'

Apr 1
DE WIJK - Vanaf 1 april staat Dorpshuis de Havezate, centraal voor de statiegeld actie van Coop Dunnink in De Wijk. Wat houdt dit in? Elke klant die lege flessen/kratten komt inleveren kan het statiegeld doneren aan het dorpshuis.

Het bestuur van de Havezate bij de Coop. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Coop Statiegeldactie voor Dorpshuis de Havezate"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 1
ALTEVEER - Op maandag 5 april 2021 is het echtpaar Neutel-Bouwmeester 60 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar, namens het gemeentebestuur, telefonisch op maandag 5 april. Het echtpaar viert het jubileum in hun woning in Alteveer.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 1
De oorlog voorbij

DRENTHE - De bevrijding van Noord-Nederland in het voorjaar van 1945 verliep moeizaam. De nasleep van de oorlog duurde zelfs nog langer. Tienduizenden bewoners uit Noord-Nederland, die met de Duitse bezetter gecollaboreerd hadden, werden in de naoorlogse jaren berecht, terwijl overlevenden van de Holocaust probeerden de draad van hun leven weer op te pakken.

Foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Drents Archief organiseert online lezingenreeks in april"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 1
DRENTHE - Provincie Drenthe wil het rijden op waterstof in de provincie stimuleren en zet zich daarom in voor het gebruik van waterstof in mobiliteit.


Foto Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Provincie Drenthe geeft nieuwe impuls aan waterstofmobiliteit"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 1
ROGAT - Een visser aan de Hoogeveensche Vaart is zich vanmorgen kapot geschrokken. Terwijl de man aan het vissen was dook er ineens een krokodil op. 'Ik dacht eerst dat het een stuk hout was, wat in het water dreef, maar toen ik dichterbij kwam bleek het een zoetwater krokodil te zijn. Ik heb echt geluk gehad, het was kort aan!'. aldus de visser die anoniem wenst te blijven.

Ga door met lezen van "Visser ontdekt grote krokodil in Hoogeveense Vaart"

Geplaatst door B S

Tweet This!