'

Mrt 31
DRENTHE - De gezondheidseconomie (Health & Life Sciences) is een belangrijke pijler voor de Drentse economie. Drenthe kenmerkt zich als regio waar slimme oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid en zorg worden ontwikkeld en toegepast.

Ga door met lezen van "Op naar een gezond(er) Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
REGIO - Inmiddels is het met enige beperkingen weer mogelijk om als wielervereniging trainingen aan te bieden aan de leden. Daarom gaat wielervereniging Noordwesthoek weer van start met de volgende wielertrainingen:

Ga door met lezen van "Kennismaken met de wielersport bij Wielervereniging Noordwesthoek."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
DE WIJK - Op 1 april is het dan zover, het één jarig jubileum van Coffeeshop de Wietslag. Wat hadden we velen van jullie toch tuk. En wat hebben we er maanden later nog van genoten: mensen die belden of we spacecake of een wietafhaalloket hadden.

Archieffoto: Coffeeshop de Wietslag bleek een goede grap.


Ga door met lezen van "April kikker in je bil"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
DE WOLDEN - Roger de Groot (CDA) is voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Noordoostpolder. Dat bleek dinsdagavond tijdens een extra gemeenteraadsvergadering.

Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van " Roger de Groot voorgedragen als nieuwe burgemeester van NOP"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
DE WOLDEN - Net als voor iedereen is 2020 ook voor de ombudsman Maas van Egdom een bijzonder en ook ingewikkeld jaar is geweest. Persoonlijke contacten in de spreekkamer zijn nauwelijks mogelijk geweest en het merendeel van de contacten gingen via de telefoon.

Ga door met lezen van " Ombudsman heeft één formeel klachtonderzoek in 2020"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
DRENTHE - De Literaire Hemel sluit in april haar 19e seizoen af. Een uitzonderlijk seizoen; zonder publiek maar met interessante schrijvers die online worden geïnterviewd. Zoals ieder jaar is de oorlog in de maand april één van de thema’s.

Ga door met lezen van "Laatste Literaire Hemel van uitzonderlijk seizoen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
DE WOLDEN - Vrijdag 26 maart komt het jaarlijkse lied van de Koningsspelen uit! Ga jij net als ons het dansje oefenen? Laat het ons zien door een filmpje te maken. Van alle ingestuurde video’s maken wij een toffe aftermovie die op de Koningsspelen (23 april) te zien is op o.a. dit kanaal! Dus doe mee ????????
Voorwaarden:
???? Het moet het koningsspelen lied zijn
???? Het geluid moet je duidelijk kunnen horen
???? Iedereen mag meedoen!
???? Film het hele nummer
???? De video ziet er vrolijk en sfeervol uit
???? Laat de kleur ‘oranje’ terugkomen in de video
???? Stuur het filmpje voor 21 april via WeTransfer naar e.van.boven@dewoldenhoogeveen.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
RUINEN - Ploggen is een combinatie van joggen en het opruimen van zwerfaval. Het is gezond en levert daarnaast een schone omgeving op. Daarom vindt Egbert van Dijk ploggen erg belangrijk. En heeft besloten om te gaan ploggen en een berm te adopteren.

Ga door met lezen van "Wethouder Egbert van Dijk gaat ploggen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
DE WOLDEN - Het college heeft de tweede versie van het normenkader 2020 vastgesteld. Daarmee is de interne toetsing van de financiële beheersing van de gemeente gewaarborgd. Bijwerken is van tijd tot tijd nodig, omdat wetten en regels veranderen.

Ga door met lezen van "Normenkader 2020"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
ZUIDWOLDE - Gemeente De Wolden is van plan om nieuwe overeenkomst af te sluiten voor het verwerken van groenafvalstromen. De aanbesteding bestaat uit een viertal percelen (A tot en met D).

Ga door met lezen van "Europese aanbesteding verwerking groenafvalstromen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
DE WOLDEN - Al lange tijd staat het vrijwilligerswerk stil. Door de corona maatregelingen kunnen vrijwilligers helaas nog niet veel doen. Ook NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, kon helaas niet doorgaan in maart. De actie is verplaatst naar 28 en 29 mei, en daarmee is de tijd voor het aanvragen van een financiële bijdrage ook verlengd.Ga door met lezen van "Vrijwilligerswerk De Wolden op film en tv"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
MEPPEL - Voor wie van wandelen en bezinning houdt, is er op de woensdag voor Pasen een Prayerwalk door het centrum van Meppel, in tweetallen.

Ga door met lezen van " Prayerwalk Meppel 2021"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 27
DE WIJK - Het blijft een mooi gezicht. De Holwortel in volle bloei. In het Reestdal is dit de bekendste vertegenwoordiger van de stinzenflora. Op een zonnige dag is het op landgoed Dickninge dringen geblazen. Iedereen wil ze zien; de duizenden bloeiende holwortels. Er wordt naar hartenlust gefotografeerd en gefilmd en dat is ook geen wonder, want in het vroege voorjaar is de tuin van Dickninge een paradijs voor plantenliefhebbers en wandelaars.

Foto's L. van Elp.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 27
OOSTEINDE - De oud ijzer en recycle actie die belangenvereniging Oosteinde zaterdagmorgen organiseerde is weer goed verlopen.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Succesvolle ijzer en recycle actie belangenvereniging Oosteinde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 27
DE WIJK - De trend van ‘het groene schoolplein’ heeft ook De Wijk (gemeente De Wolden) in zijn greep: Sinds een jaar wordt er hard gewerkt aan de vergroening en verduurzaming van het schoolplein-buurtplein bij IKC De Horst – vrijwel alles met vrijwilligers, soms met professionals, en gerealiseerd met geld uit donaties en fondsen.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Groene Schoolplein-Buurtplein in De Wijk een stap verder"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 27
STAPHORST - Vanaf februari zijn de teamleden van Stichting Welzijn Staphorst met regelmaat op pad in de diverse woonwijken in de gemeente Staphorst.

Ga door met lezen van "Paas-attentie van SWS"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
DE WOLDEN - De ketels waren nog warm toen de politie in de nacht van 30 op 31 oktober 2017 een inval deed in een drugslaboratorium in Zuidwolde (Drenthe). Daar zijn toen drie mannen aangehouden. Zij stonden donderdag 25 maart terecht voor de rechtbank Gelderland.


Ga door met lezen van "Celstraffen en boetes geëist in zaak drugslab Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
ECHTEN - Woensdagmorgen werden deze borden gepresenteerd aan de kinderen van KC 't Echtenest. Oktober vorig jaar hebben zij de bermen aan de Kruisweg en Vledders ingezaaid met Drents akkerbloemenmengsel.


Ga door met lezen van "Insectenvriendelijke berm"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
Horecaondernemers kunnen vanaf 1 april gebruik maken van subsidieregeling

DRENTHE - Horecaondernemers met een terras in Drenthe kunnen vanaf 1 april 2021 gebruik maken van de subsidieregeling ‘Energiezuinig en duurzaam warm buiten zitten horeca Drenthe’.

Ga door met lezen van "Provincie ondersteunt ondernemers bij verlenging terrasseizoen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
DE WIJK - Op zaterdag 10 april vertrekken ruim 70 wandelaars in De Wijk voor een wandeling van 30 kilometer. Met de wandeling wordt geld opgehaald voor de Hartstichting, die op deze dag in het hele land wandelevenementen organiseert onder de naam Hartstocht. De deelnemers kunnen starten tussen 8.00 en 9.00 uur bij Atlas Sport in De Wijk. Iedere deelnemer krijgt een routebeschrijving mee en de route wordt onderweg ook met pijlen aangeduid.

Ga door met lezen van "Wandelen voor de Hartstichting"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 6, totaal 115 artikelen)