'

Okt 3
KOEKANGE - Commissaris van de Koning mevrouw Jetta Klijnsma bezocht zaterdagmiddag Jongerenkeet de Egge op het terrein van de Familie Tijmens in Koekange. Ze sprak daar met de jongeren over Keten United. Dit is hét project voor jeugdketen op het platteland. In De Wolden draait dit project al vanaf 2015. In sommige gemeenten zijn keten een omstreden onderwerp maar in De Wolden gaat men hier op een positieve manier mee om.


Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "CDK Jetta Klijnsma op bezoek bij Jongerenkeet de Egge"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 3
REGIO - Nederlanders hebben een hele grote water-voetafdruk. We gebruiken maar liefst 3300 liter water per persoon per dag. Niet uit de kraan, maar via ons eten, kleren en producten. Een kopje koffie bestaat uit ongeveer 2 deciliter water. Om de koffie te maken is echter 140 liter water nodig! En dat geldt voor heel veel producten. Zelfs voor producten waar helemaal geen water in zit, zoals een katoenen t-shirt, is water gebruikt. Bij de groei van de katoen en het maken van het shirt. Voor een t-shirt zelfs 2700 liter!

MJJ-20120612-spuien

Ga door met lezen van "Water weetje"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 3
RUINERWOLD - Zaterdag 16 oktober is er een antiek- en curiosaveiling op de deel bij De Karstenhoeve. Er zijn weer veel mooie items ingebracht voor de veiling. Benieuwd wat er allemaal met een “hamerslag ”van eigenaar wisselt?

Ga door met lezen van "Antiek- en curiosaveiling bij Museumboerderij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!