'

Sep 30
REGIO - Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank een deel van haar winst in lokale clubs en verenigingen. Imkersvereniging De Wijk en omstreken doet dit jaar ook mee. Doelstelling van de imkersvereniging uit De Wijk, IJhorst en Ruinerwold is om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de biodiversiteit.


Ga door met lezen van " Draag bij aan de biodiversiteit in uw omgeving"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
MEPPEL - In de wijk Berggierslanden in Meppel is vanmorgen een AED geïnstalleerd. Het geld hiervoor werd in een week tijd bijeengebracht door de bewoners.

Installateur Twan ten Heuvel met de initiatiefnemers. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Bewoners zamelen geld in voor AED"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WOLDEN - Het college vraagt de gemeenteraad om de extra door het Rijk beschikbaar gestelde middelen Jeugdhulp deels in te zetten voor onder andere het oplossen van forse knelpunten, ontstaan mede als gevolg van Corona.

Ga door met lezen van "Inzet middelen Jeugdhulp 2022"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
RUINERWOLD - Erwin Piepot is vandaag 50 jaar geworden. Daarom is er feest aan Dijkhuizen 34. Waar veel te zien is. Zo hangen er drie spandoeken. In het dorp is Erwin, betrokken en een graag geziene gast. Van harte gefeliciteerd.Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WIJK - Kleinschalige Kinderopvang Het Uilenbos in De Wijk bestaat vijf jaar. Voor eigenaresse Arinda Wolting is de tijd letterlijk voorbijgevlogen. ‘Het was altijd een droom om een eigen kinderopvang te beginnen, en ik heb daar nog geen moment spijt van gehad!’.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Kinderopvang Het Uilenbos viert eerste lustrum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DRENTHE - Het Drents Museum organiseert tijdens de tentoonstelling Viva la Frida! een serie Te Gast-lezingen. Op zaterdag 9 oktober, in het eerste weekend van de tentoonstelling, zijn de Frida Kahlo-experts Circe Henestrosa en Gannit Ankori te gast in ons museum.

Ga door met lezen van "Te Gast-lezingen in Drents Museum bij Viva la Frida! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DE WIJK - Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank een deel van haar winst in lokale clubs en verenigingen. L.T.V. Voorwijk uit de Wijk doet dit jaar mee. Van 4 tot 25 oktober kunnen leden van Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland weer stemmen op een vereniging of stichting die zij een warm hart toedragen. Elke uitgebrachte stem levert de vereniging een geldbedrag op. Alle leden van de Rabobank ontvangen automatisch een code om te kunnen stemmen.

Ga door met lezen van "Rabo ClubSupport - Steun LTV Voorwijk!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DRENTHE - Drenthe biedt in oktober meer dan 280 gratis activiteiten voor kinderen. Onder de titel Oktober Kindermaand kunnen kinderen tot 13 jaar deelnemen aan culturele workshops, speurtochten, rondleidingen en activiteiten in de natuur en bibliotheken.

Ga door met lezen van "Jubileumeditie Oktober Kindermaand De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
REGIO - Op maandag 4 oktober wordt de Algemene Ledenvergadering 2021, van Natuurbeschermingsvereniging ‘IJhorst-Staphorst e.o.’, gehouden in zaal Spoorzicht te Staphorst. Leden en niet-leden, allen zijn van harte welkom. Aanvang is om 20.00. Aanmelden is noodzakelijk, en kan via aanmelden@nbvijs.nl of telefonisch via 0522-443376.

Foto: L. van Elp.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DRENTHE - Vrijdag 8 oktober begint Stichting De Literaire Hemel aan haar 20ste seizoen. Na een jaar schrijvers noodgedwongen alleen online te hebben geïnterviewd doen Joep van Ruiten en Annette Timmer dit nu weer voor publiek in café De Amer in Amen.

Ga door met lezen van "De Literaire Hemel terug in Amen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
IJHORST - Op zaterdag 2 oktober is de laatste IJhorster maandmarkt van 2021. Ook dit keer wordt de markt bezet met vele particulieren die hun goederen en spulletjes van zolder en schuur voor kleine prijsjes zullen verkopen.


Ga door met lezen van "Laatste IJhorster maandmarkt "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DE WOLDEN - Het college stelt de raad voor om nieuwe regels over gevaarlijke honden op te nemen in de Algemene plaatselijke verordening.

Ga door met lezen van "Regels gevaarlijke honden in Apv"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
DE WIJK - Wij willen u mededelen dat de bingo weer gaat starten op woensdag 6 oktober om 14.00 uur. In verband met de gestegen kosten, gaan wij in plaats van drie rondes per keer, de bingo twee keer per ronde doen.

Ga door met lezen van "Bingo in de Havezate"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
STAPHORST – In het teken van de Week tegen Eenzaamheid organiseren diverse organisaties tussen 30 september en 7 oktober diverse activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen. In deze week vinden er door het hele land veel speciale activiteiten plaats om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid.

Ga door met lezen van "Veel activiteiten in ‘Week tegen Eenzaamheid’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
DE WOLDEN - Het college vraagt de gemeenteraad om het nieuwe gezondheidsbeleid voor de periode 2022-2025 vast te stellen. Er zit ook een uitvoeringsprogramma bij.

Ga door met lezen van "Gezondheidsbeleid 2022-2025"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
DE WIJK - De Historische Vereniging de Wijk-Koekange doet mee met de Rabo Clubsupport. Leden van de Rabo kunnen stemmen van 4 oktober tot 25 oktober 2021 op een goed doel.

Ga door met lezen van "Historische Vereniging de Wijk-Koekange"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
WEERWILLE - Het college wil volgend jaar een fietspad aanleggen langs de Weerwilleweg in Koekange. Daarvoor vraagt de gemeente subsidie aan de provincie.

Wethouder Hilda Mulder bij de opening van het fietspad in Ruinerwold. Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Plan fietspad Weerwilleweg Koekange"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
DE WOLDEN - Het college geeft het project ‘Eursinge veilig’ een bijdrage van 40.000 euro vanuit het subsidieprogramma Initiatiefrijk De Wolden.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Subsidie voor ‘Eursinge veilig’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
ZUIDWOLDE - In het kader van Oktober Kindermaand kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar bij muziekvereniging Woudklank in Zuidwolde gratis meedoen met een workshop ‘creatief met muziek’. Zelf een instrument maken, erop leren spelen een meespelen in een echt orkest, dat kan op zaterdag 9 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in Het Groene Hart, Schoolbrink 1 in Zuidwolde.

Ga door met lezen van "Woudklank organiseert creatieve muziekworkshop"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
DE WOLDEN - In de Week tegen Eenzaamheid van 30 september t/m 7 oktober vinden er door het hele land veel speciale activiteiten plaats om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid. Ook in De Wolden organiseren diverse organisaties activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen.

Ga door met lezen van "De Wolden organiseert activiteiten tijdens Week tegen Eenzaamheid"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 6, totaal 117 artikelen)