'

Apr 30
DRENTHE - Wegens groot succes komt er ook dit jaar een activiteitenprogramma voor en door jongeren in de zomervakantie. Om dit programma in te vullen heeft de provincie Drenthe, net als afgelopen twee jaar, een flitspeiling laten uitvoeren onder Drentse jongeren tussen de 12 en 25 jaar.

Ga door met lezen van "Zomeractiviteiten voor en door jongeren in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 30
DE WIJK - De jeugd mag nog graag tegen een balletje trappen, zo bleek vrijdag tijdens de gezamenlijke Voetbaldag van Sjo WIJC en Vitesse. Iets van honderd jongens en meisjes hadden zich voor deze sportieve dag opgegeven. Vrijdagochtend was het programma voor de jeugd jo 6 tot 9 jaar. En Vrijdagmiddag voor jo 10 tot 13 jaar. En vrijdagavond voor de leeftijd 14 tot 17 jaar.

Foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Voetbaldag is een voltreffer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 30
STAPHORST - De fietsgroep van Stichting Welzijn Staphorst gaat woensdag 4 mei weer starten met het samen fietsen. Het verzamelen is om 13:00 uur bij het Dienstencentrum en de groep vertrekt dan om 13:15 uur vanaf Berkenlaan 1. Zie ook: www.sws-staphorst.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
DE WIJK - Burgemeester Inge Nieuwenhuizen heeft maandag 25 april een bedrijfsbezoek gebracht aan Café De Wiekslag in De Wijk. Ze ontmoette daar ondernemer Maria Schűtzenhofer. Ook werd er gesproken over hoe ze de zware periode van lockdowns heeft doorstaan. 'Chapeau voor deze enthousiaste en toegewijde horecaondernemer aldus de burgemeester.Ga door met lezen van "Burgemeester brengt bedrijfsbezoek aan Wiekslag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
DE WOLDEN - De raad van De Wolden heeft een raadsbreed programma vastgesteld waarin vijf speerpunten zijn benoemd. Wonen, Duurzaamheid, Landbouw/vitaal buitengebied, Het Sociale Gezicht van De Wolden en Dienstverlening en de Kwaliteit van het Openbaar Bestuur. Formateur Frits Alberts is op pad gestuurd om samen met Gemeentebelangen, PvdA en D66 te onderzoeken of de partijen elkaar kunnen vinden bij de vorming van een nieuw college. Dit is gelukt.

Ga door met lezen van "Het nieuwe college van De Wolden zet de inwoner op 1!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
MEPPEL - Bij tennisclub MLTC is het de laatste tijd een drukte van belang. Buiten zijn de alle banen weer beschikbaar en de woensdagavond-toss is ook weer begonnen. Niet alleen is de tennis en padel competitie van start gegaan op het keurig onderhouden park zijn binnenkort 4 padelbanen beschikbaar voor alle leden voor deze snelle opkomende sport

Ga door met lezen van "Zin om te padellen? "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
OOSTEINDE - Woensdag 20 April vierden de Vrouwen van Nu, afdeling Oosteinde, hun 70 jarig jubileum. Oftewel het 71 jarig jubileum, want vanwege de Covid pandemie, was het feestje twee keer uitgesteld. Maar nu toch eindelijk, was het zover. De bus van Ten Heuvel Tours kwam rond 16.00 uur iedereen van huis/kolonie ophalen en met 34 dames aan boord gingen we richting Restaurant 't Hunebed in Havelte.

Ga door met lezen van "Vrouwen van Nu, afdeling Oosteinde vieren 70 jarig jubileum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
DE WIJK - Koningsdag in De Wijk is ondanks het frisse begin voortvarend van start gegaan. Dit begon traditiegetrouw met de rommelmarkt op het Holwortelplein. Waar de kinderen hun spulletjes hadden uitgestald.

Foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Gezellige Koningsdag in De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
DE WOLDEN - In beweging blijven, genieten van de mooie natuur en in contact komen met gezellige andere senioren fietsliefhebbers. Klinkt dat voor u als de perfecte combinatie? Dan is een fietsclub misschien wel iets voor u. De fietsclubs zijn bedoeld om gezellig samen te fietsen en onderweg meer te leren over veiligheid op de fiets.

Foto: Kim Stellingwerf

Ga door met lezen van "Fietsclub Ruinerwold en Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
DRENTHE - Het Drents Museum heeft voor de tentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo, die tot en met maandag 18 april 2022 te zien was, bijna 140.000 bezoekers mogen verwelkomen.

Ga door met lezen van "Economische spin-off van ruim 6 miljoen euro en 140.000 bezoekers voor Viva la Frida!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
ECHTEN - Op 30 April wordt het weer ouderwets gezellig in Echten tijdens de Bellefair. Echten vult zich deze zaterdag met meer dan 50 kraampjes vol ambachtelijke producten, decoratie, handwerk, lekkernijen. Ook kun je van 13.00 tot 20.00 genieten van een gevarieerd, lokaal muziekprogramma op de Brink met o.a. gercøh, de band BradRooster uit Zuidwolde & een interactieve jamsessie o.l.v. Hans van der Werf uit Echten.


Ga door met lezen van "Bellefair"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DE WIJK - Op Koningsdag, woensdag 27 april is er van alles te doen in De Wijk. Vanaf 09.00 uur is er een rommelmarkt op het Holwortelplein. Vanaf 10.30 uur is de aubade. En vanaf 11.00 uur is er live-muziek van de Wieker bands: De Piepers, The Streetband en Cover-It. Verder is er een schaatsbaan en bingo. En er staat er een fietstocht op het programma.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DE WOLDEN - Dit jaar werden twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt bij de Algemene gelegenheid van Koningsdag. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen heeft de gelukkigen in de raadszaal van het gemeentehuis ontvangen en daar de versierselen overhandigd. Met deze uitreiking werd Herman Steendam uit Ruinerwold Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en Hendrik Jan Benning uit Echten Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ga door met lezen van "Koninklijke onderscheidingen voor twee inwoners De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
RUINEN - Wie wel eens van de Davidsplassen heeft gehoord of van het Smitsveen, weet dat dit vennen zijn in Nationaal Park Dwingelderveld. Maar waar danken deze vennen hun naam aan? Tijdens de toponiemenfietstocht op 6 mei van 13.00-15.30 uur geeft gids Axel Wiewel hier antwoord op. De meest fascinerende verhalen over de geschiedenis passeren de revue. Vooraf aanmelden is nodig en kan op www.nm.nl/bcdwingelderveld. Zelf een fiets meenemen is nodig.

Foto: Andries de la Lande-Cremer

Ga door met lezen van "Fietsen langs met historische namen en bijzondere verhalen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
RUINEN - Een levensechte T-Rex dinosaurus ontmoeten in het circus? Het kan binnenkort want van zaterdag 30 april tot en met zaterdag 7 mei strijkt het Circus Saurus neer in Ruinen. De grote circustent wordt opgebouwd op het evenemententerrein aan de Neuzendijk.Ga door met lezen van "Circus Saurus komt met levensechte dino naar Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
REGIO - Opnieuw een eind van huis! We hopen toch werkelijk, dat we in een volgende competitie de tegenstanders wat dichterbij huis zullen krijgen.


Ga door met lezen van "Wacker haalt met 7-0 uit bij Lemmer "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
RUINERWOLD - Een uitwedstrijd tegen Havelte, dat lag niet echt vers in het geheugen. In 2010 speelde Ruinerwold voor het laatst in het brinkdorp en won toen onder Gerard de Lange een bekerduel met 0-3. Doelpunten Van Berkum en tweemaal Brinkman.

Ga door met lezen van "Ruinerwold verliest ongelukkig van Havelte"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
DE WOLDEN - Multiple Sclerose (MS) is een progressieve ziekte van het zenuwstelsel en de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. De oorzaak is nog steeds niet bekend en er is nog geen genezing mogelijk.

Ga door met lezen van "Collectanten gezocht voor de MS Collecteweek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden heeft op 1 januari 2021 diftar ingevoerd (voor huishoudens met een eigen container), een nieuwe methode van afrekenen voor de afvalinzameling waarbij de vervuiler betaalt. Met dit systeem betaal je per lediging van de container. Na het eerste jaar is een evaluatie uitgevoerd die positieve resultaten laat zien. Gemiddeld wordt de restafval container nog maar zes keer per jaar aangeboden en zijn huishoudens daarmee goedkoper uit dan voorheen.


Ga door met lezen van "De Wolden kijkt positief terug op het eerste jaar diftar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 23
DRENTHE - De provincie Drenthe heeft het jaar 2021 afgesloten met een positief saldo van € 4,9 miljoen. Dat blijkt uit de Jaarstukken 2021. Gedeputeerde Staten kijken terug op een bijzonder jaar. In de eerste maanden van 2021 en aan het eind van het jaar speelde de coronapandemie de hoofdrol.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Provincie Drenthe sluit 2021 af met positief saldo van € 4,9 miljoem"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 5, totaal 94 artikelen)