'

Jun 30
DRENTHE - Van 11 juli t/m 3 oktober 2021 zijn de monumentale schilderijen van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Deborah Poynton (Durban, 1970) te zien in de Abdijkerk van het Drents Museum.

Ga door met lezen van "Beyond Belief vanaf 11 juli in Drents Museum "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
DE WIJK - Zeven jubilarissen die de collecte voor MLDS verzorgen in De Wijk zijn afgelopen maandag in het zonnetje gezet. Ze werden uitgenodigd bij coördinator Annie van den Berg thuis voor een kopje koffie met een lekkere traktatie. Na afloop kreeg iedereen een speldje met daarop het aantal jaren dat gecollecteerd is en een bos je bloemen.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Jubilarissen collecte MLDS in het zonnetje gezet"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
DE WOLDEN - Het college trekt 45.000 euro uit voor de herinrichting van de bibliotheken in Ruinen en Ruinerwold. Biblionet Drenthe, de provinciale ondersteuning voor de twaalf basisbibliotheken in Drenthe, gaat de herinrichting uitvoeren. Op deze manier krijgen beide bibliotheken de uitnodigende uitstraling van een moderne, eigentijdse bibliotheek.

Ga door met lezen van "Herinrichting biebs Ruinen en Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
DE WOLDEN - Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen. Dit zijn vier belangrijke kernkwaliteiten voor trainers en coaches. Tijdens deze scholing krijgen trainers handvatten om hun sporters effectiever te begeleiden.

voetbalclinnic-4a

Ga door met lezen van "Cursus 4 inzichten in trainerschap"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
RUINERWOLD - Hierbij willen wij jullie graag informeren over de samenwerking tussen V.V. Ruinerwold en V.V. Ruinen voor de leeftijdscategorieën JO19 en JO17 in het seizoen 2021/2022. Beide verenigingen hebben hun eigen uitdagingen, zelfstandig, een indeling voor het komende seizoen op te stellen die recht doet aan alle spelers van deze teams.

Ga door met lezen van "V.V. Ruinen en V.V. Ruinerwold slaan de handen ineen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
DE WOLDEN - Vijf projecten krijgen subsidie vanuit de regeling “Initiatiefrijk De Wolden 2019-2021”. In totaal ontvangen zij € 56.772,-. Met het fonds Initiatiefrijk De Wolden ondersteunt de gemeenteraad van De Wolden projecten van inwoners die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de gemeente. De totale kosten van deze vijf projecten bedragen ruim € 270.000,-.

Belangenvereniging Koekange diende vorig jaar het 100e project van Initiatiefrijk De Wolden in.

Ga door met lezen van "Vijf initiatieven gehonoreerd in tweede ronde 2021 Initiatiefrijk De Wolden!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
ECHTEN - Stichting Kraaienbosch in Echten is een steunactie via internet begonnen voor de renovatie van het speel- en ontdekkingspad het Roekpad. Het pad is zeven jaar gelden gerealiseerd door de stichting en werd met het jaar populairder bij kinderen uit de wijde omgeving.

Ga door met lezen van "Steunactie Roekpad"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
DRENTHE - De commissaris van de Koning mevrouw J. Klijnsma, tevens voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, heeft voor de vierde keer de cheque van € 5.000 uitgereikt.

Ga door met lezen van "Loods13 met ‘Moederliefde’ winnaar van de Drentse Anjer Prijs 2021"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
REGIO - Van 28 juni tot en met 3 juli 2021 vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte plaats van het Nationaal MS Fonds om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en om de kwaliteit van leven voor mensen met multiple sclerose te verbeteren. Naar verwachting zullen zo’n 10.000 collectanten in hun buurt langs de deuren gaan. Daarnaast zullen vele honderden online gaan collecteren.

Ga door met lezen van "De collectant van het MS Fonds komt bij u langs"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
DRENTHE - Eind augustus is het zover! Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook de Thaise Vorapan. Voor haar zijn wij op zoek naar een gastgezin dat deze enthousiaste student een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.

Hazuki-en-familie-Romeijnders-van-Ieperen

Ga door met lezen van "Vorapan uit Thailand zoekt een warm thuis in omgeving Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
DE WIJK - De Oranjevereniging De Wijk heeft er het volste vertrouwen in dat het Wiekerfeest dit jaar gewoon door kan gaan. Vorig jaar gooide Covid-19 roet in het eten. Door versoepelingen is er dit jaar meer mogelijk.Ga door met lezen van "Oranjevereniging pakt groots uit tijdens 75 jarig jubileum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 25
OOSTEINDE - Buurtvereniging Oosteinde had gehoopt dat in 2021, het jaar van haar 70-jarig jubileum, er weer gefeest kon worden in het laatste weekend van juni en dat de 'schade' van een gemist zomerfeest ingehaald zou worden. Helaas, ook dit jaar was het te vroeg om op een verantwoorde wijze een zomerfeest te organiseren. Voorzitter Vincent de Gooyer: 'We wilden toch iets doen, om een beetje het feestgevoel aan te wakkeren'.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Oosteinde viert bescheiden buurtfeest"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 25
ZUIDWOLDE - Anne van der Giessen (66) heeft vrijdagmorgen afscheid genomen als schooldirecteur van CBS de Heidevlinder in Zuidwolde. Hij werd op zijn laatste werkdag om 08.30 uur thuis opgehaald door groep 6. Met een duo fiets ging hij samen met zijn vrouw Ronita naar school. Waar hij op schoolplein werd onthaald door alle leerlingen en leerkrachten. Samen zongen ze een speciaal geschreven lied, begeleid door juf Anita op gitaar.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Directeur Anne van der Giessen van CBS de Heidevlinder met pensioen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 25
DE WIJK - Te veel zonlicht is niet goed voor je huid. Maar als je dan toch de zon ingaat, smeer je dan goed in. Helaas smeren we niet genoeg. En daarom vragen Univé Samen en KWF Kankerbestrijding hier aandacht voor. Bezoekers van zwembad de Slenken kunnen zich voortaan gratis insmeren. Petra Lip van Univé Meppel bracht donderdag een dispenser met zonnebrandcrème. Janet de Roo van de Slenken was blij met dit gebaar, en heeft beloofd dat deze een mooi plekje krijgt aan de gevel van het zwembad, zodat iedereen er gebruik van kan maken.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Gratis zonnebrandcrème afgeleverd bij zwembad de Slenken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 24
REGIO - Op zaterdag 26 en zondag 27 juni vindt de zevende editie plaats van het Landelijk Atelierweekend waaraan meer dan 350 ateliers in heel Nederland deelnemen. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars.

Ga door met lezen van "Landelijk Atelierweekend op 26 en 27 juni 2021 "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 24
OOSTEINDE - Buurtvereniging Oosteinde had gehoopt dat in 2021, het jaar van haar 70-jarig jubileum, er weer gefeest kon worden in het laatste weekend van juni en dat de “schade” van een gemist zomerfeest ingehaald zou worden.

Ga door met lezen van "Buurtvereniging Oosteinde viert feest op ‘Camping Oosterd’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 23
DRENTHE - De provincie Drenthe geeft voor het versnellen van de digitalisering in de bouw een subsidie van € 44.601,-- aan BrainR.

Foto: L.van Elp

Ga door met lezen van "Subsidie voor versnellen digitalisering in de bouw"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 23
RUINERWOLD - Eindelijk is het weer zover! Op zaterdag 10 juli 2021 is er een antiek- en curiosaveiling buiten op het plein bij museumboerderij De Karstenhoeve.

Foto: Petra Hessels

Ga door met lezen van "Antiek- en curiosaveiling bij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 23
DRENTHE - De bibliotheken van Biblionet Drenthe hebben een website gelanceerd met verhalen over vriendschap. Deze korte gefilmde verhalen zijn een mooie aanvulling op het aanbod van de bibliotheek voor mensen die niet zo snel (meer) een boek zullen lezen.

Ga door met lezen van "Nieuwe website met verhalen over vriendschap "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 22
RUINERWOLD - Een kar van de grasdrogerij is vanmorgen los geschoten van een andere kar waar deze aangekoppeld was. Doordat de trekhaak installatie was afgeknapt.

Foto's Uut de Moat Media

Ga door met lezen van "Kar schiet los en zorgt voor ravage"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 5, totaal 91 artikelen)