'

Dec 27
Met enige regelmaat publiceert Weblog de Wolden hier herinneringen en gebeurtenissen uit het verleden die tot de verbeelding blijven spreken. Opmerkelijke, grappige, ontroerende en bijzondere foto’s en verhalen die in de vergetelheid zijn geraakt, maar het verdienen om nog eens weer onder de aandacht te worden gebracht. Onder de titel: Uit de doos. Dit keer: Kinderen OBS de Horst op bezoek bij de bakker. Eerder gepubliceerd op 10 juni 2009.

DE WIJK – Hoe wordt brood gebakken, wat zit er in deeg voor koekjes en hoe laat begint de bakker ’s nachts. Allemaal vragen die de kinderen van groep 3 dinsdagmorgen aan de bakkers van Coop Dunnink in De Wijk stelden.

bekijk hier alle foto's bakkerij

Ga door met lezen van "Uit de oude doos: Kinderen OBS de Horst op bezoek bij de bakker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 27
DE WOLDEN - Het college van B & W De Wolden draagt financieel bij aan het voortzetten van de Drentse spoedpoli voor mensen met verward gedrag. De spoedpoli van de GGZ Drenthe in Assen is een opvang- en beoordelingslocatie voor mensen die in acute psychische nood zijn geraakt. De locatie is dag en nacht open. Onderdeel van de aanpak is dat mensen met verward gedrag worden vervoerd met een speciale ambulance: de psycholance.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 26
DE WOLDEN - Vanaf januari 2021 gaat de afvalstoffenheffing die u betaalt aan de gemeente er anders uitzien. De gemeente gaat over op een diftar-systeem. Diftar staat voor gedifferentieerde (verschillende) tarieven. Dit betekent dat de heffing bestaat uit een vast deel (vastrecht) dat een stuk lager is dan in 2020 en een variabel deel waarop u zelf invloed heeft.


Ga door met lezen van "Diftar; vastgestelde tarieven afvalstoffenheffing 2021"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 26
RUINEN - Op 1e kerstdag heeft tussen 15.15 - 22.40 uur een woninginbraak aan de straat Voor de Blanken plaats gevonden. Men is binnen gekomen door het open breken van de achterdeur. De gehele woning is doorzocht en overhoop gehaald. Er zijn goederen weggenomen. Wij zijn op zoek naar getuigen. Mocht u meer weten over de inbraak, dan horen we dit graag via 0900-8844 of stuur ons een bericht via deze pagina. (reg. nr. 2020356427) ^JB

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 26
REGIO - Is er een periode van vorst op komst? Denk dan aan het beschermen van de watermeter, hoofdkraan en leidingen. Er zit altijd een beetje water in de watermeter. Door kou en tocht kan dat snel bevriezen. Dat betekent: geen water! Wij geven tips om dat te voorkomen.

Ga door met lezen van "Waterleiding winterklaar?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 26
HOOGEVEEN - in een bedrijfspand in Hoogeveen heeft de politie gisteravond 1203 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. De politie had informatie gekregen dat er mogelijk een grote hoeveelheid vuurwerk was afgeleverd en opgeslagen.


Ga door met lezen van "Politie neemt grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 25
DE WOLDEN - Het college van B & W De Wolden heeft het uitvoeringsprogramma milieutaken 2021 De Wolden vastgesteld. Het programma milieutaken bevat een overzicht van de milieutaken die in 2021 door de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe (RUD) uitgevoerd worden voor de gemeente. Het gaat om vergunningverlening milieu, milieutoezicht en milieuhandhaving en milieuadvies.Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 25
DE WOLDEN - Buurteam De Wolden, een samenwerking tussen Welzijn De Wolden, Actium, Cosis, GGZ-Drenthe, Politie en Gemeente (zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin) en belangenorganisaties is ruim twee jaar geleden opgezet met als doel gezamenlijk te werken aan de ontwikkeling van ‘vroegsignalering’.


Ga door met lezen van "Buurtteam De Wolden tekent intentieovereenkomst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 25
Een abonnement, soms zit je er jaren aan vast. Of kom je er maar moeizaam weer vanaf. Vandaar deze voorbeeldbrief ‘opzegging abonnement’. Deze kregen we als tip aanbevolen door een bezoeker van het Weblog.

Geachte Heer/Mevrouw,
Hierbij wil ik U laten weten dat ik mijn abonnement op uw "Belastingdienst'' wil opzeggen. Na een jarenlang lidmaatschap is mij gebleken dat de voordelen duidelijk niet opwegen tegen de nadelen. De kosten van het lidmaatschap zijn doorgaans erg onvoorspelbaar en eerlijk gezegd heb ik het meestal ook te druk om de door u toegestuurde lectuur, die veelal niet echt duidelijk is en bijzonder veel tijd en energie van de abonnee vergt te lezen.

Ga door met lezen van "Abonnement belastingdienst opzeggen, gebruik de voorbeeldbrief!!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 24
DE WOLDEN - Het college van B & W De Wolden wil de gemeentelijke aandelen in Glasvezel De Wolden BV verkopen aan Rendo Fiber BV. Glasvezel De Wolden is van oorsprong een bewonersinitiatief en heeft nog een projectorganisatie. Er is nu een volgende stap nodig naar een slagvaardige beheersorganisatie. Die stap kan het beste worden gemaakt door Glasvezel De Wolden te verkopen aan Rendo Fiber.

glasvezel1

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 24
DE WOLDEN - Het college wil een gemeentegarantie afgeven voor leningen die energiemaatschappij Rendo wil afsluiten voor investeringen in de energietransitie. Wel krijgt de raad de gelegenheid wensen en bedenkingen aan het college mee te geven. De Wolden bezit 10 procent van de aandelen in Rendo.ook niet doen.

Ga door met lezen van "Gemeentegarantie voor leningen Rendo"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 24
ALTEVEER/KERKENVELD - Als gevolg van bezuinigingen die de bibliotheken in De Wolden zijn opgelegd, sluit het servicepunt Alteveer/Kerkenveld per 1 januari 2021 de deuren.

Ga door met lezen van "De bibliotheek sluit per 1 januari het Servicepunt Alteveer/Kerkenveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 24
REGIO - De Top 2000 van dit jaar is onthuld! Je hoort de lijst van 25 t/m 31 december op NPO Radio 2. Ook de op één na hoogste binnenkomer in de ‘lijst der lijsten’ komt dit jaar van eigen bodem: Door De Wind van Miss Montreal, op 29. Blinding Lights van The Weeknd is op 98 de hoogste niet-Nederlandse nieuweling.

Ga door met lezen van "Top 2000 van start op NPO Radio 2"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 23
Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

DE WOLDEN - Beste Woldenaren, We zitten alweer in de laatste weken van het jaar. En automatisch laat je dan in gedachten het jaar de revue passeren. De wereld ziet er nu een stukje anders uit dan een jaar geleden.


Ga door met lezen van "Column burgemeester Roger de Groot 23 december 2020"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 23
DE WIJK - Het bestuur van de Vrouwen van Nu afd. De Wijk heeft donderdagmorgen alle leden verrast met een smakelijke kerstverrassing. Maar liefst 101 plaatcakes gebakken door de bakkers van Coop Dunnink werden er bezorgd in De Wijk en Koekange.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Vrouwen van Nu bezorgen smakelijke kerstverrassing bij de leden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 23
RUINERWOLD - Hoofdtrainer Johnny Wassenaar en assistent-trainers Rene van Oost en Martijn Hut (keepers) staan ook volgend seizoen voor de spelersgroep van de eerste selectie in Ruinerwold.

Foto: LinkedIn

Ga door met lezen van "Ruinerwold verlengt met Wassenaar, Van Oost en Hut"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 23
DE WOLDEN - Het college van B & W De Wolden heeft voor 2021 prestatieafspraken gemaakt met de woningcorporatie en de huurdersorganisatie.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Prestatieafspraken met woningcorporatie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 23
FORT - De gemeente verkoopt stroken restgrond achter vier kavels van de woningbouwlocatie Fort. In 2010 zijn de kavels kleiner gemaakt, omdat belangstellenden toen de kavels te groot en dus te duur vonden. De grond werd gemeentelijk groen. Inmiddels is er wel belangstelling voor. De verkoop brengt 23.000 euro op.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 22
DE WOLDEN - Het college geeft de Voedselbank eenmalig een subsidie van 5000 euro. De voedselbank in Hoogeveen moet noodgedwongen verhuizen naar een andere locatie. Dit brengt onvoorziene kosten met zich mee. De Voedselbank Hoogeveen is belangrijk, omdat de instelling aan tien gezinnen (30 mensen) uit de gemeente De Wolden voedselpakketten verstrekt.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 22
RUINERWOLD - Het is voor iedereen een bijzonder jaar geweest zo kun je gerust stellen. Er kon weinig in groepsverband worden gesport. De voetbalcompetitie lag tijdens de eerst coronagolf gelijk stil. Ook de nieuw opgestarte competitie ligt alweer enkele weken stil. Desalniettemin, wenst voetbalvereniging Ruinerwold iedereen fijne feestdagen en een geweldig nieuwjaar.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 6, totaal 113 artikelen)