'

Sep 27
DE WIJK - De collecteweek zit er weer op! Er werd volop gedoneerd, zowel cash als via de QR-code. De totale opbrengst in de collectebussen is € 1094,22 deze is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Heel erg bedankt voor uw fantastische inzet! Els Frans en Inez Westerd. Onze collecteweek is dan van 11 tot en met 17 september 2022. Ps. Wil je collectant worden, laat het weten via emailadres iwesterd@home.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
RUINERWOLD - Wat hebben ze er lang op moeten wachten!! Bestuur, spelers, technische staf en natuurlijk de supporters. Maar daar was ie dan, eindelijk weer de 1e competitiewedstrijd in de 2021/2022 competitie. En nog wel tegen buurman v.v. Ruinerwold. Een echte derby in onze regio!

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Boeiende derby eindigt in een 1-1 gelijkspel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
RUINERWOLD - Zaterdagochtend 25 september trakteerde de malletband van Sempre Sereno de inwoners van Ruinerwold op de warme klanken van de xylofoons en marimba's. En de snelle ritmes van de trommels tijdens een buitenconcertje. Halverwege de morgen werd een cheque overhandigd, met daarop een prachtig bedrag dat met de statiegeldactie bij Coop Koetsier is binnengebracht. 'Daar wordt een mooie bestemming voor gezocht' aldus het bestuur.


Ga door met lezen van "Malletband Sempre Sereno vermaakt winkelend publiek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
DRENTHE - Oktober is traditioneel de Maand van de Geschiedenis en in dat kader organiseert het Drents Archief ook dit jaar weer het Festival van de Drentse Geschiedenis.

Ga door met lezen van "Drents Archief organiseert Festival van de Drentse Geschiedenis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
DE WIJK - Wij willen u mededelen dat de bingo weer gaat starten op woensdag 6 oktober om 14.00 uur. In verband met de gestegen kosten, gaan wij in plaats van drie rondes per keer, de bingo twee keer per ronde doen. De kosten blijven €3,50 per persoon. Houdt u er rekening mee dat de consumpties verhoogd zijn. Wij kijken er weer naar uit en hopen op een grote opkomst! Neem vrienden en bekende mee voor een gezellige middag.

Ga door met lezen van "Bingo en Koersbal in Havezate"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
ECHTEN - In Echten hebben ze weer een prachtige route van ongeveer 10 kilometer in en rondom Echten uitgezet voor de vriendinnenwandeling op 6 oktober. De RIVM maatregelingen zijn van kracht, inschrijving en betaling vinden buiten plaats. Van alle deelnemers is naam en telefoonnummer gewenst vanwege voorschrift gemeente en RIVM

Ga door met lezen van "Vriendinnenwandeling 6 oktober"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
DRENTHE - Vrijdagmiddag werd met het opschroeven van een informatiebord aan de gevel van een monument aan de Brink in Assen door Cees Bijl, gedeputeerde van de provincie Drenthe en Marjon Kaper, directeur Reizen van de ANWB, het project Open Monumenten borden afgerond.

Ga door met lezen van " Open Monumenten borden weer hip en leesbaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
RUINERWOLD - De R zit bijna in de maand. Voor de familie Westenbrink betekend dat er in deze maanden weer extra oliebollen worden gebakken. Volgende week bakken Nico en Nieck weer heerlijk verse oliebollen tijdens het Perenstooffeest aan de Larijweg. En daar horen natuurlijk ook oliebollen gevuld met peer bij. Oliebol4u is te vinden aan Dr. Larijweg 87 in Ruinerwold.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
ECHTEN - Echten heeft een Hoogstambrigade. Een groep deskundige liefhebbers van (fruit)bomen, die onder begeleiding van Landschapsbeheer Drenthe de bomen snoeien en achterstallig onderhoud wegwerken.

Ga door met lezen van "Hoogstambrigade Echten zoekt vrijwilligers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
REGIO - De heer R. Groeneboom (SDOK) , hoopt een lezing te houden met als titel ‘Lessen van vervolgde christenen om weerbaar te zijn’.

Ga door met lezen van "Leusense Conferentie afgelast i.v.m toename covid! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
DE WIJK - IKC De Horst bestaat dit jaar alweer 11 jaar! Vorig jaar wilde de school het tienjarig bestaan groots vieren, maar door corona is dat niet gelukt. Maar wat in het vat zit verzuurt niet, daarom werd er vrijdag afgetrapt met een feestelijke dag vol activiteiten. Ale kinderen, leerkrachten, pedagogisch medewerkers en ouders waren daarbij van de partij.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Feestelijke dag met workshops bij IKC de Horst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
DE WOLDEN - Stichting Duofietsen De Wolden heeft een nieuwe website met reserveringssysteem online. Egbert van Dijk, wethouder maatschappelijke participatie, heeft vrijdag de eerste duofiets online gereserveerd. “Wij vinden het belangrijk dat we duofietsen in onze gemeente beschikbaar hebben.

Ga door met lezen van "Nieuw online reserveringssysteem duofietsendewolden.nl"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
DE WIJK - Zaterdag 18 september is de landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie 2021 gestart. Ruim 260.000 lotenverkopers van meer dan 5.000 verenigingen in heel Nederland gaan aan de slag om extra inkomsten te werven voor hun club. Zo ook WGV. De leden van WGV zetten zich dit jaar in voor de aankoop van materialen, en het onderhoud ervan, maar ook voor leuke activiteiten die met de opbrengst gerealiseerd kunnen worden.

WGV gaat loten verkopen voor aankoop materiaken

Ga door met lezen van "WGV gaat loten verkopen voor nieuwe materialen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
DE WIJK/IJHORST - Nee, het kunstwerk in de Reest heet ‘Zeehonden’, maar ze zijn al tot Reesthonden gedoopt door voorbijgangers. Ze trekken de aandacht van wandelaars en fietsers die het riviertje de Reest oversteken tussen de dorpen de Wijk en IJhorst. Menigeen blijft hangen op de leuning van de brug, kijkt naar de luchtbellen, ziet er een opduiken en glimlacht.



Ga door met lezen van "Reesthonden tussen de Wijk en IJhorst?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
DE WOLDEN - In de eerste week van september is door veel collectanten in de gemeente De Wolden gecollecteerd voor KWF, het fonds dat zich inzet voor de bestrijding van kanker.


Ga door met lezen van "Goede opbrengst van de collecte voor KWF"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
DRENTHE - Van 8 oktober 2021 tot en met 13 februari 2022 is de tentoonstelling Brutal Paradise met werk van de Duitse kunstenaar Kristina Schuldt (Moskou, 1982) te zien in het Drents Museum.

Ga door met lezen van "Brutal Paradise van Kristina Schuldt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
DE WIJK - Jan Tijink stopt na bijna vijftig jaar met saxofoon spelen. Tijdens de jaar vergadering van de Koninklijke muziekvereniging Apollo overhandigde de bekende inwoner van De Wijk zijn instrument aan voorzitter Lambert Vos.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Jan hangt de saxofoon aan de wilgen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
DE WOLDEN - Het college voegt tien graven toe aan de lijst van graven met een historische betekenis of grafbedekking met een opvallende kwaliteit. Het bepalen daarvan gebeurt aan de hand van criteria. Graven kunnen waardevol zijn omdat er een persoon van historische betekenis ligt of omdat het graf zelf van opvallende kwaliteit is. En soms gaat dat samen.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Lijst historische graven uitgebreid"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 22
RUINERWOLD - Na een opwarmer tegen Blankenham stond dinsdagavond het tweede en laatste bekerduel op het programma, thuis tegen Oranje Zwart. De gasten uit Wanneperveen hadden met liefst 15-0 gewonnen van Blankenham, wat Ruinerwold verplichtte om te winnen in eigen huis.

Ga door met lezen van "Ruinerwold is op stoom en wint bekerpoule"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 22
RUINEN - Het was woensdag feest aan de Esweg in Ruinen. Hier vierden Hilbert en Anja Kremer van Goor, samen met hun twee zoons en schoondochter hun diamanten bruiloft. Burgemeester Janny Vlietstra kwam langs op de koffie, en prikte een gebakvorkje mee.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Echtpaar Kremer van Goor viert diamanten bruiloft"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 6, totaal 117 artikelen)