'

Feb 28
DE WOLDEN - Op 1 maart is het Nationale Complimentendag. Een dag waarop je jouw waardering laat zien aan de mensen die belangrijk voor je zijn. Ook binnen de sport zijn er veel mensen die zich inzetten voor een vereniging. Deze mensen willen we op een persoonlijke manier laten weten dat ze gewaardeerd worden. Daarom is de maand maart uitgeroepen tot ‘complimentenmaand’!Ga door met lezen van "Extra aandacht voor iedereen tijdens ‘Maart Complimentenmaand!’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DRENTHE - Provincie Drenthe stelt gratis Drenthe-dekens beschikbaar aan horecaondernemers met een terras. Hiermee wil de provincie deze ondernemers, ondanks dat er nog geen perspectief is voor opening, een hart onder de riem steken.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Drenthe-dekens voor horecaondernemer met terras"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DE WOLDEN - Bij energiebesparende maatregelen denken we vaak meteen aan grote zaken als zonnepanelen en een warmtepomp.


Ga door met lezen van "Wat u kunt doen om uw huis energiezuiniger te maken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DE WOLDEN - Het college heeft het standplaatsenbeleid geëvalueerd, dat in 2019 werd vernieuwd. Volgens het college is het beleid effectief gebleken en zijn de afwegingen die worden gemaakt bij vergunningaanvragen helder. Ook is het college tevreden over de huidige rol van de adviescommissie bij de beoordeling van vergunningaanvragen.


Ga door met lezen van "Evaluatie standplaatsenbeleid"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
REGIO - De detailhandel heeft in januari 5,9 procent minder omgezet dan in januari 2020, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 8 procent lager.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Detailhandel zet bijna 6 procent minder om in januari"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DRENTHE - De wilde narcis, ook wel Drentse Paosbloem genoemd, was oorspronkelijk in Drentse beekdalen te vinden en werd daarna geïntroduceerd op Drentse boerenerven. In de loop der jaren is deze inheemse bollensoort zeldzaam geworden.

foto: Bertil Zoer

Ga door met lezen van "Bescherm de zeldzame wilde narcis!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
VEENINGEN - Na winterse dagen, kijken we weer vooruit naar het voorjaar. Als het gras weer groen is en de koeien buiten lopen. De koeien krijgen de tijd om te groeien in het Reestdal waar ze hun leven lang doorbrengen.

Ga door met lezen van "Verkoop biovlees op de Pieperij"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
DE WOLDEN - Op maandag 8 maart wordt in De Wolden huis-aan-huis textiel ingezameld door Sympany. Behalve in Ansen en Veeningen. In Ansen en Veeningen wordt het textiel ingezameld door de verenigingen voor Dorpsbelangen. Zij ontvangen daarvoor een vergoeding.Ga door met lezen van "Huis-aan-huis inzameling textiel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
DE WIJK - Slager Roelof ten Heuvel (66) gaat van zijn pensioen genieten. Vrijdag 26 februari was de laatste dag in de slagerij bij Coop Dunnink. Waar hij 43 jaar werkzaam was. Daarom hadden collega’s zijn afdeling versierd met slingers en ballonnen. En natuurlijk werd hij overladen met cadeaus, waaronder een prachtig hakblok.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Slager Roelof legt het slagersmes er bij neer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
DE WOLDEN - Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. De meeste jaren organiseren wij, Welzijn De Wolden, een interactieve bijeenkomst, de ene keer sportief, de andere keer creatief. Dit jaar wordt het organiseren van een fysieke bijeenkomst enigszins bemoeilijkt door de maatregelen rondom corona. Dat is echter voor ons geen reden om helemaal niets te organiseren!

Ga door met lezen van "Internationale Vrouwendag gaat online!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
VEENINGEN - Veeningen heeft zijn dorpsvisie 2.0 klaar. Reden voor een feestmoment; vrijdagmiddag jl. werden de plannen van Veeningen voor de komende jaren overhandigd aan de aandachtwethouder voor Veeningen, Hilda Mulder en aan burgemeester Roger de Groot.

Eigen foto.

Ga door met lezen van "Inwoners Veeningen waarderen hun dorp met een 7,9"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
RUINERWOLD - Ruinerwold Onderneemt organiseert op 27 februari om 21:00 uur een Live Muziek Bingo. De live muziek wordt verzorgd door Karambam en tijdens de bingo is er uiteraard ook ruimte voor verzoekjes!


Ga door met lezen van "Live Muziek Bingo"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
DE WOLDEN - De gemeente De Wolden is een plattelandsgemeente in het Zuidwesten van Drenthe. Ook hier zagen we dat de dagelijkse activiteiten voor jongeren door Corona crisis niet of niet goed mogelijk waren.

Ga door met lezen van "Jeugd aan zet in crisistijd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
KOEKANGE - Op dinsdag 23 februari 2021 tussen 13.00 uur en 19.30 uur is er ingebroken in een boerderij gelegen aan de Dorpsstraat te Koekange. In de nacht van woensdag 24 februari 24.00 uur en 08.00 uur is men voor de tweede keer terug geweest en zijn er goederen weggenomen. Heeft u iets verdachts gezien meld dit dan ovv proces 2021050151. Politie algemeen 0900-8844 of via Instagram wijkagent Koekange: pol_sandravandalfsen ^SVD.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
DE WOLDEN - In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon.

Ga door met lezen van "Vrijwilligers getraind en klaar om te werken voor Taalpunt De Wolden."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
ECHTEN Arjan Vosseberg van H.C.R.Boschzicht schuift vanavond aan bij Jinek op RTL4. De Drentse horecaman gooide dit weekend z’n terras open en lapte de regels ‘verantwoordelijk’ aan z’n laars.

Afgelopen december werd er een kerstbomenactie gehouden voor Boschzicht. Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Arjan Vosseberg van H.C.R.Boschzicht bij Jinek vanavond"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
RUINERWOLD - Het college van B & W De Wolden wil meewerken aan de bouw van een appartementencomplex op de hoek Dijkhuizen/Vorenwolde in Ruinerwold. Daarvoor moet het bestemmingsplan worden aangepast.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "College wil meewerken aan appartementencomplex in Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
DE WOLDEN - Het college gaat akkoord met de verhoging van de gemeentelijke bijdrage aan de Veiligheidsregio Drenthe (VRD). De VRD had dat voorgesteld in haar kaderbrief 2022 aan de Drentse gemeenten. Volgens de VRD is de verhoging nodig omdat het huidige stelsel van brandweerzorg moet worden aangepast. Ook de stijging van prijzen en lonen speelt een rol.

Ga door met lezen van "Verhoging bijdrage aan VRD"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
OOSTEINDE - In opdracht van het college van B&W zou Buning Wegenbouw BV uit Zuidwolde op 8 maart starten met rioleringswerkzaamheden in de Schoolstraat in Oosteinde.

Ga door met lezen van "Rioolwerkzaamheden Oosteinde, gewijzigde planning"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
DE WIJK - De eerste groep 90 plussers, allen bewoners van Dunninghe in De Wijk zijn vanmiddag om 13.00 uur gevaccineerd. Ze hoefden daarvoor de deur niet uit, want Huisarts Bert van Bremen van huisartsenpraktijk De Wijk kwam samen met twee assistentes naar het zorgcentrum toe. In totaal ging het om een groep van drieëndertig ouderen, die het Moderna vaccin kregen toegediend.

Ank van t Wout-Fallandt kreeg de eerste vaccinatie.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Groep 80 en 90 plussers in zorgcentrum Dunninghe gevaccineerd"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 5, totaal 93 artikelen)