'

Mrt 5
DE WIJK - Piet en Annie Pieters- Brinkman uit De Wijk zijn vandaag vijftig jaar getrouwd. En dat bleef met een grote opblaasbare boog in de tuin niet onopgemerkt. Piet: ‘Onze familie is daar altijd heel attent in’. En dat bleek vanmorgen ook nogmaals. Toen ze werden verrast met een ontbijtje bij de voordeur, aangeboden door de kinderen.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Piet en Annie Pieters vandaag 50 jaar getrouwd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 5
IJHORST - De Natuurbeschermingsvereniging ‘IJhorst-Staphorst e.o.’ biedt een leuke activiteit aan voor jong en oud. Op zaterdag 13 of op zondag 14 maart kun je meedoen met een alternatieve wandeling … door eigen tuin!

Foto: Natuurmonumenten Luut Niemeijer.

Ga door met lezen van "Natuurliefhebbers gezocht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 5
MEPPEL – In de week van 8 t/m 14 maart is het de Nationale Week Zonder Vlees! Heel Nederland wordt voor het vierde jaar op rij opgeroepen om in deze week geen vlees te eten. Reden voor de horeca-opleiding van Drenthe College in Meppel om hier tijdens de praktijklessen aandacht aan te besteden en voor 100% vega te gaan!

Ga door met lezen van "Nationale Week Zonder Vlees ook bij Drenthe College Meppel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 4
RUINEN - Op dinsdag 9 maart 2021 is het echtpaar Zantinge-Slagter 65 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar, namens het gemeentebestuur, telefonisch op dinsdag 9 maart. Het echtpaar viert het jubileum in hun woning in Ruinen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 4
DRENTHE - De wilde narcis, ook wel Drentse Paosbloem genoemd, was oorspronkelijk in Drentse beekdalen te vinden. Later werd deze geïntroduceerd op Drentse boerenerven, maar in de loop der jaren is deze inheemse bollensoort zeldzaam geworden. Daarom is actie is nodig! Landschapsbeheer Drenthe en de provincie Drenthe roepen inwoners en erfeigenaren op om de verspreiding van de wilde narcis in kaart te brengen. Zo kunnen we met elkaar de soort nog beter beschermen. Zoekt u ook mee?

Ga door met lezen van "Zoek mee naar de wilde narcis!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 4
Vader die zijn negen kinderen jarenlang gijzelde niet langer vervolgd

RUINERWOLD - Gerrit-Jan van D., de vader die zijn negen kinderen jarenlang gijzelde en mishandelde in een boerderij in Ruinerwold, wordt niet langer vervolgd. De jongste vijf kinderen van Ruinerwold-vader Gerrit Jan van D. hebben donderdagochtend een verklaring naar buiten gebracht. Ze noemen het jaar na de inval in de boerderij in Ruinerwold traumatisch, niet hun leven ervoor. De kinderen zijn naar eigen zeggen zo’n 15 keer verhuisd. Lees de hele verklaring hier.

Foto persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 3
DRENTHE - Sinds kort bestaat het Wandelplatform Drenthe. Het is opgericht om het wandelen in Drenthe te promoten en de kwaliteit van de wandelvoorzieningen te verbeteren.

Ga door met lezen van "Wandelen in Drenthe wordt nog leuker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 3
DE WOLDEN - Er is opluchting bij kappers en andere contactberoepen dat ze vanaf 3 maart weer open zijn. Onder strikte voorwaarden mogen ze de werkzaamheden hervatten. Zo werd vorige week bekend gemaakt tijdens de persconferentie. Bijna drie maanden waren ze vanwege de lockdown gesloten.

Gea van Drogen was de eerste klant vanmorgen bij Trendline in De Wijk. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Kappers zijn blij dat ze aan het werk mogen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 3
DRENTHE - De kievit, de scholekster, de grutto, de tureluur en de wulp: Drenthe kent verschillende weidevogels. Maar hun toekomst ziet er niet rooskleurig uit, er zijn steeds minder vogels op de Drentse weiden en akkers te vinden.


Foto: Harmen van der Wal

Ga door met lezen van "Gezocht: weidevogelvrijwilligers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 2
ZUIDWOLDE - De politie is op zoek naar een 12-jarig jongetje. Hij wordt vermist. De jongen is vanuit Zuidwolde vertrokken, omgeving Middelveenseweg. Sindsdien ontbreekt ieder spoor.

Ga door met lezen van " Politie start zoekactie naar vermist 12-jarig jongetje"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 2
DE WIJK - Op een paar maanden na is de horeca al een jaar dicht. Een jaar, laat dat even bezinken. Want een maandje overbruggen is één ding, een jaar is heel iets anders.

Het terras van café de Wiekslag staat klaar, maar is afgezet met rood lint als protest. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Stil protest horeca"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 2
met workshop op locatie voor bewoners Vanboeijen

DRENTHE - Om mensen met een beperking, ook tijdens de coronacrisis, in aanraking te laten komen met kunst, hebben het Drents Museum, ICO Partner in Kunst & Cultuur, Special Arts en zorgorganisatie Vanboeijen de handen ineen geslagen. Sinds kort kunnen bewoners bij Vanboeijen live een rondleiding door de tentoonstelling Henk Helmantel - Meesterschilder in het Drents Museum volgen en aansluitend deelnemen aan de workshop Stillevens op en top.

Ga door met lezen van "Livestream vanuit Drents Museum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 2
IJHORST/DE WIJK - Misschien heeft u het al gezien: vanaf 15 maart rijdt de buurtbus weer. Daar is het bestuur van de buurtbus heel blij mee. De dienstregeling is iets gewijzigd, in het vorige editie van dewijk.info nog informatie over. De tarieven zijn ook gewijzigd. Dat schreven we ook al eerder. Welk buskaartje past het beste mij?

Ga door met lezen van "Hoera, de buurtbus rijdt weer!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 2
DRENTHE - Dit jaar geen Boekenweek in maart, maar wel De Literaire Hemel. Annette Timmer interviewt de Vlaamse schrijver Peter Terrin. Zijn nieuwste boek, Al het blauw, gaat over vriendschap en liefde, en over de breekbare zoektocht naar een eigen identiteit. Volgens Trouw “een puntgave roman”.

Ga door met lezen van "Poëzie en proza in De Literaire Hemel "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 2
DE WIJK - Met een deels witte, gladde en koude februari hebben we de wintersportmaand afgesloten. Op naar het mooie weer en als het aan ons ligt op naar een drankje op het terras...of desnoods een bvo'tje naar het terras.

Ga door met lezen van "Maartse taferelen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 1
Cafés hebben 70,4 procent minder omgezet dan een kwartaal eerder.

REGIO - De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Julian Weide serveert de espresso's1

Ga door met lezen van " Omzet horeca krimpt ongekend hard door coronamaatregelen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 1
REGIO – SWW Hoogeveen, Welzijn De Wolden, Welzijn MensenWerk en Maatschappelijk Welzijn Coevorden gaan nog nauwer samenwerken. Het doel is in de regio Zuid-Drenthe tot een versterking van het welzijnswerk te komen.

Ga door met lezen van "Vier Drentse Welzijnorganisaties gaan nauwer samenwerken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 1
Met enige regelmaat publiceert Weblog de Wolden hier herinneringen en gebeurtenissen uit het verleden die tot de verbeelding blijven spreken. Opmerkelijke, grappige, ontroerende en bijzondere foto’s en verhalen die in de vergetelheid zijn geraakt, maar het verdienen om nog eens weer onder de aandacht te worden gebracht. Onder de titel: Uit de doos. Dit keer: Rockband ISQ stopt er mee. Eerder gepubliceerd op 13-03-2011.

ECHTEN - Na 21 jaar heeft de band ISQ uit Echten besloten te stoppen. Tijdgebrek om het spelen en oefenen in een band te combineren met het privé gebeuren is moeilijker dan gedacht. Er ook besloten is om nog één spetterend optreden te geven.


Ga door met lezen van "Uit de oude doos: Rockband ISQ stopt er mee "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 1
DE WIJK - Beste sporter, Vanaf nu kun je – zolang de sportschool niet open mag – buiten je krachttraining doen. Je kunt hiervoor terecht bij het buitensport rek naast de sportschool.

Archief: Opening Outdoorbaan in 2018

Ga door met lezen van "Buitensport bij Atlas Sport"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 1
RUINERWOLD - V.V. Ruinerwold is op zoek naar een nieuwe trainer voor haar 2e elftal, waar de komende jaren een grote uitdaging wacht. Voor het tweede elftal zijn wij op zoek naar een trainer die met een ervaren groep in het eerste jaar wil strijden om het kampioenschap in de reserve 2e klasse. Vanaf het 2e jaar, of mogelijk eerder, wacht de opdracht om jonge spelers in te passen en kennis met het seniorenvoetbal te laten maken.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "V.V. Ruinerwold vacature trainer 2e selectie"

Geplaatst door B S

Tweet This!