak is niks bekend.

Foto: Arjan Tien Nudrenthe.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

DE WOLDEN - Beste Woldenaren, En dan is het tijd om oliebollen te bakken. Want we gaan dit bijzondere jaar afsluiten. Uiteraard moet dit ook weer coronaproof. Zo mag carbidschieten met maximaal 2 personen, maar vreugdevuren mogen niet. En nodig ook niet meer dan 2 mensen bij u thuis uit. Maak er een gezellige avond van om zo dit jaar goed af te sluiten.


Ga door met lezen van "Column burgemeester Roger de Groot 30 december 2020"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
RUINEN - In opdracht van de Rendo en Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) gaat BAM Infra Energie & Water Noord-Oost bv van maandag 4 januari tot en met vrijdag 29 januari de gasleiding en de waterleiding in de Smeestraat in Ruinen vervangen.

Ga door met lezen van "Stremming Smeestraat in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
DE WIJK - In deze roerige tijden een bedrijf starten is best opmerkelijk. Daar is de uit De Wijk afkomstige Twan ten Heuvel (24) het zeker mee eens. Het weerhield de jonge ondernemer, die sinds kort in Meppel woont er echter niet van om voor zich zelf te beginnen. Vanaf 13 oktober is Ten Heuvel Installaties operationeel. Bij dit bedrijf kunnen mensen terecht voor de meest uiteenlopende installatiewerkzaamheden op het gebied van: water, gas, elektra, sanitair, verwarming en onderhoud.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Twan Ten Heuvel van start met installatiebedrijf"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
Maand van de Drentse familiegeschiedenis

DRENTHE - Bijna iedereen is nieuwsgierig naar de verborgen geschiedenis van zijn of haar eigen familie. Het Drents Archief organiseert daarom in januari de digitale Maand van de Drentse Familiegeschiedenis.

Tolhuis Dickninge

Ga door met lezen van "Zoeken naar je voorouders tijdens "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
DE WIJK - In de nacht van zondag op maandag 21 december is er op de wildcamera van een bewoner van de Willem Koopsweg (Naam en adres bekend bij redactie) een Das gespot. En dat gebeurd maar zelden. Bekijk hier fragment Das in TuinGa door met lezen van "Gespotte Das kiest het hazenpad"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
RUINERWOLD - Dinsdagmiddag heeft een delegatie van het 'Comité oorlogsmonument Hardenweg' kaarsen ontstoken voor de zeven bemanningsleden van de Halifax-bommenwerper, die op 29 december 1943 om ongeveer 19.00 uur is neergestort in een weiland aan de oostkant van de Havelterweg.

Ga door met lezen van "Kaarsen en bloemen bij monument bemanningsleden bommenwerper"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
DE WIJK - Belangenvereniging De Wijk zoekt nieuwe bestuursleden. De bezetting van het bestuur telt op dit moment zes personen. Dit zijn: voorzitter Gina Homan, secretaris Rindert Bouma, penningmeester Ina ten Wolde, bestuurslid Jan van Spijker, bestuurslid Ton Scheelings en bestuurslid Luuk Platzer. Gina en Jan beginnen in november aan hun negende jaar en Ina aan haar achtste jaar binnen dit bestuur.

Ga door met lezen van "Belangenvereniging De Wijk zoekt nieuwe bestuursleden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
DE WOLDEN - Op donderdag 31 december kan je via meer dan veertig streams op goodbye2020.nl afscheid nemen van het oude jaar tijdens het online thuisfestival GOODBYE 2020.

Ga door met lezen van "Voor jongeren: Goodbye 2020"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
REGIO - Bestaande koopwoningen waren in november 8,9 procent duurder dan in november 2019. De prijsstijging zwakte in 2019 wat af, maar trok in 2020 weer aan. In november lag de prijsindex bestaande koopwoningen op het hoogste niveau ooit. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Koopwoningen bijna 9 procent duurder in november"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
DE WIJK - De bakkers van Coop Dunnink zijn wederom de in de prijzen gevallen. Waren het in november nog de speculaasjes en speculaasstaaf die met goud werden bekroond door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen. Dit keer kregen de oliebollen een gouden bekroning kregen. 'In deze moeilijke tijd hebben we toch nog een klein momentje om te vieren. Daar zijn wij super blij mee! zo laten de bakkers Bart en Hans weten.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Oliebollen van Coop Dunnink vallen in de prijzen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 28
DE WIJK - Het afgelopen jaar is voor iedereen anders verlopen, dan tevoren was verwacht. Ook voor MC de Antrappers uit De Wijk viel het 40 jarige jubileum grotendeels in het water. Nagenoeg alle activiteiten werden vanwege het coronavirus afgelast. Om het 'Snert-jaar' toepasselijk af te sluiten geeft de Motorclub op oudejaarsdag donderdag 31 december van 11.00 tot 14.00 uur snert en Unox mutsen weg bij supermarkt Coop Dunnink. Aangezien de komende Nieuwjaarsduik op 1 januari ook is afgelast. Alles gebeurd uiteraard Coronaproof.

De Nieuwjaarsduik met de bekende Unox mutsen gaat niet door.

Ga door met lezen van "Antrappers sluiten 'Snertjaar' op toepasselijke wijze af"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 28
VEENINGEN – Schrijven zit Femmelien de Boer-Stapel uit Veeningen als het ware in het bloed. Onder haar pseudoniem Susan Jansen schrijft ze al enkele jaren een blog, over de gewone en dagelijkse dingen in het leven. En daar komt nu ook haar eerste kinderboek bij. ‘Sofie en haar huisje’ is de titel van dit prentenboek dat het komende voorjaar in de winkel moet liggen.

Foto: BS/weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Femmelien de Boer-Stapel brengt eerste kinderboek uit"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 28
RUINEN - De overleden kroegbaas Albert Hees (81) die vrijdag 18 december overleed, heeft afgelopen zondagmiddag een mooi eerbetoon gekregen. De mensen die afscheid wilden nemen van Hees, kwamen in groten getale naar de Brink in Ruinen. Aan de oproep om zoveel mogelijk met de auto te komen, werd massaal gehoor gegeven. Een verkeerschaos werd het allerminst: verkeersregelaars op zowel de omliggende kruispunten als het achtergelegen parkeerterrein, leidden alles in goede banen. Alles mogelijk gemaakt door vrienden, kennissen en de leden van de biljartvereniging waar Hees jarenlang lid van was.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 28
RUINERWOLD - Op 4 januari 2021 stond de traditionele nieuwjaarsvisite met Thomasvaer en Pieternel gepland in Dorpshuis de Buddingehof. Deze bijeenkomst kan helaas vanwege de corona geen doorgang vinden.

1DM35772
foto: Gerard de Groot

Ga door met lezen van "Thomasvaer en Pieternel slaan een jaartje over"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 28
ALTEVEER - Op zaterdagavond even na 22:00 uur, zijn er aan de Oosterweg in Alteveer drie inbrekers overlopen. Een inbreker kon door de politie worden aangehouden en is ingesloten voor onderzoek. De andere twee inbrekers zijn nog niet aangehouden. Bent u in het bezit van camerabeelden rondom de Oosterweg dan komen wij graag met u in contact vermeld daarbij het volgende nummer 2020357071.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 6, totaal 112 artikelen)