'

Okt 31
ZUIDWOLDE - Ontmoetingscentrum De Boerhoorn is zondagmiddag 21 november het podium voor verhalenvertellers en muzikanten.

Ga door met lezen van "De Boerhoorn pakt uit met festival-middag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
RUINERWOLD - Voor iedereen die graag meer met de computer wil doen, maar niet goed weet hoe het werkt, is er Klik & Tik. Klik & Tik is een computercursus waar beginners in kleine groepen geleerd wordt gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer, zoals typen, e-mailen, websites bekijken en hoe je bestanden kunt downloaden.

Ga door met lezen van "Gratis computercursus weer van start in bibliotheek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
DE WOLDEN - Op zaterdagavond 30 oktober 2021 lanceert de Stichting Vrienden van het Drents Museum de Young Culture Club tijdens het event Fiesta de Frida. Young Culture Club is speciaal bedoeld voor jonge mensen tot 45 jaar die geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur. Als Youngster kun je het Drents Museum gratis bezoeken, mag je deelnemen aan speciale events en ontvang je interessante kortingen.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Drents Museum lanceert Young Culture Club"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
DE WIJK - In de Wieker Meule wordt op dit moment een graankelder aangelegd waar tarwe gestort kan worden. Vanuit deze kelder komt er een vijzel in en deze schroeft als het ware de tarwe omhoog naar de steenzolder.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Graankelder in Wieker Meule"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
DE WIJK - Een aantal vrienden van de Wiek Live komt weer bij elkaar voor een optreden. Op zaterdag 30 oktober gaan de bands Cover-It, De Pieperts en de Wieker Streetband een feestje bouwen in Dorpshuis De Wijk. Door de coronaperikelen lag alles geruime tijd stil, maar nu het weer kan, willen de muzikale vrienden zo snel mogelijk het podium op.

Ga door met lezen van "Muzikale vrienden uit De Wijk gaan weer optreden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
RUINERWOLD - Museumboerderij de Karstenhoeve organiseert op zondag 31 oktober de eerste Karstenhoevefair. Onder de noemer Meuk én Leuk is er van alles te beleven en te doen tussen 11.00 en 17.00 uur.

Foto: Petra Hessels

Ga door met lezen van "Karstenhoevefair ‘meuk én leuk’."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
ZUIDWOLDE - Het college wil meewerken aan de plannen voor de bouw van twee woningen op de hoek van de Ommerweg met de Turflaan in Zuidwolde. Daarvoor moet het bestemmingsplan worden aangepast. Het college vraagt de raad hierover een besluit te nemen.

Ga door met lezen van "Plan bouw woningen Ommerweg-Turflaan Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
DE WOLDEN - Alle agrariërs in de gemeenten Westerveld en De Wolden ontvangen deze week een brief met daarin de vraag om een enquête in te vullen. Deze vragenlijst – gevolgd door keukentafelgesprekken – is bedoeld om inzicht te krijgen in alle ontwikkelingen en opgaven waarmee de agrarische sector te maken heeft in de gemeenten Westerveld en De Wolden.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Onderzoek naar Drentse agrarische sector"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
RUINEN - Het repaircafé in Ruinen is weer open, elke eerste maandag van de maand, van 14.00 tot 16.00 uur, in het Nije Punt. U kunt terecht voor hulp bij het repareren van alle spullen die in- en rond het huis gebruikt worden zoals lampen, keuken-apparatuur, radio’s, gereedschap, speelgoed, klokken. Hulp is gratis, eventuele onderdelen betaalt u zelf.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
DE WOLDEN - Het college heeft de subsidie voor het bibliotheekwerk in De Wolden over 2020 definitief vastgesteld op 463.597 euro. Daarin zit een bijdrage van een ton van de provincie voor toegankelijkheid. Financieel jaaroverzicht

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
KERKENVELD - Het college kan zich vinden in het plan voor de bouw van twee woningen aan het Gedempte Hoofddiep in Kerkenveld. Daarvoor moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Het college vraagt de raad toestemming te geven.

Ga door met lezen van "Plan bouw twee woningen in Kerkenveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
DRENTHE - Dinsdag 2 november viert Assen de Mexicaanse feestdag Día de Muertos. Dit vanwege de tentoonstelling Viva la Frida! in het Drents Museum van de Mexicaanse kunstenares en icoon Frida Kahlo.

Ga door met lezen van " Día de Muertos met parade en expositie "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
OOSTEINDE - Omdat een drietal AED’s in de dorpen Ruinerwold, Berghuizen en Oosteinde toch vervangen moet worden, wil het bestuur van de Stichting AED Ruinerwold e.o. inventariseren waar in het werkgebied nog meer AED’s aan vervanging toe zijn of waar nieuwe gedacht zijn.

Ga door met lezen van "Vervanging AED’s in Ruinerwold/Berghuizen/Oosteinde staat op stapel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 27
RUINERWOLD - Op de algemene ledenvergadering van korfbalvereniging KIOS uit Ruinerwold is maandagavond 25 oktober door het bestuur verantwoording afgelegd over het afgelopen verenigingsjaar. Een bijzonder jaar waarin de gevolgen van de overheidsmaatregelen met betrekking tot de COVID-19 pandemie zijn weerslag hadden.


Ga door met lezen van "Kios heeft nieuwe voorzitter"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 26
DE STAPEL - Tot en met 31 oktober toont Beeldenatelier Wildschutserve, gelegen in het mooie Reestdal, werk van twee bekende hedendaagse impressionisten: Annemiek Vos en Karel Buskes. Het landschap staat centraal in deze bijzondere najaarsexpositie.

Ga door met lezen van "Hedendaagse Impressionisten te gast in Reestdal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 25
DE WOLDEN - De gemeente gaat leertrajecten voor inburgeraars inkopen. Ze doet dat samen met twintig gemeenten in Drenthe en Groningen. Het college gaat daarvoor een samenwerkingsovereenkomst aan.

Ga door met lezen van "Leertrajecten voor inburgeraars"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 25
DE WOLDEN - De septembercirculaire 2021 van het Rijk valt gunstig uit voor De Wolden. De circulaire geeft de meest actuele informatie over de hoogte van de uitkering uit het Gemeentefonds, gebaseerd op de Miljoenennota 2022 van het Rijk. De Wolden krijgt in de periode 2022-2025, voor wat betreft het accres, tussen de 670.000 en 870.000 euro meer dan eerder begroot.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Septembercirculaire valt gunstig uit"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 25
IJHORST - Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” organiseert dit jaar weer een heide opschoning in Boswachterij Staphorst bij het Zwarte Veentje.


Ga door met lezen van "Heide opschonen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 25
RUINERWOLD - Na de 5-0 overwinning in De Blesse was Ruinerwold vastbesloten om ook tegen VWC de volle buit te pakken, dit keer in eigen huis. De gasten uit Munnekburen zijn echter ook langzaamaan in het seizoen gegroeid. Het verloor de eerste twee competitieduels, maar speelde de laatste twee weken gelijk.

Ga door met lezen van "Ruinerwold recht de rug tegen VWC"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 24
REGIO - Afgelopen zaterdag bezocht Ingrid Wekken van de organisatie “Troostdekentje” het KroKo MultiPunt in IJhorst. Hier wordt al jaren fanatiek gehaakt en gebreid door een groep handwerksters uit dorp en regio. Ontmoetingsmoment is de maandagmiddag aan de Heerenweg in IJhorst.

Ga door met lezen van "Activiteit Troostdekentje"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 5, totaal 95 artikelen)