'

Jul 31
DRENTHE - Een tekenbeet is meestal onschuldig, maar kán u ziek maken als de teek lang vastgebeten in uw huid zit. In Drenthe komen veel teken voor. Geef de teek geen kans. Een tekencontrole nadat u in het groen bent geweest, is een kleine moeite maar erg belangrijk. Heeft een teek u toch te pakken, dan kunt u hem eenvoudig zelf verwijderen. Meer informatie leest u op www.ggddrenthe.nl/teken.


Ga door met lezen van "Een teek? Pak ‘m beet!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
DRENTHE - In Drenthe leven we steeds energiezuiniger. We gebruiken zo weinig mogelijk warm water, isoleren onze huizen en verbruiken steeds minder gas. Komende jaren willen we doorpakken en samen nog meer energie besparen. Daarom start de provincie Drenthe in het najaar van 2021 een campagne. Hiervoor zoeken we Drenten om op de foto te zetten! Jou dus!

Ga door met lezen van "Gezocht: Drenten voor nieuwe campagne van de provincie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
DRENTHE - Op 19, 20 en 21 augustus wordt in Hoogeveen het Fietsfestival Drenthe (voorheen Trappen Happen en Stappen) georganiseerd. Jong en oud kunnen op deze dagen genieten van mooie fietsroutes (30/40 en 60 kilometer) en een gezellig programma. Naast bekende partners zijn er dit jaar ook nieuwe partners aangehaakt en daar is de organisatie ontzettend blij mee.

Foto: Kim Stellingwerf

Ga door met lezen van "Nieuwe samenwerkingen Fietsfestival Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
DE WIJK - Het Wieker feest gaat ook dit jaar niet door. De voorbereidingen zijn te kort en de onzekerheid te groot, om een feest te organiseren zo heeft de Oranjevereniging dinsdagavond besloten. Het dorpsfeest schuift nu een jaar op. Dit wordt gehouden van 24 t/m 28 augustus 2022.

De OV was van plan om groot uit te pakken tijdens het 75 jarig jubileum. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
STAPHORST - Helaas kan de jaarlijkse Internationale grasbaanrace georganiseerd door de motorclub AMBC Staphorst zoals onlangs gemeld dit wederom jaar niet door gaan.


Ga door met lezen van "Oldtimer bouwvakrit 2021"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
DE WIJK - Bij het Dorpshuis in De Wijk is een Wolf gespot. Het is volgens deskundigen een mannetje met honger naar plezier en vertier die door het bestuur naar het Dorpshuis is gelokt. Deze Wolf met roepnaam Martin heeft een warm nest gevonden aan de Dorpsstraat.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "'Wolf' gesignaleerd bij het Dorpshuis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 26
HOOGEVEEN - Op donderdag 29 juli vindt er een taxatiemiddag in Hotel Hoogeveen. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar tussen 14.00 en 16.30 uur boeken (denk aan (staten)bijbels, oude atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken), handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

Ga door met lezen van "Taxatiemiddag in Hotel Hoogeveen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 25
STAPHORST - In 2020 heeft de Balloonfair Staphorst geen derde editie laten plaatsvinden. Voor dit jaar wil de organisatie de Balloonfair 2021 door laten gaan, maar wel anders dan voorheen.

Ga door met lezen van "Balloonfair Staphorst komt buurten!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 25
DE WOLDEN - Zoals je weet is dit jaar het ‘Nationaal Jaar van het Vrijwilligerswerk’. In het kader daarvan zouden we het vrijwilligerswerk van De Wolden graag onder de aandacht willen brengen middels een vrijwilligers fotowedstrijd.

Ga door met lezen van "Vrijwilligers-Foto-Expo wedstrijd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
RUINEN - Het beroemde Duitse Circus Bossle reist al jaren door Nederland. De afgelopen maanden stond het circus echter noodgedwongen stil vanwege het coronavirus. Nu er enkele versoepelingen zijn op het gebied van evenementen is het circus, in aangepaste vorm en geheel coronaproof, weer op tournee. Binnenkort is het circus te bewonderen in Ruinen en Hoogeveen.

Ga door met lezen van "Circus Bossle geeft coronaproof voorstellingen in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
DRENTHE - Slecht eten en tegenvallende accomodatie kunnen voor veel irritatie zorgen op vakantie. Maar de grootste vakantie-ergernis is geluidsoverlast van de buren. Zestig procent van de Nederlanders ergert zich op vakantie groen en geel aan het lawaai van hun buren. Dit blijkt uit onderzoek van Buurtlink.nl onder bijna 800 respondenten. Ruim de helft van de ondervraagden gaat er deze zomer tussen uit. Vooral Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje zijn populaire vakantiebestemmingen. Mobiele telefoons, boeken en tijdschriften worden vaak als eerste in de koffer gestopt. Ruim 65% van de ondervraagden gaf aan niet zonder deze items te kunnen tijdens de vakantie.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
DE WOLDEN - In gemeente De Wolden was het al langer mogelijk om te wandelen via het wandelknooppuntennetwerk, maar vanaf nu kan dat ook in Ruinerwold, Ruinen, Berghuizen, Echten, Ansen en buitengebied. Daarmee is het wandelnetwerk in De Wolden nu helemaal klaar en dus gemeentedekkend. Op 3 september wordt dit laatste deel van het netwerk officieel geopend, maar er kan nu al gebruik van worden gemaakt.Ga door met lezen van "Wandelnetwerk ook in laatste deel De Wolden aangelegd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
DE WOLDEN - Komkommertijd is een periode van het jaar waarin weinig nieuws te melden is omdat politici en veel anderen op vakantie zijn. De herkomst van woord komkommertijd is niet helemaal zeker. Het is mogelijk dat dit woord een leenwoord is uit het Engels, waar kleermakers de term cucumber-time gebruikten. Dit woord is in 1700 voor het eerst opgetekend, in een Bargoens woordenboekje, met als betekenis 'Taylers Holiday, when they have leave to Play, and Cucumbers are in Season'.

Ga door met lezen van "Komkommertijd in De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
RUINERWOLD - Na een geslaagde online bingo van de buurtvereniging van Oosteinde, waarbij 1 minuut gratis winkelen bij de Coop Koetsier in Ruinerwold tot 1 van de mooie hoofdprijzen behoorde, werd deze prijs woensdagavond verzilverd. De prijswinnares Annemiek Hoorn verzamelde binnen 1 minuut een winkelwagen vol boodschappen ter waarde van €157. Waaronder een heerlijke borrel en lekker gebak om deze prijs nog eens te vieren.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
OOSTEINDE - Belangenvereniging Oosteinde organiseert op 31 juli weer een oud ijzer en recycle actie. Vanaf eind vorig jaar doen we deze dag op de laatste zaterdag van de maanden: januari, maart, mei, juli, september en november. In het eerste jaar hadden we alleen de mogelijkheid om oud ijzer in te leveren en daar is de inlevering van elektra recycling bijgekomen.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "BV Oosteinde organiseert oud ijzer en recycle actie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 21
MEPPEL/KOEKANGE - Voor het echtpaar Guichelaar-Ronner was het woensdag 21 juli een heugelijke dag. Want ze traden 60 jaar geleden in het huwelijk. Jan Guichelaar (83) komt uit Koekange, maar werd geboren in De Wijk en Albertje beter bekend als Appie (83) is afkomstig uit Rogat. En dat was ook de plek waar de twee geliefden elkaar voor het eerst ontmoetten, in de winter van 1954 op het ijs van de Hoogeveense Vaart.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Echtpaar Guichelaar-Ronner 60 jaar getrouwd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 20
DE WIJK - Wacker 1 wisselt van in de competitie van zondag 4D naar zondag 4A. Met oude bekenden en een paar leuke derby’s! Zo treft Wacker, wederom v.v. Ruinerwold in het nieuwe seizoen. Ook Havelte, Donkerbroek, Smilde, De Blesse en Steenwijker Boys zijn oude bekenden. Dus het belooft op voorhand al een mooie competitie te worden. Het vlaggenschip wordt in het nieuwe seizoen getraind door Gert Jan Hoekstra, die ook al eerder trainer was bij Wacker. En ook in Ruinerwold eerder al actief was.

foto's BS/Weblog-dewolden.nl


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 20
RUINERWOLD - Lullabies en nachtmerries- wiegeliedjes na de winterslaap met sopraan Sinje Kiel en David van Ooijen op gitaar en luit is het eerste van drie zomerconcerten bij museumboerderij Karstenhoeve in samenwerking met de Markiezin van Drenthe. Zondag 1 augustus 2021, aanvang 15:00 uur (museum open vanaf 14:30 uur) Museumboerderij Karstenhoeve, Dr. Larijweg 21 in Ruinerwold. Toegang €15,- contactloos en met pin te betalen bij de ingang.

Foto: Petra Hessels

Ga door met lezen van "Lappenmand zomerconcerten in Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 19
REGIO - Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gedaald. Er zijn in juni 10 bedrijven minder failliet verklaard dan in mei, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen in de eerste helft van 2021 is iets meer dan de helft lager dan in het eerste halfjaar van 2020.

Ga door met lezen van "Minder faillissementen in juni"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 18
RUINERWOLD / RUINEN - V.V. Ruinerwold en V.V. Ruinen zoeken voor het seizoen 2021-2022 een enthousiaste trainer voor de gezamenlijke JO19. De voetbalverenigingen van Ruinerwold en Ruinen zullen in het seizoen 2021-2022 voor het eerst gezamenlijk optrekken. Dit zal voor de JO19 en JO17 zijn.

Ga door met lezen van "Trainer gezocht voor gezamenlijke JO19"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 4, totaal 67 artikelen)