'

Jan 16
DE WIJK - Emmy Kleine uit De Wijk is vandaag 40 jaar geworden. Vanwege de Lockdown is het niet mogelijk om groots uit te pakken. Daarom hadden zus Marloes en broer lex een zgn. verassing drive-thru voor haar georganiseerd. Echtgenoot Gerdo en de kinderen zaten in het complot, en zij zorgden ervoor dat Emmy zaterdagmiddag om 14.00 uur geblinddoekt op de stoep voor het huis zat. De verrassing was groot toen er ineens een stuk of tien feestelijk en luid toeterende auto's de Vijverweg in kwamen rijden. Met daarin familie en vrienden. Allemaal hadden ze een presentje/cadeautje mee genomen voor de jarige job. Die de verrassing drive-thru bijzonder kon waarderen. De voorbij rijdende gasten werden getrakteerd op zelf gebakken cake en koek.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
DE WOLDEN - Het aanpakken van roken, alcohol gebruik en overgewicht kan een bijdrage leveren aan gezondere inwoners in gemeente De Wolden.

Ga door met lezen van "De Wolden gaat voor een Preventieakkoord"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
Met enige regelmaat publiceert Weblog de Wolden hier herinneringen en gebeurtenissen uit het verleden die tot de verbeelding blijven spreken. Opmerkelijke, grappige, ontroerende en bijzondere foto’s en verhalen die in de vergetelheid zijn geraakt, maar het verdienen om nog eens weer onder de aandacht te worden gebracht. Onder de titel: Uit de doos. Dit keer: Bruidsmodeshow obs de Wezeboom. Eerder gepubliceerd op 23-5-2014.

OOSTEINDE - Je vader en/of moeder in trouwkleding: dat kennen de meeste kinderen alleen van de foto. Maar op obs de Wezeboom showden woensdagochtend de Papa’s, Mama’s, juffen en een Oma hun trouwjurk aan de kinderen. In groep 1-2 werd de hele week uitgebreid stilgestaan bij het thema trouwen. Dit naar aanleiding van de plannen van juf Ellen, die komende vrijdag in het huwelijksbootje stapt.

bruidsmodeshow1

Ga door met lezen van "Uit de oude doos: Bruidsmodeshow obs de Wezeboom"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
DE WOLDEN - Het college van B & W De Wolden heeft de tarieven voor buiten- en binnensportaccommodaties vastgesteld. De huren worden verhoogd met 1,2 procent. Daarbij is uitgegaan van de jaarlijkse verhoging van consumentenprijzen door inflatie.Tarieven binnensport
Tarieven buitensport

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
ZUIDWOLDE - Vanmiddag werd digitaal afscheid genomen van oud-wethouder Jan van ‘t Zand.Dit gebeurde via een live-uitzending. Burgemeester Roger de Groot reikte als blijk van waardering,de erepenning van De Wolden aan Jan van ’t Zand uit.

eigen foto

Ga door met lezen van "Oud-wethouder Jan van ’t Zand krijgt erepenning De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
DE WIJK - Blijven er nog bomen staan in het Dunninger Bos zo vragen enkele bezorgde inwoners zich af? Nu er op grote schaal wordt gerooid. Donderdag werd er een begin gemaakt met het vellen van bijna driehonderd Lariksen. Koop ten Wolde, samen met broer Jan Geu ten Wolde en Magreet Moret-Wessels Boer eigenaars van het bosperceel moet er om lachen.

Foto's en video: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Driehonderd lariksen worden gerooid in Dunninger Bos"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
STAPHORST - Een jaar geleden is het project ANWB AutoMaatje Staphorst van start gegaan. Sindsdien vervoeren enthousiaste vrijwilligers hun minder mobiele dorpsgenoten. Vanwege de coronamaatregelen heeft AutoMaatje een tijdje stil gelegen en worden er momenteel alleen noodzakelijke ritten gereden. Toch is Stichting Welzijn Staphorst (SWS) tevreden over het eerste jaar van ANWB AutoMaatje Staphorst.

In juli werd de 100e rit gedaan.

Ga door met lezen van "ANWB AutoMaatje Staphorst bestaat een jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden in 2040… Hoe zien dorpen, wegen, natuurgebieden van gemeente De Wolden er in de toekomst uit? Staan er nog koeien in de wei of staan daar inmiddels huizen of zonnepanelen? Zijn we in onze gemeente nog steeds zo gezond en kun je in onze dorpen nog gezellig winkelen?

Staan er in 2040 nog koeien in de wei of staan daar inmiddels huizen?

Ga door met lezen van "Denk mee over de toekomst van de gemeente"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
DE WOLDEN - Het college heeft de portefeuilleverdeling van burgemeester en wethouders opnieuw vastgesteld. Dat was nodig door het vertrek van Jan van ’t Zand. Zijn portefeuille wordt in z’n geheel overgenomen door Egbert van Dijk, die in december werd benoemd als opvolger van Van ’t Zand.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 14
ZUIDWOLDE - In opdracht van het college van B&W start Buning Wegenbouw BV op maandag 18 januari met het verharden van twee puinwegen met een betonverharding. De gemeente voert deze werkzaamheden uit om de bereikbaarheid van de woningen aan deze puinwegen te verbeteren.

Ga door met lezen van "Stremming wegen in Kerkenveld en Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 14
ECHTEN - In Echten zijn vanmiddag door medewerkers van Handhaving van de gemeente De Wolden i.s.m de politie twee honden in beslag genomen. De honden waren betrokken bij meerdere (bijt) incidenten.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 14
DE WIJK - Na drie seizoenen komt er een einde aan een mooie samenwerking tussen voetbalvereniging Wacker uit de Wijk en trainer van het eerste elftal Theo van ’t Zand. Theo maakt zijn laatste seizoen (als dat door gaat) gewoon af in de Wijk. Inmiddels is er in Gert Jan Hoekstra uit Hoogeveen een nieuwe trainer gevonden voor het seizoen 2021/2022.
Ga door met lezen van "Gert Jan Hoekstra in nieuwe seizoen trainer v.v. Wacker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 14
DE WOLDEN - Het college van B & W De Wolden vraagt de gemeenteraad de Evenementenverordening 2021 vast te stellen. Hiermee wil het college overlast voor omwonenden door evenementen beperken maar ook ruimte bieden aan goed georganiseerde en voor bezoekers aantrekkelijke evenementen. In de oude evenementenverordening van 2015 ontbreken duidelijke regels en voorwaarden voor evenementen.Ga door met lezen van "Evenementenverordening 2021 vastgesteld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 13
KOEKANGE - Vanwege de lockdown heeft de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Koekange besloten, de komende kerkdiensten niet door te laten gaan. Omdat de hele samenleving de komende maand te maken heeft met beperkingen, willen we als kerk hierin solidair zijn. De eerste dienst die door kan gaan, is hopelijk de dienst van 14 februari.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 13
RUINEN - Gisteren werd door een BOA van Staatsbosbeheer een stel autobanden aangetroffen met daaroverheen gegoten afgewerkte motorolie op een parkeerplaats nabij de Gijsselterweg in Ruinen. Asociaal en bovendien erg slecht voor de bodem en het milieu.

foto: Politie De Wolden

Ga door met lezen van "Autobanden gedumpt parkeerplaats Gijsselterweg in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 13
DE WIJK - Een groot feest zit er even niet in voor het echtpaar De Boer – De Roo, dat woensdag 13 januari 60 jaar getrouwd was. Vanwege de huidige situatie, wordt het een bescheiden feestje in eigen kring. Ook burgervader Roger de Groot, die onder normale omstandigheden graag een gebaksvorkje meeprikt hield het dit keer bij een telefonische felicitatie.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Echtpaar De Boer- De Roo viert 60 jarig huwelijksjubileum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 13
REGIO – Ben je op zoek naar een geschikte mbo-opleiding? Drenthe College helpt jou kiezen! In de week van 25 t/m 29 januari is het bij de school voor middelbaar beroepsonderwijs mogelijk om online in gesprek te gaan met een docent. Ook studentadviseurs helpen jou graag met een beroepskeuzetest of specifieke zorgvraag. Geïnteresseerden kunnen zich tot woensdag 20 januari aanmelden via drenthecollege.nl/openhuis.

Ga door met lezen van "Online in gesprek met docenten Drenthe College"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 13
DE WIJK - Digitale bijeenkomst voor inwoners van De Wijk (e.o) “Hoe verlagen we onze energierekening, samen of alleen?” Deze bijeenkomst op woensdag 20 januari (20.00-21.00) wordt georganiseerd door uw eigen lokale energiecoöperatie ReestdalEnergie en wordt ondersteund door gemeente De Wolden.

Ga door met lezen van "Is een Wieker energieker?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 12
ZUIDWOLDE - Tussen zaterdag 9 januari 15.00 uur en zondag 10 januari 13.00 uur 2021 is er ingebroken in een woning aan de Meidoornlaan te Zuidwolde. Ook hier zijn wij op zoek naar getuigen en/of camerabeelden. Heeft u informatie geeft dit dan door ovv 2021009111 ^SVD.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 12
DE WOLDEN - Op vrijdag 15 januari om 15.00 uur neemt Jan van ‘t Zand afscheid als wethouder van de gemeente De Wolden. Passend in de huidige coronatijd is gekozen voor een online afscheidsmoment, dat via een livestream te volgen is. Uw online aanwezigheid wordt door Jan zeer op prijs gesteld. U kunt deelnemen aan dit online afscheidsmoment via www.dewolden.nl/afscheid Aanmelden is niet nodig.

Wethouder Jan van 't Zand geeft door

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 3, totaal 53 artikelen)