'

Dec 13
DRENTHE - ‘Kalm aan, vlot verder’ is het motto op spandoeken die de komende tijd langs drie provinciale wegen hangen. Dit om gebruikers van deze wegen erop attent te maken dat rustig rijden zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer. En dat brengt iedereen vlot verder, is het motto. Gedeputeerde Cees Bijl onthulde vanmiddag, op 8 december 2020, het eerste spandoek langs de N381.

Foto: Yolanda Visser.

Ga door met lezen van "‘Kalm aan, vlot verder’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 13
Met enige regelmaat publiceert Weblog de Wolden hier herinneringen en gebeurtenissen uit het verleden die tot de verbeelding blijven spreken. Opmerkelijke, grappige, ontroerende en bijzondere foto’s en verhalen die in de vergetelheid zijn geraakt, maar het verdienen om nog eens weer onder de aandacht te worden gebracht. Onder de titel: Uit de doos. Dit keer: Gerbert, Marit en dochter Emy wonen in een huis met historie. Gepubliceerd op 24 december 2014.

RUINERWOLD - Wonen in de restanten van een oude molen hoe bijzonder is dat? Gerbert en Marit Duiven uit Ruinerwold kunnen er alles over vertellen. Vier jaar geleden lieten ze hun oog vallen op deze overblijfselen aan het Molenplein. Een bouwval dat eerder rijp werd geacht om te slopen. Het klusgrage stel voorkwam dat ternauwernood. Inmiddels is het omgetoverd tot een prachtige mix, van modern strak afgewerkt, tot een huis met oude elementen. Toegeven; ‘bijzonder is het zeker’.

Molen stichting Historie Ruinerwold1
foto: Stichting historie Ruinerwold

Ga door met lezen van "Uit de oude doos: Gerbert, Marit en dochter Emy wonen in een huis met historie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 13
DRENTHE - Rijk en provincies hebben een akkoord bereikt over de besteding van bijna 3 miljard euro voor natuurherstel en -ontwikkeling in de komende 10 jaar.

Foto: L. van Elp.

Ga door met lezen van "Rijk en provincies eens over besteding 3 miljard euro voor sterke natuur"

Geplaatst door B S

Tweet This!