'

Jul 25
STAPHORST - In 2020 heeft de Balloonfair Staphorst geen derde editie laten plaatsvinden. Voor dit jaar wil de organisatie de Balloonfair 2021 door laten gaan, maar wel anders dan voorheen.

Ga door met lezen van "Balloonfair Staphorst komt buurten!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 25

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 25
DE WOLDEN - Zoals je weet is dit jaar het ‘Nationaal Jaar van het Vrijwilligerswerk’. In het kader daarvan zouden we het vrijwilligerswerk van De Wolden graag onder de aandacht willen brengen middels een vrijwilligers fotowedstrijd.

Ga door met lezen van "Vrijwilligers-Foto-Expo wedstrijd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
RUINEN - Het beroemde Duitse Circus Bossle reist al jaren door Nederland. De afgelopen maanden stond het circus echter noodgedwongen stil vanwege het coronavirus. Nu er enkele versoepelingen zijn op het gebied van evenementen is het circus, in aangepaste vorm en geheel coronaproof, weer op tournee. Binnenkort is het circus te bewonderen in Ruinen en Hoogeveen.

Ga door met lezen van "Circus Bossle geeft coronaproof voorstellingen in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
DRENTHE - Slecht eten en tegenvallende accomodatie kunnen voor veel irritatie zorgen op vakantie. Maar de grootste vakantie-ergernis is geluidsoverlast van de buren. Zestig procent van de Nederlanders ergert zich op vakantie groen en geel aan het lawaai van hun buren. Dit blijkt uit onderzoek van Buurtlink.nl onder bijna 800 respondenten. Ruim de helft van de ondervraagden gaat er deze zomer tussen uit. Vooral Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje zijn populaire vakantiebestemmingen. Mobiele telefoons, boeken en tijdschriften worden vaak als eerste in de koffer gestopt. Ruim 65% van de ondervraagden gaf aan niet zonder deze items te kunnen tijdens de vakantie.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
DE WOLDEN - In gemeente De Wolden was het al langer mogelijk om te wandelen via het wandelknooppuntennetwerk, maar vanaf nu kan dat ook in Ruinerwold, Ruinen, Berghuizen, Echten, Ansen en buitengebied. Daarmee is het wandelnetwerk in De Wolden nu helemaal klaar en dus gemeentedekkend. Op 3 september wordt dit laatste deel van het netwerk officieel geopend, maar er kan nu al gebruik van worden gemaakt.Ga door met lezen van "Wandelnetwerk ook in laatste deel De Wolden aangelegd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
DE WOLDEN - Komkommertijd is een periode van het jaar waarin weinig nieuws te melden is omdat politici en veel anderen op vakantie zijn. De herkomst van woord komkommertijd is niet helemaal zeker. Het is mogelijk dat dit woord een leenwoord is uit het Engels, waar kleermakers de term cucumber-time gebruikten. Dit woord is in 1700 voor het eerst opgetekend, in een Bargoens woordenboekje, met als betekenis 'Taylers Holiday, when they have leave to Play, and Cucumbers are in Season'.

Ga door met lezen van "Komkommertijd in De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
RUINERWOLD - Na een geslaagde online bingo van de buurtvereniging van Oosteinde, waarbij 1 minuut gratis winkelen bij de Coop Koetsier in Ruinerwold tot 1 van de mooie hoofdprijzen behoorde, werd deze prijs woensdagavond verzilverd. De prijswinnares Annemiek Hoorn verzamelde binnen 1 minuut een winkelwagen vol boodschappen ter waarde van €157. Waaronder een heerlijke borrel en lekker gebak om deze prijs nog eens te vieren.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
OOSTEINDE - Belangenvereniging Oosteinde organiseert op 31 juli weer een oud ijzer en recycle actie. Vanaf eind vorig jaar doen we deze dag op de laatste zaterdag van de maanden: januari, maart, mei, juli, september en november. In het eerste jaar hadden we alleen de mogelijkheid om oud ijzer in te leveren en daar is de inlevering van elektra recycling bijgekomen.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "BV Oosteinde organiseert oud ijzer en recycle actie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 21
MEPPEL/KOEKANGE - Voor het echtpaar Guichelaar-Ronner was het woensdag 21 juli een heugelijke dag. Want ze traden 60 jaar geleden in het huwelijk. Jan Guichelaar (83) komt uit Koekange, maar werd geboren in De Wijk en Albertje beter bekend als Appie (83) is afkomstig uit Rogat. En dat was ook de plek waar de twee geliefden elkaar voor het eerst ontmoetten, in de winter van 1954 op het ijs van de Hoogeveense Vaart.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Echtpaar Guichelaar-Ronner 60 jaar getrouwd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 21
ZUIDWOLDE - Op zaterdag 4 september komt Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix naar Zuidwolde voor de officiële opening van de gerestaureerde Meule van Wassens. 'We zijn erg blij en vereerd met haar komst. Het is een geweldige bekroning op de inzet van vele vrijwilligers die bij het herstel van de molen betrokken zijn geweest' zo laat het bestuur weten op haar website.

Ga door met lezen van "Prinses Beatrix opent de Meule van Wassens in Zuidwolde. "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 20
RUINERWOLD - Op 2-3 en 4 Augustus gaat de Ruinerwoldse Fiets 3 daagse gewoon van start! Ook dit jaar kunnen we de Ruinerwoldse Fiets 3 daagse gewoon door laten gaan volgens de RIVM richtlijnen. Als we allemaal rekening houden met elkaar en de 1,5 meter afstand bij de inschrijving, terras, café en onderweg. Kunnen we ook dit jaar weer genieten van jullie als deelnemers en alle gezelligheid er om heen.

Ga door met lezen van "Ruinerwoldse Fiets 3 daagse gewoon van start! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 20
DE WIJK - Wacker 1 wisselt van in de competitie van zondag 4D naar zondag 4A. Met oude bekenden en een paar leuke derby’s! Zo treft Wacker, wederom v.v. Ruinerwold in het nieuwe seizoen. Ook Havelte, Donkerbroek, Smilde, De Blesse en Steenwijker Boys zijn oude bekenden. Dus het belooft op voorhand al een mooie competitie te worden. Het vlaggenschip wordt in het nieuwe getraind door Gert Jan Hoekstra, die ook al eerder trainer was bij Wacker. En ook in Ruinerwold eerder al actief was.

foto's BS/Weblog-dewolden.nl


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 20
RUINERWOLD - Lullabies en nachtmerries- wiegeliedjes na de winterslaap met sopraan Sinje Kiel en David van Ooijen op gitaar en luit is het eerste van drie zomerconcerten bij museumboerderij Karstenhoeve in samenwerking met de Markiezin van Drenthe. Zondag 1 augustus 2021, aanvang 15:00 uur (museum open vanaf 14:30 uur) Museumboerderij Karstenhoeve, Dr. Larijweg 21 in Ruinerwold. Toegang €15,- contactloos en met pin te betalen bij de ingang.

Foto: Petra Hessels

Ga door met lezen van "Lappenmand zomerconcerten in Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 19
REGIO - Het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok van het CBS is in juli iets positiever, meldt het CBS. In de Conjunctuurklok van medio juli presteerden 7 van de 13 indicatoren beter dan hun langjarige trend.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Economisch beeld iets positiever"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 19
REGIO - Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gedaald. Er zijn in juni 10 bedrijven minder failliet verklaard dan in mei, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen in de eerste helft van 2021 is iets meer dan de helft lager dan in het eerste halfjaar van 2020.

Ga door met lezen van "Minder faillissementen in juni"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 18
RUINERWOLD / RUINEN - V.V. Ruinerwold en V.V. Ruinen zoeken voor het seizoen 2021-2022 een enthousiaste trainer voor de gezamenlijke JO19. De voetbalverenigingen van Ruinerwold en Ruinen zullen in het seizoen 2021-2022 voor het eerst gezamenlijk optrekken. Dit zal voor de JO19 en JO17 zijn.

Ga door met lezen van "Trainer gezocht voor gezamenlijke JO19"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 18
DE WOLDEN - Zoals we allemaal weten kunnen er veel dingen door de huidige coronamaatregelen niet doorgaan. Activiteiten liggen stil én veel mensen zijn aan huis gebonden. Voor veel mensen komt hiermee een alledaags praatje te vervallen.

Ga door met lezen van "Hou je van bellen of schrijven? Word ‘PraatMaatje’!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 18
RUINEN - Biljartclub "De Tump" is ruim 40 jaar geleden opgericht en is nog steeds springlevend. Destijds is het klein begonnen in dorpshuis De Tump, vandaar de naam. In de loop der jaren is de club eerst verhuisd naar "de Poort"in Ruinen’ Sinds juni 2021 is de kantine van sporthal De Marse de speel locatie. In deze ruimte heeft de club de beschikking over een afgescheiden ruimte met twee biljarts.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Biljartclub De Tump te Ruinen springlevend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 17
KOEKANGE - Het was in 1970 dat het leven voor Leen en Ina Noordsij een geheel andere wending kreeg. Op vakantie in Balkbrug, besloot het echtpaar uit Vlaardingen de omgeving te verkennen. In Koekange zagen ze een oud vervallen boerderijtje staan. En dat was ‘liefde op het eerste gezicht’. Ze konden het kopen en twee maanden later woonden ze er zelfs al. Met de twee dochters Edith en Liesbeth streken ze neer aan de Noordwijkerweg 19. Om daar een pension voor te starten voor pleegkinderen, mensen met een lichamelijke beperking en andere hulpbehoevenden.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "De Bokkensprong weer in ere hersteld"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 4, totaal 68 artikelen)