'

Jun 22
RUINERWOLD - Een kar van de grasdrogerij is vanmorgen los geschoten van een andere kar waar deze aangekoppeld was. Doordat de trekhaak installatie was afgeknapt.

Foto's Uut de Moat Media

Ga door met lezen van "Kar schiet los en zorgt voor ravage"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 22
ZUIDWOLDE - Woensdag 23 juni wordt het Cultuurhistorisch streek- en handkarrenmuseum “De Wemme” heropend. Wethouder Hilda Mulder is hierbij aanwezig. Mulder: “Ik ben hartstikke trots op het bereikte resultaat.

Ga door met lezen van "(Her) Opening De Wemme"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 22
DE WIJK - Draag jij het zwembad de Slenken ook een warm hart toe en zou je ons af en toe willen helpen? Het gaat om af een toe een dagdeel in de kiosk met bijkomende werkzaamheden.

Ga door met lezen van "Zwembad de Slenken zoekt vrijwilligers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 21
RUINERWOLD - Via deze weg willen wij jullie op de hoogte stellen dat LGR’88 heeft besloten dit jaar de jaarlijkse Dijkhuizenrun - normaliter begin september - nog een jaartje over te slaan.


Ga door met lezen van "Dijkhuizenrun gaat niet door dit jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 21
DE WIJK - Wanneer wordt dit gevaarlijke bruggetje op Dickninge nu eens vervangen? Zo vragen meerdere wandelaars uit De Wijk e.o zich af. Dickninge is zowel privé terrein als een openbare wandelroute. Dat er wat moet gebeuren is wel duidelijk. Provisorisch is het opgelapt met wat planken. Maar echt veilig ziet het er niet uit!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 21
Buurtbewoners zeggen: 'Blijdenstede Nee'

RUINERWOLD - Hiermee willen wij u graag op de hoogte brengen van de ontwikkelingen en acties van de bezwaarmakers (tegenstanders) van het appartementencomplex Blijdenstede op de locatie van de voormalige SNS bank, hoek Vorenwolde/Dijkhuizen. Het betreft hier de bezwaren van de omwonenden, inwoners van Ruinerwold en zelfs daarbuiten.

Ga door met lezen van "Bezwaren tegen kolossaal appartementencomplex in Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 21
ECHTEN - In verband met verkeersveiligheid Schoolakkers worden bij ’t Echtenest, op de plek waar voorheen de keet van het bierbrouwgilde stond, parkeerplaatsen voor auto’s van leerkrachten en een fietsenstalling voor de leerlingen aangebracht.

Ga door met lezen van "Metamorfose oprit KC ’t Echtenest en Trapveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 20
KOEKANGE - Ze hadden gehoopt op een iets groter feest, maar voorzitter Arjan Petter besefte vrijdag bij de start van Koekanger feest ook wel dat het door de bekende maatregelen allemaal net iets te vroeg kwam. De feestcommissie moest roeien met de riemen die het had, maar wist ondanks de beperkingen toch een prachtig alternatief feestprogramma neer weten.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Alternatief Dorpsfeest Koekange daverend succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 20
DE WOLDEN - Ga jij deze zomer, om wat voor reden dan ook, niet op vakantie? Meld je dan aan voor het sport- en cultuurkamp.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Meld je aan voor het sport- en cultuurkamp 2021"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 20
ECHTEN - Stichting Kraaienbosch in Echten is een steunactie via internet begonnen voor de renovatie van het speel- en ontdekkingspad het Roekpad. Het pad is zeven jaar gelden gerealiseerd door de stichting en werd met het jaar populairder bij kinderen uit de wijde omgeving.

Ga door met lezen van "Steunactie Roekpad"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 20
DE WOLDEN - Nog op zoek naar een leuk cadeautje? Of wil je gewoon een leuk bordje onder je overkapping? Bordjes van Ruunerwold (Spekbraander) en Meppel (diep geluk) zijn op voorraad, de rest op bestelling. De borden zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal met metalen toplaag, voorzien van 4 boorgaten, geschikt voor buiten, UV bestendig en hebben een oldskool vintage uitstraling. Eigen teksten/kleuren zijn mogelijk! Vóór maandag besteld = volgende week zaterdag klaar. Kosten € 30,00 per bord. Bestellen kan via info@despekbraander.nl of info@weblog-dewolden.nl of app 06-50953385.Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 20
DE WOLDEN - Vanaf 1 juli 2021 is de Wet toezicht en bestuur rechtspersonen (WBTR) van kracht. Vrijwel alle verenigingen en stichtingen in Nederland moeten eraan voldoen. Wat dat in praktijk voor bestuursleden betekent en wat zij moeten regelen, wordt uitgelegd tijdens een informatieve, gratis webinar.

Ga door met lezen van "Webinar over verplichtingen door nieuwe wet WBTR"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 19
RUINERWOLD - Te huur: Woonhuis geschikt voor 1 a 2 personen. Adres: Dr Larijweg 47 Ruinerwold. Beschikbaar per augustus aanstaande. Bij voorkeur geen kinderen of huisdieren. Voor info kunt bellen: 06 55 10 6262 (Henri Timmerman)

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 19
VEENINGEN - Oude zandpaden. In het Reestdal zijn ze er nog. Met los zand dat mul en stevig tegelijk is. Een aangewaaide lokale historicus vertelde me onlangs dat deze paden eeuwen oud.


Ga door met lezen van "Slachtdag 3 juli op de Pieperij"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 19
DRENTHE - In Drenthe liggen veel kansen voor het vergroten van de biodiversiteit. Bijvoorbeeld door erven op een natuurlijke wijze in te richten.

Ga door met lezen van "Gezocht: deelnemers voor project Drentse Natuurerven"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
DE WIJK - Zaterdag 19 juni worden in De Wijk de oud papiercontainers weer geleegd. De containers dienen op verzoek van de ouderraad van IKC de Horst om 09.00 uur aan de weg te staan. Mocht de container te vol zijn, wat natuurlijk best mogelijk is na een dergelijke lange periode. Dan kan het er goed verpakt naast worden gezet. Indien de container langer blijft staan dan gebruikelijk dan kunt u bellen tussen 12.30 en 13.00 uur met het mobiele nummer 06-25582831.Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
DE WIJK - In samenwerking met een bierbrouwer uit de regio brengt Benny Spin uit De Wijk een tweetal speciale en exclusieve biertjes op de markt.

Ga door met lezen van "Speciale Wieker Bieren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
STAPHORST - Staphorst Stichting Welzijn Staphorst heeft zich de afgelopen tijd voorbereid om weer te starten met de huisbezoeken van Vitaal en Veilig thuis [VVT).

]

Ga door met lezen van "Vrijwilligers VVT starten weer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
REGIO - Van 28 juni t/m 3 juli 2021 vindt de landelijke MS Collecteweek van het Nationaal MS Fonds plaats. We zijn hard op zoek naar mensen die met hun mobiele telefoon voor ons willen collecteren. Mobiel collecteren doe je vanaf je bank, tuinstoel of ligbed! Help jij mee in de strijd tegen multiple sclerose (MS)?

Ga door met lezen van "Collectanten gezocht voor de MS Collecteweek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
DE WOLDEN - Natuurmonumenten maakt zich zorgen om verdwijnen van leefgebied van insecten in steden en dorpen. Een petitie moet bewoners en hun gemeenten bewust maken van hun verantwoordelijkheid voor insecten binnen de bebouwde kom.

Ga door met lezen van "Natuurmonumenten start petitie om insecten te redden "

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 4, totaal 79 artikelen)