'

Aug 31
DE WIJK - Heb jij ook zoveel eindeloze, nutteloze feitjes in je hoofd? Heb je zin in een gezellige avond? Dan ben je perfect voor onze pubquiz. Stel je team samen en ga voor de winst en wordt een maand lang de slimste in de Wiek.

Ga door met lezen van "Pubquiz in Café de Wiekslag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
DRENTHE - Uniek zevendaags wandelevenement met prachtige nieuwe routes door Drenthe. Zeven dagen wandelen in Drenthe. Vier dagen, drie of zelfs één dag mag ook. Voor het zestiende achtereenvolgende jaar organiseert de Andreas Manna Stichting (AMS) uit Hoogeveen de Afrikaloop.

Ga door met lezen van "Zestiende Afrikaloop in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
ZUIDWOLDE - Op zaterdag 4 september wordt in Zuidwolde de gerestaureerde korenmolen De Vlijt, in de volksmond de Meule van Wassens genoemd, officieel geopend. Zeker gezien de aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix wordt grote drukte verwacht. Bezoekers dienen rekening te houden met controle op een coronatoegangsbewijs. Er mogen maximaal 750 bezoekers tot het terrein worden toegelaten.

Foto: Ben Veerbeek

Ga door met lezen van "Veel belangstelling voor opening Meule van Wassens verwacht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
DRENTHE - Van 8 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022 beleeft het Drents Museum een wereldprimeur met een grote tentoonstelling over de Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo (1907-1954).

Ga door met lezen van "Wereldprimeur Drents Museum met tentoonstelling Frida Kahlo "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
BiebFabriek weer van start in Bibliotheek De Wijk en Ruinerwold

RUINERWOLD/DE WIJK - De BiebFabriek gaat weer van start in bibliotheek. Tijdens de lockdown hebben kinderen die geïnteresseerd zijn in digitale en technische vaardigheden gebruik kunnen maken van het online aanbod van de BiebFabriek.

Ga door met lezen van "Ontdek de wereld van digitale en technische vaardigheden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
DE WIJK - Ondanks dat het dorpsfeest niet werd gevierd, kon er toch genoten worden van een wagenspel. 'De Wraak van Mina Koes', het door Jan Veenstra geschreven theaterspektakel werd zondag opgevoerd op het pleintje bij de plaatselijke supermarkt.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Wagenspel 'Mina Koes' valt bijzonder in de smaak"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
RUINERWOLD - Na twee goede trainingen en een geweldige seizoensopening met de hele club op de zaterdag, stond zondag de eerste echte krachtmeting op het programma.

Ga door met lezen van "Ruinerwold verliest in nuttige oefenwedstrijd van Olyphia"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
REGIO - Kom in beweging in 2021 en stap eens binnen bij de Country Line Dance bij SWS. Vanaf woensdagavond 29 september gaan de voetjes opnieuw van de vloer in het Dienstencentrum met nieuwe Country Line Dance-lessen. Dit is een vervolg op eerder gegeven lessen. De lessen worden gegeven op de woensdagavond door Ellen Mulder, de ervaren docent van Durango Line en Show Dancers in Darp.

Ga door met lezen van "Country Line Dance in 2021 bij SWS"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
REGIO - Wilt u leren omgaan met een computer of laptop? Wilt u zelf uw (overheid)formulieren invullen? Of kunt u prima omgaan met een computer maar wilt u meer weten over werken met Excel? Of kent u iemand die dat zou willen? Uw vader, moeder of iemand anders in uw buurt?

Ga door met lezen van "Inloopmiddag Computerlessen SWS"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
ZUIDWOLDE - Op zaterdag 4 september organiseert Natuurvereniging Zuidwolde voor het eerst sinds lange tijd weer een excursie. We bezoeken die dag het natuurgebied Engbertsdijksvenen nabij Westerhaar (Ov.) Staatsbosbeheer heeft veel herstelwerk gedaan om het natuurgebied te beschermen. Het gebied is vooral beroemd om zijn vele bijzondere libellensoorten.

Ga door met lezen van "Excursie naar Engbertsdijksvenen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
DE WOLDEN - De Markiezin van Drenthe geeft in samenwerking met Soroptimistclub De Reestlanden op zaterdagavond 4 september in de kerk in IJhorst een benefietconcert ten behoeve van de vrouwen in Afghanistan.

Ga door met lezen van "Benefietconcert voor vrouwen in Afghanistan "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
RUINERWOLD - Het was afgelopen zomer niet altijd mooi weer. Maar als het zonnetje schijnt dan krijg je dit soort mooie plaatjes. Het kunstwerk ‘De Ontmoeting’ omgeven door zonnebloemen. Sinds september 2003 staat het koperen kunstwerk aan de Wold Aa bij Blijdenstein. Het kunstwerk in de volksmond ook wel ‘De Wokkel’ genoemd werd gemaakt in opdracht en als afsluiting van de ruilverkaveling Ruinerwold/Koekange door Ruud van de Wint en geplaatst op de plek waar de twee stromen uit deze gebieden elkaar ontmoeten, de Wold Aa en de Koekanger Aa.

Foto: L. van Elp.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 27
RUINERWOLD - De Drentse Koe is genomineerd voor ANWB 'Leukste Uitje van Drenthe 2022'. Dat is natuurlijk helemaal geweldig. Om deze fantastische titel te verdienen is je stem hard nodig... Doe je mee? Klik op de onderstaande button en breng je stem uit. Super bedankt namens Team De Drentse Koe.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 27
IJHORST - In september starten er ook weer een aantal activiteiten van Stichting Welzijn in wijkcentrum de Poele aan de Kamperfoeliestraat 4a in IJhorst.

Ga door met lezen van "Activiteiten SWS in IJhorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 27
KOEKANGE - Bij KV KIA uit Koekange is donderdagmiddag OldStars walking korfball van start gegaan. De eerste clinic was speciaal bedoeld voor oud-korfballers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen korfbalervaring. En dit was met zestien deelnemers gelijk al een groot succes. Na de koffie met gebak werd er lekker gebald onder leiding van de trainers Joop Koeling en Arend Andeweg.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Walking Korfbal gelijk al een doorslaand succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 27
ZUIDWOLDE - Graag nodigen we u uit een kijkje te komen nemen bij de nieuwe expositie van de lokale kunstenares Vivien Nieuwenweg in het gemeentehuis Zuidwolde. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis van 30 augustus 2021 tot en met 7 januari 2022.

Ga door met lezen van "Dromen van betere tijden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 27
DE WIJK - Jenny Ottevanger-Engel woonachtig in De Stapel is vandaag 50 jaar geworden. Welkom bij de club en van harte gefeliciteerd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 26
RUINERWOLD - Museumboerderij doet dit jaar ook mee aan de Open Monumentendag. Het thema dit jaar is: “Mijn monument is jouw monument”. Zaterdag 11 september zijn ze geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur en kunt u gratis deze prachtige boerderij en expositie “In de lappenmand” bezoeken.

Ga door met lezen van "Karstenhoeve doet mee aan Open Monumentendag "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 26
KOEKANGE - Op 26-08-2021 kunnen ouderen bij KV KIA uit Koekange gratis kennismaken met OldStars walking korfball. De clinic is voor oud-korfballers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen korfbalervaring.

Ga door met lezen van "OldStars walking korfball van start in Koekange"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 26
DE WIJK - Er wordt momenteel weer volop geklust bij de Wieker Meule. Schilder Henk van Goor is bij slecht weer de windborden (dit zijn uitneembare borden die uit de wieken kunt halen)en de kapluiken aan het schilderen. Deze klus kan hij bij slecht weer binnen in de molen doen op de begane grond en 1e verdieping.

Ga door met lezen van "Schilderwerk aan de molen"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 4, totaal 78 artikelen)